Reklama

Reklama

Brácha

  • Venezuela Hermano (více)
Trailer
Drama / Rodinný / Sportovní
Venezuela, 2010, 97 min

Obsahy(1)

Snímek BROTHER vypráví jednoduchý a silný příběh o dvou chlapcích, Danielovi a Juliovi, kteří vyrůstají ve slumu jako nevlastní bratři, jež sní o kariéře profesionálních fotbalistů. Zatímco Daniel je výjimečný útočník a naprostý fenomén, Julio je rozený vůdce a stojí v čele týmu jako kapitán. Oba hrají za svůj rodný slum La Ceniza. Jednoho dne se jim však naskytne životní šance – lovec talentů z Caracaského fotbalového klubu jim nabídne, aby si zahráli s jeho týmem. Do cesty se jim však postaví nečekané události a chlapci otřese tragédie, která vyřkne jasný ortel – nikdy se z téhle díry nedostanou. Co je však důležitější – jednota rodiny, nebo uskutečnění životního snu? (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(CINEMA MUNDI 2011) Venezuelský film BRÁCHA vznikl za podpory dětského fondu při Organizaci spojených národů UNICEF, a tak nepřekvapuje, že převažuje ona edukační rovina. Nepopírám, že daná problematika je pro cílovou diváckou skupinu (kluk ve věku hlavního hrdiny - mladšího bratra) zpracována dostatečně atraktivně, ale důraz na mravní rozměr alespoň u mě vedl k estetickému předistancování. Poučování je navíc značně problematické, protože se prostřednictvím truismů spíše podporuje filmová iluze (= najít si správný vzor, osamostatnit se a jít si za svým snem, ale nezapomínat přitom na ostatní, kteří mi k tomu dopomohli -> budu špička ve svém oboru), tj. únik před tím skutečně závažným. Upřednostňování vzdělávacího charakteru díla navíc vede i k tomu, že i přes vyprávěcí a žánrové konvence i symboliku (boty přehozené přes drát) není v závěru ustanoven heterosexuální pár a sex je hrdinovi zapovězen (sportuje, nemá čas a nárok), mladá dívka zde slouží pouze jako další nositel vykřičníku (předčasný a nechráněný sex vede k těhotenství, ale je správné se svěřit rodičům a dítě si nechat). Film do dětských center, ne do kina jako "vyslanec na Oscara" za Venezuelu. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama Hermano se snaží spíše moralizovat než vyprávět příběh. Ne, že by to bylo příliš na škodu ale místy tato skutečnost zastiňuje všechno ostatní. Spíše tedy než sportovní drama nalezne divák drama o rodině ovlivněné fotbalovými ambicemi, která prochází krizí. Co se týče zpracování nabízí pomyslnou zlatou střední cestu kterou narušuje možná až trochu nepřehledný střih při akčněji laděných scénách. V konečném důsledku se tak jedná o zdařilé drama, které osloví nejen fanoušky fotbalu. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Film o osude dvoch nevlastných bratov z Venezuely vyrastajúcich v nie príliš dobrých pomeroch a kde je šanca na iný život pomerne mizivá. Jedinou šancou pre nich ako sa posunúť je prostredníctvom futbalu. Veľmi citlivé a prirodzené. ()

NeosinneR 

všechny recenze uživatele

[MFF Cinematik 2011, Piešťany] Dar z hora po Turínskom koňovi. Napätie, láska, rodina, gangy. Také typické juhoamerické, nie však, že by to bolo na škodu. Film sa veľmi dobre pozerá, nie sú tam skoro žiadne hluché miesta a má to hromadu múdrych myšlienok, ktoré ak máte nad 18 rokov určite viete. Pre omladinu by to však mohol byť celkom dobrý výučný film. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

jihoamerická kinematografie mi většinou dost nesedí, ale tohle bylo povedené drama, dobře řemeslně odvedená práce. Dobře postavený příběh, takže mě děj filmu rychle vtáhl a zajímalo mě, jak to celé dopadne. Byl jsem spokojený. 70% ()

LucinkaSKS 

všechny recenze uživatele

Toto sportovní drama, je o dvou bratrech, kteří milují fotbal celým svým srdcem. Jde jim to skvěle a klidně by mohli hrát v lize. Ovšem jejich matka přijde nešťastnou náhodou o život a vše se rázem změní. Je tam skvělá atmosféra a rozhodně se u tohoto filmu nebudete nudit. Na své si přijdou zejména fanoušci fotbalu, ale také i ti, co fotbal moc nemusí. ()

Reklama

Reklama