Reklama

Reklama

Na krok od nebe

(seriál)
Krimi / Komedie / Mysteriózní / Thriller
Itálie, (2011–2023), 109 h 27 min (Minutáž: 50–121 min)

Hrají:

Terence Hill, Enrico Ianniello, Gianmarco Pozzoli, Francesco Salvi, Daniele Liotti, Katsiaryna Shulha, Katia Ricciarelli, Francesco Castiglione (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

Obsahy(1)

Vincenzo (Enrico Ianniello) je rozený neapolitánec, jakož i policista – jeho rodina chrání právo v kampánské metropoli už po tři generace. Když se pak ale konečně dočká povýšení na komisaře, přichází společně s novou funkcí i výrazná změna. Vincenzo musí dát vale milovanému moři, těstovinám i teplému podnebí a rychle si zvyknout na obrovská převýšení, knedlíky nebo horský vichr. Stane se totiž oblastním komisařem v San Candidu, městečku ve stínu Alp na úplném severovýchodě Itálie u hranic s Rakouskem. Hned po příjezdu se Vincenzo musí vyrovnávat se svou nechutí k přírodě, a aby toho nebylo málo, jeho kancelář se nachází v sídle lesní policie. Mimo závažné kriminální případy je tak Vincenzo občas nucen řešit i kdejaké zvířectvo, co se k němu zatoulá. A naopak lesníci s Pietrem (Terence Hill) v čele se zas zapojují do policejního vyšetřování, přestože Vincenzo by si ze všeho nejraději poradil s případy sám. Jenže nemá na výběr. Pietro zná přilehlé lesy a hory jako své boty a místní lidé za ním chodí často dříve, než se rozhodnou obrátit na běžnou policii. Aby si Vincenzo u obyvatel městečka vydobyl respekt, musí se toho od Pietra ještě mnohé naučit. Naštěstí má k ruce strážníka Hubera (Gianmarco Pozzoli), který nejde pro dobrou radu nikdy daleko, a také krásnou veterinářku Silvii (Gaia Bermani Amaralová), i když ta někdy komisaři život spíš komplikuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo veku sedemdesiat dva rokov začal taliansky herec Terence Hill (Mario Girotti) točiť kriminálny televízny seriál "Na krok od neba". Stvárnil Pietra, šerifa lesnej stráže. Objavil sa ako jedna z hlavných postáv v štyridsiatich epizódach. Bolo to počas rokov 2011 až 2015. Musím uznať, že i v pokročilom veku je to stále charizmatický chlapík. Sympaťák. No a druhú hviezdičku tomuto titulu prihodím za tie nádherné lokácie talianských Álp, v ktorých sa tento seriál odohráva. "Un passo dal Cielo" ** ()

Jacq30X 

všechny recenze uživatele

Oproti české seriálové tvorbě je toto skvost! První 3 série s Terencem neboli Pietrem jsou uplně jiné než s Danielem neboli Francescem od 4 série do 6. A zakončené v poslední serií s Giusy alias Manuelou postupně ukončující celý děj serie. Komedie přechází v drama atd. Nechápu jak může tento seriál jít v odpoledních hodinách a ne večer, kde jedou samý český seriálový sr.... 🫣  a retro komunistický hov....  Un passo dal cielo je smázne o tři déky koně! Vincenzo, Huber, Roccia, Francesco a mnoho dalších postav je srdcová záležitost všech co milují a zanají trochu italskou náturu a Itálii.  Nedá se to vysvětlit, ale je to jako zamilovat se. Fakta: Je to jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů v historii italské televize. Od roku 2011 je vysílán na Rai 1 a každý týden dosahuje více než 7,7 milionů diváků. Un Passo dal Cielo 7 stoupá na 22,4 % a poráží Italský pohár! Drama vysílané na Rai Uno ve čtvrtek 27. dubna, Un passo dal cielo 7, přilákalo 4 061 000 diváků , což odpovídá podílu 22,4 % . Semifinále Coppa Italia Fiorentina-Cremonese na Canale5 přilákalo k videu 3 085 000 diváků s podílem 15,4 %. ()

Reklama

mokki5 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemá podívaná ve stylu naší české Policie Modrava. Odpočinkové tempo a krásné exteriéry dávají seriálu určitě navrch. Terence mě mile překvapuje že na svůj věk má tolik elánu a energie, navíc zde sem tam rozdá pár ran z nostalgie. Jo, mít takového šikovného dědečka, to by bylo... Úprava!! Dokud v seriálu vystupoval Terence Hill, bylo to fajn, ale s jeho odchodem měl celý seriál po třetí sérii skončit. Dokonce tomu i napovídala ta rozlučková atmosféra a Terencův závěrečný komentář. Ale já ne, já se musel koukar´t dál a popravdě jsem strašně zklamaný. Nevadí mi nový ústřední hrdina, ten je docela simpaťák... co mi ale vadí jsou neustálé komisařovi vztahy a rozchody ala Esmeralda a podobné telenovely. Takto to bohužél dopadá když něco včas neskončí. ()

kukadlo123 

všechny recenze uživatele

Nádherné prostredí delá dvě hvězdy. Terence Hill jako velitel lesní stráže další dvě. Posledná hvězda za příběhy, Vincenza a Huberta, a dúležitou svižnost. Závěr třetí série jen se slovem Velkolepé! a větou: Jak začal tak skončil. Čest Mariovi Girottimu ve 70-80 letech natáčet seriál a ješte takovýhle! Bohužel všechno musí jednou skončit. Po nástupe Francesca ve čtyřce jsou zase 2 hvězdy za Dolomity a jedna za vše ostatní. A co pětka: Jedna katastrofa: v hodnocení zústavají Dolomity za 1,75 hvězdy a 0,25 za vše v okolí. Jedna jde fuč kvůli dvojčastí-teda nikdo se nikam nežene. Celkové hodnocení jen pro info patří 1-3 sérii. 4-5 že ledva si zaslouží vlastní, nétož celkové hodnocení. Rád ale velmi rád si hodím opáčko s Hillom po 4 letech. Vtedy v slovenském dabingu, teď v českém ( lepší je slovenskej). No to bylo více-méňe hodnocení a rozpis. Ináč velmi dobrej seriál. Až na série bez Hilla. Ten tomu dával takovej šmrnc. ()

Lur 

všechny recenze uživatele

Seriál mě chytil... Nádherné prostředí.Chata Pietra je můj snový ideál...:-) Sympatičtí herci, na které se hezky dívá. Elegantní koník.Terencovi role sedla...a klobouk dolů v jaké je fyzické kondičce v tomhle věku.Vincenzo (Enrico Ianniello) funguje jako vtipný protipól vážného a ideálního Pietra :-) A k tomu krimi zápletka v každém díle - co víc si na pohodové večery přát..:-) Jo..a hodně vtipná mi přijde i skrytě neskrytá reklama na místní jablka s modrou značkou...:-D ()

Galerie (917)

Zajímavosti (4)

  • Když Huber (Gianmarco Pozzoli) dostane fax od rakouské policie, v českém dabingu překládá jeho text jako „...při silniční kontrole zastavili porodní asistentku, někde u Lince.“ Při záběru na fax je však vidět, že místem odeslání není Linec (Linz) v severním Rakousku, ale Lienz – městečko u rakousko-italské hranice, které leží jen 38 kilometrů od San Candida, kde se seriál odehrává. (Ezis)
  • Terence Hill prohlásil, že je tento seriál jeho posledním. (kyLuke)

Reklama

Reklama