Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Remi žil do svých deseti let pokojně na statku u rodičů. Netušil však, že to nejsou jeho praví rodiče. Když jednoho dne otec" ztratí zaměstnání, rozhodne se, že dá Remiho do sirotčince. Naštěstí na poslední chvíli jej koupí potulný muzikant Vitalis. A tak se malý Remi, i když z počátku nerad, vydává spolu se třemi psy, opičkou a muzikantem na dlouhé putování. Když se jim podaří mít ve městě hudební vystoupení, dokonce se i pořádně najedí a vyspí. Na jejich pouti je provází nejedno dobrodružství a nebezpečí. Největší hrozbou pro malého Remiho je podivný muž, který se jej snaží zabít. Až za dlouho Vitalis zjistí, proč je muž sleduje. Je totiž potřeba se zbavit malého Remiho, protože je ztraceným dítětem ovdovělé hraběnky a stal by se dědicem celého jejího majetku. Po tomto jmění právě touží švagr hraběnky, který si ji kvůli tomu chce vzít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je prozatím nejhorší zpracování Malotova románu Bez domova, jaké jsem kdy viděl. A zrovna jako jediná ze všech doposud natočených verzí se právě tahle dostala na české obrazovky. Pominu-li detajly, že Remi zde hraje na tahací harmoniku, přestože v knize i v ostatních zpracováních je hráčem na harfu nebo že Vitalis by měl být tak o 15-20 let starší (zde je až moc svižný a afektovaný a fakt, že je mnohem mladší, než Jérome Barberin považuji za režijní přehmat). Představitelka Lisy je zde naopak o něco starší, než by měla být, v románu jí je asi tolik co Remimu, možná ještě o rok či dva méně. Ale i kdybych všechny tyto drobnosti odpustil, hlavním kamenem úrazu je naprosto překopaný scénář. Koho proboha napadlo něco tak stupidního, že Remiho má zabít otec Lisy? Vlastně celá zápletka s Acquinovou rodinou je zcela vypuštěna, čímž dostaly více prostoru naprosto nové zápletky. Rovněž zde byla vypuštěna role Remiho bratra Artura, zatímco např. Garofolimu byl věnován až příliš velký prostor. Dále byly vypuštěny pasáže s Driscolovými coby falešnými rodiči Remiho a epizodka ze zaplaveného dolu by také nebyla na škodu. A vrcholem všeho je, že když už se scénárista rozhodl Vitalise oproti knižní předloze nenechat zemřít ve sněhové vánici, neodpustil si jeho smrt na konci filmu po nesmyslné rvačce u řeky. Někomu se i toto zpracování může líbit, nicméně pro příznivce knižní předlohy je to spíš utrpení. Opět se potvrzuje, že čím novější verze, tím větší paskvil z toho vznikne. Mnohem povedenější starší verze kulturně zdegenerovaný český národ nekoupí, zato však tuhle zmrvenou verzi se divákům předložit neštítí?! S bídou dávám 1 * a vás, kteří hodnotíte třemi hvězdičkami a výš omlouvá fakt, že evidentně neznáte původní román ani předchozí natočené verze (japonský animovaný seriál Ie naki ko z roku 1977 ani francouzský třídílný film Sans Famille z roku 1981) a nemáte tudíž s čím objektivně porovnávat. ()

Udet 

všechny recenze uživatele

..tohle že je Pierre Richard, komik na slovo vzatý..?? ..naprosto neuvěřitelné.. ..ale.. ..vlastně jsem jednou četl rozhovor s tímto mým oblíbencem kde se přiznal že celou svoji kariéru toužil po vážné roli a zatím je pořád ,,jen'' komik.. ..tak konečně dostal tu příležitost.. ..a dokázal že je stejně dobrým hercem vážných rolí jako komikem. ..příběh je drama s jakýmsi lehce dickensovským námětem, s výbornou atmosférou a napínavou zápletkou.. ..přestože film končí částečně štastně a částečně tragicky. Kdo má rád historické náměty- a nejenom ten, samozřejmě- se bude cítit osloven tímto příběhem a pro fandy Pierra Richarda to bude- jak jsem již uvedl- určitě velké, leč velmi milé překvapení. ..jen marně čekám kdy bude tento krásný kousek reprízován- byl uveden nejspíš pouze jednou a to od deseti hodin ráno na ČT 1 a na netu jsem na něj bohužel zatím ještě nenarazil.. ..nooo, snad se dočkám.. ()

Reklama

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Obvykle sa mi páčia francúzske filmy z obdobia 17. - 19. storočia, ale tomuto chýbali hlavne herecké výkony a možno aj trocha menej priehľadný dej. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Točilo se u soutoku Labe s Cidlinou u Poděbrad, v Králíkách či na hradě v Ledči nad Sázavou. (M.B)
  • Natáčelo se také v Chotěšovském klášteře u Plzně. (Velebny)

Reklama

Reklama