Reklama

Reklama

Jak se dělá smích

všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Střihový film - Komentované ukázky z téměř padesáti českých filmových komedií natočených po roce 1945. O svých zkušenostech s natáčením vyprávějí herci i úspěšní režiséři. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Moc netuším proč tohle vzniklo. A ty tři minirozhovory (Filipovský, Podskalský, Sovák ) jsem nepochopil už vůbec. To měl být jako hold československé komedii od roku 1945 ? Mě to přišlo, jako kdyby Bob a Bobek vybrali pár filmů, vylosovali tři zástupce komedie, který každý dostanou tříminutový prostor na povídání o natáčení komedie, pak to všechno napsali na papír, z toho udělali vlaštovku, kterou poslali na Barrandov a tam si řekli, jéé hele Bob a Bobek napsali scénář na oslavu československé komedie. Hodně jsem si alespoň sliboval od Vladimíra Menšíka, ale to co říkal, bylo pro mě přínosné asi jako pro důchodce z Krkonoš jizdní řád pražské lanovky. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Komentovaný filmový dokument od režiséra Zdeňka Dospivy protřený ukáukami z více jak padesáti československých filmových komedií natočených u nás po roce 1945. O zkušenostech s natáčením různých scén vyprávějí jak režiséři tak i takový herci jako J. Sovák, František Filipovský nebo režisér Zdeněk Podskalský atd. Komentáře k dokumentu přednášel jedinečným způsobem právě Vladimír Menšík. Moc pěkné za 3*. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Říká se, například, že parodie dělat umíme. Možná, ale střiháky nikdy. Je až s podivem kolik takového odpadu vzniklo hlavně za normalizace. Že by normalizátory 3. garnitury hryzalo svědomí? Z historického hlediska zůstává zajímavý jen technický vývoj některých kopií, například dnes Císař už zase vypadá dobře. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Panorama české filmové komedie uskutečněné prostřednictvím klasické kinodistribuce je zbytečný přepych i na tehdejší dobu. Když uvážíme, že se jedná o pouhý sled filmových ukázek bez ladu a skladu, proložený tu a tam dobově poplatnou frází z Menšíkových úst, schází veškerý smysl. A upřímně příliš nechápu, proč zrovna pětatřicetileté výročí má znamenat nějaký zásadní předěl v české filmové komedii. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Střihový film z x různých filmů věsměs komedií, které provází Vladimír Menšík. Ukázky jsou tak na půl některé mám rád jiné naopak tak že za 50%. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má celé "pod křídly" Vladimír Menšík, mě to zklamalo. Nevím, jakému diváctvu bych tento dokument doporučil ke shlédnutí, protože víceméně nic nepřináší. Jde o podivnou neslanou-nemastnou normalizovanou slepeninu. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Strihový film o komédiách natočených po znárodnení....Niektoré ukážky sú notoricky známe , ale pobavia...65%. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jaké to je, když vám největší čeští a českoslovenští komici vyprávějí o tom, jak se správně dělá smích, uvidíte v tomto pořadu. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Výber filmových ukážok úplne od veci, zvuk pri troch "rozhovoroch" bol otrasný a nezrozumiteľný - mikrofón bol snáď na kamere a takto by sa dalo pokračovať. Skôr ma zaskočilo, teda nie som si úplne istý, ale niektoré ukážky boli zo "zakázaných" filmov, za normalizácie neboli rozhodne všetky odvysielané. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Koláž celkem bez myšlenky, nuda. Pobavil jsem se na jediném místě: při rozhovoru p. Menšíka s p. Filipovským. P. Menšík tam říká něco ve smyslu "po válce jste hrál spoustu rolí, mj. i hodně číšníků - ty číšníky jsem později hrál prakticky všechny já". ()

Reklama

Reklama