Reklama

Reklama

Le Bunker de la derniere rafale

  • Francie Le Bunker de la derniere rafale
Sci-Fi / Krátkometrážní
Francie, 1981, 26 min

Obsahy(1)

Neznámý čas a místo, zřejmě postapokalyptická budoucnost. Skupina vojáků čeká v bunkru na nepřítele, který stále nepřichází. S ubývajícími zásobami vzduchu propuká mezi muži stále větší nevraživost, paranoia a nakonec násilí. (Ertai)

Recenze (10)

honajz 

všechny recenze uživatele

Mně se to nelíbilo. Pocta černobílým, němým filmům, pocta Eraser Head, paranoia propukající v německém bunkru, oukej. Beru i Jeunetovu zálibu v extravagantních kostýmech. Atmosféra skutečně podařená. Ale stejně mi to přijde jen jako famácké cvičení, bez ladu a skladu, bez pointy. Kdyby alespoň na konci bylo vidět na obzoru Zemi, jako že bunkr je na Měsíci. Ale takhle to celé šlo odnikud nikam a k ničemu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

co napsat o této prvotině Jeunet/Caro, když jsem ji vůbec nepochopil? To ale není dlůležité - hlavně je tam vidět hravost, s jakou k tomu filmu přistupovali a experimentovali, co vůbec dokážou. Výsledkem je hříčka, která má výraznou atmosféru a nejasný děj - prostě jako u malých kluků, když si hrají na vojáky. Pocitové 2* [ PŘÍBĚH: X /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Místo: buď postapokalyptická Země nebo Měsíc. V bunkru se skrývá několik plešounů (poslední přeživších lidí), přičemž v bunkru se začíná cosi odpočítávat (podle obsahu zásoby vzduchu, ale kdo to v tom měl poznat...), takže se výprava lidí vydává na povrch najít další místo k přežití a mezitím ti, co jsou v bunkru, začínají šílet a vraždit se mezi sebou. Asi nějak takhle jsem to celé pochopil, ačkoli mám pocit, že to bylo jenom takové to "počáteční blbnutí", hledání vlastního stylu, snaha dát všechny svoje nápady na plátno... Je pravda, že Jeunet už tady svůj talent v nějaké menší míře předvedl a ze začátku to skutečně mělo dost podmanivou atmosféru, na které je celý ten film založen nejvíc. Akorát by to mnohem lépe vyniklo, kdyby to místo 26 minut trvalo 10... Slabé 3* ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama