Reklama

Reklama

Amélie z Montmartru

  • Francie Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

31. srpna 1997 ve 4 hodiny ráno dostala Amélie (Audrey Tautou) nápad. Musí stůj co stůj najít dávného majitele krabičky vzpomínek, kterou náhodou našla ve svém bytě, a poklad mu vrátit. Jestli to ocení, je rozhodnuto. Amélie začne zasahovat jiným lidem do života. Jestli ne, tak nic. Kultovní romantickou komedii o nesmělé Pařížance s laskavým srdcem milují díky její hravosti a půvabu miliony diváků po celém světě. Film o drobných, ale o to důležitějších radostech, který získal řadu prestižních filmových ocenění, ani po 20 letech od premiéry neztratil nic ze svého šarmu. (Aerofilms)

(více)

Recenze (1 571)

matezzz 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční, avšak překrásný romantický film, pár věcem bych něco možná vytkl, ale to jsou jen maličkosti. Moc se mi to líbilo a nesmírně mě to dojalo. Audrey Tautou je opravdu kouzelná. ()

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Krásny film, ktorý vie toho toľko povedať. Pohladenie na duši, zanechávajúce neopakovateľné zážitky. Takto podobne som sa cítil aj pri Love Actually, lenže Amélia má v sebe zvláštne čaro. Čiastočne to asi bolo spôsobené francúzštinou... Som veľmi šťastný, že sa mi ju konečne podarilo vidieť. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Film, který mě pokaždé příjemně překvapí. Neodnáším si z něj příliš velké morální poselství ani filosofickou otázku, ale jen a pouze pozitivní náladu. Ale co může film nabídnout víc? ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Film, který dokáže člověka naplnit takovou dávkou optimismu, že ten svět přeci není tak špatný, nevzniká každý den. Navíc krásně barvitá vzpomínka na důvěrně známá místa Paříže. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

S čistým svědomím mohu říci, že tak nestádní film jsem již dlouho neviděl. A. Tautou zahrála svou roli skvěle a hlavně přesvědčivě. Jean-Pierre Jeunet Nám dovoluje a zároveň dává nahlédnout do duše Amélie, jež žije z maličkostí. Právě tento fakt může způsobit, že diváci budou ohrnovat nos, nad takto zaměřeným filmem. Amélie mne okouzlila, její duše je ještě dětská, avšak svým způsobem, již vyzrálá. 75% ()

Ak.žena 

všechny recenze uživatele

Amélie zachraňuje svět. Nebo aspoň můj dojem ze světa. Nebylo by fér říci, že jde o jednoduchý film, maximálně tak "jednoduše geniální". Čím to je, že detaily a střípky působí jako celek, že "kýčovité" motivy podtrhují kvalitu a poctivou práci, že blázniviny jsou pochopitelné a sympatické, že melancholické a melodramatické ladění vyznívá jen pozitivně? Tenhle kousek má prostě takové "to navíc", ducha, 4.rozměr. V Amélii jsem našla určitou část svého metafyzického já. Je mi blízká, přesto ji neznám tolik, aby mě přestala zajímat a udivovat. Na hudbě si cením toho, že funguje sama o sobě i bez vizualizace, kterou má doprovázet. Nese atmosféru, náladu i příběh. Oblíbené scény: ty, které končí Améliiným úsměvem nadšeného zadostiučinění. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Úvod s predstavovaním postavičiek a ich všednodenných, zdanlivo čudáckych (všetci sme trochu mimo, no nie? ;-)), zvyklosti mi prišiel veľmi milý - rovnako ako určité pasáže (Dominique Pinon, pointa záhadných fotografií, atď.). Ale ako celok som sa, aby som bol teda akože úplne úprimný, od polovice aj dosť nudil. Možno to bolo len únavou. Čo však jednoznačne veľmi vyzdvihujem je kamera B. Delbonella, ktorá je krásna a nápaditá. Skutočne veľký šmak pre oko, spolu s rovnako sympatickou výpravou. Audrey Tautou veeľmi pôvabná. Čiže celkovo veľmi sympatický film, len pre mňa bohužiaľ trošku nudný. ()

trojúhelník 

všechny recenze uživatele

Nápaditý, kouzelný, neotřelý film, který prodávají na hlavním nádraží za 10Kč. Jediné, co mi mírně vadilo byl ten závěr, kdy se z neotřelého snímku stal příliš násilně napjatý příběh o lásce. Ale hvězdičky stejně ponechám všechny. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Bez tebe by mé city byly jen skořápkou citů dávných…“ Amelie z Montmartru je za mě jeden z nejoriginálnějších filmů, který v člověku může vyvolat celou směsici citů a pocitů. Při některých neotřelých nápadech filmařů jen nevěřícně kroutíte hlavou, fantazie hlavní hrdinky ve vás někdy vyvolá až údiv, její odhodlání zasahovat druhým lidem do života ve Vás zbudí obdiv, ale možná i odhodlání být jako ona. Inspiraci byste mohli hledat třeba v tom, jak se dokáže radovat z maličkostí. No a když se k tomu všemu přidá úžasně hravá francouzská hudba (v níž samozřejmě nemůže chybět tahací harmonika) a vizuál filmu hraje všemi barvami, cítíte v sobě pozitivní energii a máte chuť přitakat i některým možná až trošku klišé výrokům typu "velká láska existuje" či "život je krásný". Za mě tím krásným poselstvím filmu tak je, že i když život vždycky není krásný, vždy stojí za to usilovat o to, aby takový byl a to nejen pro nás, ale především pro ty kolem nás. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Víla. Rozlévá se jí tramín po líčkách. Vonička místa, v uličkách, kde si múzy připíjí pěnami dní. Rty zakrojené do červánků, vlasy si "střihly" černou melodii. Skladatelka, s mantrou romantika, harmonií pro druhé. "Figurky limetky" vábí na karamel.  Sama suflérka, kousek po kousku nastraží, momentky lentilek, pro svého prince z nádraží. Spolu se pustí do suflé, na nároží. Chvejivě, s rozvernou plachostí ochutnávají. Lžíci za lžící, mozaiky okouzlení. Ten velký objev fantazií života. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Když jsem Amélii z Montmartru viděl poprvé před třemi lety, udělil jsem jí čtyři hvězdy. Nyní, po třech letech, jsem viděl snímek znovu a nejspíše znovu ho označkuji čtyřmi stars. Filmek to je perfektní, to se nebudu vůbec hádat. Dokonalá Audrey Tatou nepřestane člověka ohromovat svou vášnivou a přesto nevinnou francouzštinou a historická Paříž prostě nemůže nikdy nechat člověka klidně sedět. Dále jsou zde nádherné vedlejší postavy - od zelináře bez srdce přes jeho pomocníka Luciena až po křišťálového malíře a typickou paní domácí. A to je jen zlomek! Nesmím zapomenout na sladký scénář s třešničkou na dortu v podobě ladné fracouzské hudby atd. atd. Ano, tenhle film si mě získal prakticky vším. Ovšem přesto mi něco brání v tom, abych nedal plný počet. Co to je? To zjistím možná při dalším zhlédnutí. Snad. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Očakávania boli splnené...Keď som sa dostal do deja,úplne ma to vtiahlo.Jeuneta nemusím od doby keď pokazil Aliena,ale týmto si to u mňa "spravil" ;-) ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Nič extra... klasická romantická komédia... Trošku netradične prerozprávaná... na romantickú komédiu to ujde.. na veľkolepý filmový zážitok to určite nesiaha. Jedna hviezdička je za roprávača... : )) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Impozantně natočená pohádka, v níž mi Audrey opět nedokázala jen to, že je skvělou herečkou, nýbrž i neuvěřitelně přitažlovou a smyslnou ženou. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Snímek, který to vyhrál na plné čáře. Hned z několika důvodů se zabydluje v mé top 20. Důvodem je samozřejmě skvělá Audrey Tatou, poté neotřelost, s jakou si Amélie na nic nehraje, nevytváří okolo sebe nějaké falešné vize a nechce ze sebe dělat nějaký počin, kterým není. Pak je to také zajisté nápaditý scénář, jež se u lepších francouzských snímků chová jinak, než jsme zvyklí z hromadné americké produkce. A právě ta skutečnost, že si Amélie na nic nehraje, vytváří u mě silný dojem bezprostřednosti a jisté blízkosti. Proto se stává filmem blízkým mému srdci, filmem, který budu mít zřejmě rád až do smrti možná ho budu mít stále radši a radši. Za zmínku stojí každopádně většina hereckých výkonů a určitě výkon nejvíc cool zahradního trpaslíka, jakého jsem kdy viděl.:)_Tak jsem to na začátku přepálil. Viděl jsem již vícekrát a už si z toho moc nepamatuji. Dávám proto dolu jednu hvězdu a podotýkám, že dávno už tento film není v mém oblíbeném hledáčku, vyprchal. ()

Leni-cka 

všechny recenze uživatele

stylový film, který dýchá atmosférou. Amelie je osobitá slečna, která se rozhodla navrátit krabici plnou dětských vzpomínek, kterou našla ve své koupelně, správnému majiteli. A kdo je ten tajemný muž, co se v každé budce vyfotí a fotku poté roztrhá a odhodí? Kdo poslal trapslíka kolem světa? Velmi příjemý film, který vykouzlí úsměv na tváři každému. A kolik lidí se asi v tuhle chvíli miluje? Nádherný soundtrack je jen jahůdkou na dortu. ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Lidské dobro a láska ztělesněné ve filmu. Plno situací, činností a pocitů, se kterými se ztotožňuji, podmanivá hudba, prostě navždy geniální ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Life of Pi podle Jeuneta

Life of Pi podle Jeuneta

02.11.2005

Kniha Yanna Mantela THE LIFE OF PI, zachycuje strastiplnou plavbu 16-letého indického chlapce Pi z Indie do Kanady. Neboť poté, co nákladní loď převážející zvířata do zoo ztroskotá, zůstane na… (více)

Reklama

Reklama