Reklama

Reklama

Foutaises

  • USA Things I Like, Things I Don't Like

Obsahy(1)

V tomto krátkém filmu, který získal v roce 1991 Césara, nám hlavní hrdina prozradí co má a nemá rád. (5150)

Recenze (23)

theblackswan 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když... po prázdninách otevřu knihu a najdu v ní písek; ukusuju rohy od sušenek; si vytahuju ponožky,... Nesnáším... nechat jeden jediný zelený hrášek na talíři; když mě můj pes probudí svým studeným čumákem; konec TV pořadů,.... ...Jean-Pierre Jeunet je zkrátka génius, který z obyčejných věcí dokáže udělat ty nejneobyčejnější. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Co nemám na Jeunetovi rád se naštěstí nestihne projevit. Krátkometrážní plocha sedne jeho "vyprázdněné naraci" jako ulitá. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

nápaditá a skvělou hudbou vykreslená krátká zpověď Dominiquea Pinona... člověk úplně začne přemýšlet, jak to má sám se svým rád a nerad... 70% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jestli chtěl poetický Jeunet donutit diváka, aby se zamyslel nad tím, co má rád a co ne, v mém případě má splněno. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Milý krátký snímek, který se svou náladou zdá být jakýmsi předchůdcem Amelie z Montmartu. Je to drobný náhled do Jeunetova poťouchlého světa, který mám rád. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Chvilkami nádherné album chytlavých černobílých fotografií. Minifilmeček o minipoznatkách, skrytých radovánkách a zdánlivě nepodstatných tajemstvích, která nás během okamžiku učiní šťastnými či nešťastnými, dokáží slastně ukojit či rozzuřit. Stačí si jich jen všimnout, uvědomit si je. Kdy si chceš najít čas k vychutnání si projevů svého života? Co třeba ten kaleidoskop minidetailů právě teď? ()

Desiree 

všechny recenze uživatele

Rozkošný filmeček ze světa Jeana-Pierra Jeuneta. Ze světa, který je úžasně poetický, "barevný" (i když toto dílko je černobílé), plný zajímavých poznatků z každodenního života. Jeunetovy filmy patří mezi mé nejoblíbenější. Je to právě kvůli té originální atmosféře, která mi většinou stačí k luxusnímu filmovému zážitku. Takové filmy jsou přímo stvořené pro "pozorovatele", kterým ke štěstí stačí pohled na něco pěkného. Jejich srdíčka se rozechvějí když tyto "drobnosti" dokáží nalést i ve vlastním životě, dokáží si je uvědomit, vážit si jich a nechávat se opájet rozmanitostí světa. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Mám rád vytahování ponožek.. a čůrání ve sprše.. Snímek sice netrvá ani 10 minut, přesto je v něm ale vše, co potřebuji, abych si dokázala nějaký film oblíbit. Dominique se nám vlastně "jen" vyzpovídá z toho, co má a nemá rád. Každý něco máme, ale většinou o tom prostě nemluvíme, nejspíš nás ani nenapadne se nad něčím takovým zamyslet. A právě tím mě tento snímek uchvátil. Je o (zdánlivě) obyčejném člověku, který nám ale dokazuje, že nikdo není obyčejný a každý je něčím zajímavý a originální. Poutavý děj (jestli se tomu vůbec dá říkat děj), vynikající Jeunetova režie a krásná hudba.. A ten název jen dokazuje genialitu autora.. Co dodat? ()

easaque 

všechny recenze uživatele

velmi příjemná pocitovka. Neuvěřitelné, jak Jeunet lehce dokáže vyvolat emoce a navíc mám s ním nebo s Pinonem asi stejný vkus ;-))) [ PŘÍBĚH: X /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

ZIASystems 

všechny recenze uživatele

- Nemám rád trhání chlupů z nosu a bratrancovu sbírku nehtů, slepých střev a lahví slz. Mám rád obrázky katastrof ve starých encyklopediích, prázdniny a slova Trans-Europe-Express... Trans-Orient-Express... Trans-Siberia-Express... - Dominique Pinon, Jeunetův oblíbený herec (Delikatesy, Cité des enfants perdus, malé roličky dostal i v jeho ostatních filmech, např. v Amélii z Montmartru), vypráví v tomto krátkem filmečku o tom co má a co nemá rád. A nám nezbýva než obdivovat jeho majestátně vysoké čelo a spodní čelist, kterou by si hravě dokázal ukousnout vlastní nos, ne-li obočí. Úžasný herec :) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemna exkurzia do ne/zalub Dominiquea Pinona,v ktorej mozno vidiet korene jednej z najvydarenejsich scen v Amelii:) ()

Jim_Beam 

všechny recenze uživatele

Malá ukázka neobyčejné fantazie a všímavosti k obyčejnému pana Jeuneta a zároveň předkrm pro pozdější Amélii, která využívala postupu, na kterém je tento filmek založen. ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Sice má tento filmeček pouhých 8 minut, ale do této stopáže se vešlo velké množství výborných nápadů a momentů. Jeunet zde navíc udává svůj poetický duch, který později uplatnil i v celovečerních filmech. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Jeunetovo prvotiny krásně ukazují dvě cesty, kterými se jeho kariéra bude v budoucnu ubírat. Zatímco Bunkr dláždí cestu k bizarně fantasknímu sci-fi, Foutaises milým způsobem předznamenávají pozdní Améliovskou éru s prvky romance. Obrovská škoda, že se autor věnuje pouze druhé části. ()

Kesiak 

všechny recenze uživatele

Typický Jeunet z pohľadu budúcich filmov. Zárodky prvkov, ktoré sa rozvinuli naplno v Amélii z Montmartru sú už jasne rozpoznateľné. ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

amélie v osmi minutách sice dominique pinon nedosahuje fyzických kvalit audrey tautou i tak jsou foutaises moc milým dílkem ()

Reklama

Reklama