Reklama

Reklama

Dopis mé matce

(TV film)
  • Španělsko Letter to my Mother
všechny plakáty
Španělsko, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Když začal Ruben rozum brát, ze všeho nejdřív mu bylo divné jeho exoticky znějící jméno i příjmení, odlišující se od ostatních obyvatel sovětského sirotčince, v němž vyrůstal. Nikdo mu však nechtěl o jeho původu nic říci. Se svým těžkým tělesným handicapem zažil Ruben mnoho chvil, kdy si myslel, že se ocitl na samém dně. Dokázal ovšem nejen přežít ve velmi težkých podmínkách, ale vystudovat, vydobýt si zajímavé zaměstnání a založit rodinu. Až v dospělosti se dozvěděl, že je synem španělské novinářky a vnukem významného španělského levicového politika. Se zarputilostí sobě vlastní začal po své rodině pátrat. Jeho cesta jej překvapivě zavedla také do Prahy... Nesmírně působivý španělský dokument si rozhodně nenechte ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ruben Gonzáles-Gallego vyrostl v sovětském sirotčinci zcela odkázán na pomoc jiných. Očekávalo se, že zemře. Přežil a vyrostl z něho díky své zkušenosti a nezlomnosti člověk s velkou vypovídající hodnotou o lidském utrpení, které způsobují jiní lidé...Dalším cílem tohoto člověka bylo najít svou matku...Film má pro mě svou sílu právě v té bezbrannosti, v jaké se hlavní hrdina dokumentu na roky ocitl, a podává svědectví i o jiných, podobných osudech. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Obsah nadmíru působivý, forma však působí poněkud lajdácky. Praha na konci i konec sám ovšem příjemně překvapí i potěší. ()

Reklama

Reklama