Reklama

Reklama

Talisman

  • USA The Lucky One (více)
Trailer 1

Loganův život ovlivnily tři vojenské mise v Iráku. Fakt, že je stále naživu, považuje za dílo náhody. Vždy unikl smrti jen o vlásek. Při první misi, když se po útoku s jednotkou shromáždili v troskách domu, tam uviděl ležet v prachu fotografii dívky. V okamžiku, kdy pro ni šel, explodoval na místě, kde stál, granát a tři jeho přátelé zemřeli. Logan si nechal snímek jako talisman a byl přesvědčený, že ho ochraňuje. Od té doby totiž neměl ani škrábnutí. Po návratu domů se rozhodl, že dívku vyhledá a poví jí o tom, jak byla jeho strážným andělem. Zjistí, že žena na fotce se jmenuje Beth, najde její adresu. Nechá se najmout do psího centra, které vede její rodina. I když mu Beth zpočátku nevěří a sama má v životě komplikací dost, rozvine se mezi nimi románek, který dává Loganovi naději, že by Beth pro něj mohla znamenat víc, než jen obrázek pro štěstí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (290)

salalala 

všechny recenze uživatele

Stačí napsat: Film podle Nicholase Sparkse a je jasno, která bije. Talisman je tím nejhorším příkladem romantiky, jaký jen může být. Všechno je jasné po pár minutách a divák se dál bohužel jen nudí, protože Hicks přes veškerou snahu nedokáže film zásadněji zachránit. Je sympatické, že se občas pokouší o hezké záběry, které jsou mnohdy kýčovité až běda a servíruje velmi slušnou, leč strašně krátkou úvodní iráckou sekvenci, ale bohužel to nestačí. Příběh nemá čím zaujmout a je děsivě nudný. Mluvit o hereckých výkonech asi není fér, když se po zúčastněných ani nechtějí. Efronovi stačí, aby tu byl, pěkně vypadal, občas zaplakal a odhodil triko, totéž (bez toho trika:)) platí o Schilling. Nebýt hláškující babičky, bylo by to asi ještě horší. Černobílost charakterů, kdy mariňáci jsou ti nejdokonalejší chlapi pod sluncem a nemají špatné vlasnosti, výsledku taky nepřidá. Řemeslně sice slušná, ale jinak naprosto zbytečná romance. 40% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zac je sympaťák a veskrze okouzlující klaďas, i když už ukončil střední a nezpívá. Zeus byl skvělý pes, takhle vycvičeného psa jsem v reálném životě nikdy nepotkala. Ben byl roztomilé dítě vybavené do života hezkou maminkou a vtipnou sympatickou prababičkou. Jeden spoiler utopený blbeček z předvídatelné romance drama nedělá. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slušná zívačka. Zac Efron se jeví jako vcelku sympatickej herec, ale potřeboval by nějakou zajímavější roli, než tady toho vojáka po návratu z Blízkýho Východu. Začátek vypadal docela akčně, ale od začátku se to všecko tak strašně zpomalilo, že jsem chvíli přemýšlel nad tím, jestli se mi nezastavil tep. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Mladý mariňák se vrací z války a jeho myšlenky poutá jedna malá fotografie ženy, kterou našel po akci v Iráku, a která pro něj znamenala cosi jako talisman, věc pro štěstí. Protože se po návratu těžko dostává do běžného života, rozhodne se dívku na fotce najít. Díky náhodě se mu to podaří a po čase se oba sblíží nejen přátelsky. Hned ze začátku přiznávám, že mám pro mladého herce Zaca Efrona (který od dob muzikálů ze střední viditelně zmužněl) slabost a především jeho dílem patří filmu třetí hvězda v závěrečném hodnocení. Zbytek je totiž vcelku nesmyslný blábol. Celý příběh je plný nelogičnosti, scénář je trapně poskládaný z dějově nezáživných scén, stará mladá Taylor v některých scénách vypadá jako Zacova matka a pochodující Zac se svým psem mě postupně začal hystericky rozesmívat. To by člověk netušil, kolik scén s kráčejícím člověkem lze do filmu vpasovat. I závěr, který měl být vyvrcholením, stál za starou bačkoru. Alespoň romantické scény stály za to, jinak by tento paskvil spíš skončil rovnou v koši ještě před jeho koncem. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Ach, to bylo tak sladké, až to bolelo. Sparksův rukopis naprosto zřejmý. Sladší romantický film jsem dlouho neviděl. Ale tak, čas od času to není od věci. Měl jsem ale trochu problém se Zacem Efronem. Není mi za prvé 2x sympatický a příběh Logana a jeho životní zkušenosti by mi pasovaly mnohem lépe na jakéhokoli staršího herce. Nyní pár dovedností a zájmů postavy Logana, kterému je 25 let: Umí střílet ze samopalu, rozumí hudbě, hraje na klavír, zajímá se o filosofii a literaturu, umí všechno spravit, je skvělý milovník, atd. Trochu moc, ne? :) Opět nám Američani ukázali, jak je hlavní hrdina všeuměl. Talisman byl už zkrátka trochu přestřelený a až moc přeslazený (defacto všechna ostatní Sparksova díla hodnotím lépe a 4 hvězdičkami). Lucky one je u mě za 3 hvězdičky. 68% (with J.) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse. (Alizze)
  • Vzdialenosť medzi štátmi Colorado a Louisiana, ktorú vo filme urazil Logan Thibault (Zac Efron), je v skutočnosti zhruba 1850 kilometrov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama