Reklama

Reklama

Horizont ČT24

(pořad)
Publicistický
Česko, 2010, 52 min

Obsahy(1)

Pořad zahraniční redakce o dění ve světě. Sleduje nejen dění aktuální, ale i důležité nadčasové fenomény. Klade důraz na původní reportáže zpravodajů ČT, ale i na bohaté agenturní zpravodajství. V analytickém pohledu Zdeňka Velíška se zabývá důležitými událostmi v Evropě. V nových formátech a za použití zcela nových grafických prvků nabízí pohled nad, pod i za obzor zahraničních událostí. Horizont ČT24 staví na výrazných moderátorských osobnostech – dlouholetém dramaturgovi a moderátorovi zahraniční redakce Tomáši Šponarovi a bývalé zpravodajce v Německu Haně Scharffové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

jeden z nejlepších pořadů na který se dá v ČR dívat, téměř každý díl je výborný a rozšiřuje tam, kde tříminutová reportáž nestačí. _________ A platí to i pro upravenou, zkrácenou verzi. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Sice se poměrně dost zajímám o dění ve světě a tenhle pořad by mi měl pomoci takové informace načerpat, zdaleka ne vždy se tak stane. Možná je to tím pitvořením se v až moc malých podrobnostech, místo nabídnutí divákovi globálního pohledu. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Povětšinou skvělé reportáže z celého světa o tématech ať už headlinenových nebo naprosto neznámých, přesto téměř vždy velmi zajímavých. Kdo by například nechtěl vědět jak žijí potomci nacistických pohlavárů, jak probíhá "naživo" vojenská operace v Afgánistánu, proč na Ukrajině prostestují "nahoře bez" atd. atd. Jen nechápu proč se více takto zajímavých reportáží neobjevuje i v jiných pořadech ČT24. Proti tomuto vypadají žánrově podobné Svět 20xx , Koření a Víkend jako hloupoučké recykláty nezajímavých reportáží, převzatých z druhořadých zahraničních kanálů. A navíc tu je Zdeněk Velíšek a jaho neuvěřitelně přesné rozbory. 90% ()

truby 

všechny recenze uživatele

To by mně ani nenapadlo, že u takového pořadu, bude jeden komentář (před mým hodnocením), proto doufám, že píši komentář ke správnému pořadu. Horizont je asi to nejlepší, na co se česká televize v posledních letech zmohla. Když se chci dozvědět co se stalo v zahraničí, nepouštím si zprávy. Místo sedmi téměř hodinových zpráv, které už pár let se svým názvem nemají nic společného, si pustím jednou za týden Horizont a alespoň se opravdu něco dozvím. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Pořad prošel určitým vývojem k lepšímu, změnil moderátora, přináší stále zajímavé informace, jen tak dál. 70% ()

SmoldaMara odpad!

všechny recenze uživatele

Pohádky ze zahraničí byly vysílány myslím i před rokem 1989. Vyhledávám radši jiné informační zdroje, ovšem pokud si najdu čas. ()

lajkus 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, co se děje ve světě? A ted nemyslim zprávy typu američtí vědci zjistili, že když moc koukáte na porno tak máte více chlupaté ruce nebo že v číně se narodilo dítě, které má místo hlavy nohu.... Myslím zprávy o věcech které danou zemí hýbou a velmi často mají globálbí důsledky. Pusťte si horizont a vyserte se na krátké zprávičky v hlavních vysílacích časech.... ()

Zix. 

všechny recenze uživatele

Skvělý pořad pro ty co se zajímají o dění ve světě. Dá se tu dozvědět hodně novinek a né jenom z politiky, ale různý pohledy a všechno možný co mění nebo bude měnit svět. ()

Reklama

Reklama