Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo si odnese křišťálové sošky Českých lvů za rok 2010?  Z jednadvaceti loňských filmů se aspoň jedné nominace dočkalo deset snímků. K favoritům patří se třinácti respektive jedenácti nominacemi filmy Pouta a Občanský průkaz, které se vracejí do temných let normalizace. Ve hře ale zůstávají i divácké hity typu Žen v pokušení a Kajínka. Moderátorem večera je čtyřnásobný držitel výroční filmové ceny, herec, zpěvák a muzikant Jan Budař. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Při uvedení Zdeňka Svěráka do síně slávy mi došlo, co vlastně nejvíc nesnáším na Zdeňku Troškovi, potažmo na jeho tolik adorované trilogii "Slunce, seno..." První Zdeněk má na svědomí scénář k filmu, který se odehrává na vesnici a druhý Zdeněk ji prý taky velice věrně popisuje. Snímek Vesničko má, středisková dělá úplně to stejné, prostředí, postavy, jsou totožné, ale ten styl je jiný...chápete? :-) Více stylu! 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost mě Český lev pro rok 2010 překvapil. Nejenom, že se znatelně zvýšila kvalita českých filmů, což už začali chápat i odborníci na film, ale i samotný ceremoniál, kde nám český film každý rok hodnotí se až nečekaně změnil. Největší změna? Asi ta, že už není tak ubohý a trapný, jako byl v minulých letech. Jan Budař překvapil zajímavými nápady a nevtíravým vtipem. A co víc? Nedočkal se ani jednoho trapného ticha. Dost mě to překvapilo, fakt mě to dost překvapilo. Co se Vachlerovy stalo, že si k moderování na pódium nepozval vožralýho Polívku, teda vlastně pozval, ale jenom na chvilku. Možná, že konečně pochopil, že český film si zaslouží daleko větší ceremoniál, než to, co celou dobu plácal div ne na koleni. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Svižné (není tam tuna reklam jak na Oscarech), veskrze vkusně zábavné a po nějaké době večer více vtipný než trapný. „Jmenovitě pak .. těm všem“. Děkuji, Budař umí. 70%. ___ Pokud už je na odpad i tohle tak doporučuji těm vybraným, ať opravdu zkusí vlastní produkci - třeba pak konečně objeví, že dno je ještě trochu jinde. I horších Lvů už bylo.. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tanečníci otravně zdržující, Trojan zas nesmyslně na vrcholu, "vtipný" telefonát Ódry Tatů vrchol trapnosti, celkově normální suchá informační nuda s docela potěšujícím úspěchem Pout. Jako kulisa k Need for Speed HP ušlo. ... Měl to uvádět Macháček hladící kozy. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se dívat nechtěl. Loňský veletrapas pod vedením Polívky a Lišky mi byl příslovečnou poslední kapkou a od Jana Budaře, který už jednou na Českých lvech pohořel, jsem si nic jiného nesliboval. Po relativně příznivých ohlasech jsem ale ceremoniál přece jen vyhledal na stránkách ČT a musím uznat, že tentokrát byl akceptovatelný. I když se Petr Vachler v médiích drží své sebeobranné pózy a štěká na všechny strany, ve skutečnosti si vzal k srdci některé výhrady svých oponentů a jednoho z nejhlasitějších - Jaroslava Sedláčka - dokonce přizval ke spolupráci. Rozšíření nominací ze tří na pět je jistě reakcí na kuriózní situaci z loňska, kdy bylo z rekordního počtu 34 českých hraných filmů nominováno všehovšudy 6 mediálně nejexponovanějších. Na ocenění dílčích kvalit mnoha jiných, menších filmů, se tak nedostalo. Letos se tolik filmů neurodilo, ale právě rozšíření nominací a hlasování ve dvou kolech například zabránilo pohodlnému "udělování za zásluhy". Poprvé nebyl oceněn Jan Svěrák za pouhý fakt, že uvedl nový film do kin, poprvé vyšel naprázdno i Ondřej Trojan, v hereckých a scenáristických nominacích byla vidět i jiná jména než obvykle. Má to svůj smysl. Pokud jde o Jana Budaře a celkově střízlivější pojetí ceremoniálu, uvítal jsem hlavně to, jak rychle se přešlo k samotným cenám, bez nutnosti se zaťatými zuby přestát nevtipné a nekonečné stand-upy. Ubylo i záběrů na nominované, propadající se v publiku hanbou; ocenění i předávající se zdáli být uvolněnější a moderátor jim nebránil projevit radost. Neblahým dědictvím minulých ročníků byla jen hudební čísla, která přenos zpomalovala, a několik stále nezvládnutých povinných vsuvek, jako je "laškování s ministrem" nebo křečovitá přítomnost zástupce Magnesie. Nemá smysl výsledek přeceňovat, ale tentokrát ve mně zanechal výrazně lepší dojem než loni. 60% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Letos obrovský posun k lepšímu - dokonce překročena hranice průměru. Tanečníci byli ale ke konci monotónní. Humor tentokrát trefný, alespoň z hlediště se to zdálo. Už jen omezit děkovačky a trochu pořešit pár maličkostí... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pohybově velmi zvládnuté, pan Budař exceluje, všemi Bohy políbený Bohém.. :-)) Jinak se mi v hlavě při sledování Lvů vždycky každý rok opakuje taková ta česká malost, která je zde krásně vykreslena. Prostě pocit. Ale je to o českém filmu a pro český film. Vachler mi vždy vadil, ale to nezměním, je to hold bravurní manažer a producent.! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jak mám tohle asi tak hodnotit? Nevíte? Proč se tu objevují i slavnostní předávání cen? Přestože jsem viděl jen Kukyho a Habermanna tak mě zajímalo, jaké filmy dostanou ocenění. Vše dopadlo podle očekávání, není se tedy čemu divit. K samotné show bych jen řekl, že Budař to zvládl hodně dobře, ale ti hopsalové byli trapní a vůbec se tam nehodili. Jsem rád, že cenu za mimořádný přínos si odnesl Svěrák, je to legenda a zaslouží si to. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sympatické slavnostní předávání prestižních cen mělo štěstí na dobrého moderátora, inovací nebylo mnoho stejně jako trapasů. Ceny byly rozdány asi spravedlivě a divák si z večera mnoho nezapamatuje. Takový byl Český lev 2010. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pádný důkaz toho, že i takové vyhlašování filmových cen se dá dělat celkem inteligentně, vtipně a na úrovni, bez těch tolikrát viděných a nejednou zažívaných pocitů zmaru a nechtěné trapnosti. Jasně, ne vše se povedlo k naprosté spokojenosti (skupina The Pastels příjemné oživení, ale někdy méně je více), občas to zadrhlo, ale takový je i sám život. U mě převládá spokojenost. Jelikož je vždy jednodušší kritizovat než chválit, tentokrát budu chválit :o) Jan Budař jednoznačně slova chváli zaslouží. Tomu říkám notně sympatický a vyzrálý moderátorský výkon. Třešínkou na dortu je potom pro mě osobně ocenění snímku Pouta a Ondřeje Malého za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. 75% ()

packa 

všechny recenze uživatele

S povděkem musím konstatovat, že po naprosto tragickém loňském ročníku, který tak zprasila dvojice Polívka + Liška, dokázal Jan Budař vrátit akci důstojnost. Jen by mě zajímalo, jak velký je vlastně tvůrčí vklad toho diletanta Vachlera... ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Vachler je idiot a idiotem zůstane. Od něho nic dobrého čekat nemůžeme. Alespoň ten Budař. Jen doufejme, že český film bude někdy doceněn..teď se to nestalo. Viva la etické buzny! ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Ještě to ani neskončilo a na slovo vzatí "odborníci" už měli ohodnoceno. To je jako byste vypisovali parte někomu, kdo ještě nezemřel. Přijde vám to normální?:) Pravdou je, že se mi z toho trochu vytratila grácie a nonšalance, ale možná je to tím, že svět prostě spěje kupředu. Jednoznačně to ale pro mě je pořád oslava filmu a ten miluji, takže i za drobné chyby, které mi vadily dávám 4. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné. Budař nepůsobil unaveně a dal tomu celkem štávu. Ovšem breakdancové vystoupení beru jako největší trapas!!!!!! Snad jen to poslední číslo + Bolek Polívka který na 5 minut zazářil jak se patří. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Český lev 2009 - Polívka s Liškou - trapnost celou dobu - toporné a umělé hostesky = o stupeň lepší (takže něco jako jedenáctka od Gambrinusu, kde desítka je ekvivalentem vody od nádobí). Budař je prostě pohybově a moderátorsky lépe vybavený bez debat. Přidání taneční skupiny je klad i zápor zároveň. Ke konci už jejich show založená na imitování zasažení proudem nebaví (málo je více má kouzlo). Velkou výhodou měl tento rok oproti tomu minulému v silném seznamu nominovaných snímků. Sečteno a odečteno je to stravitelná pivní 11´, kde však místy musíte rychle polknout neboť je chuť stále stejná. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak hodnotit, neviděla jsem to v televizi, ale přímo v Lucerně. Tanečníci byli super, nic nového a originálního jsem v tom však bohužel neviděla :( Musím se přiznat, že takové pořady nejsou můj šálek kávy. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený večer. Jestli Honza Budař bude moderovat i příští rok, tak se zase rád budu dívat, protože ten to zvládl skvěle. Decentní humor vhodný k takovéto akci a bavili mě i jeho pohybové kreace. Nakonec i samotné výsledky mi přišly napínavější než u Oscarů, kde je to dopředu celkem daný. Jediný kdo to narušil, byl umektanej Bolek, který byl rád, že vítěze vůbec nějak zamumlal. ()

Reklama

Reklama