Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo si odnese křišťálové sošky Českých lvů za rok 2010?  Z jednadvaceti loňských filmů se aspoň jedné nominace dočkalo deset snímků. K favoritům patří se třinácti respektive jedenácti nominacemi filmy Pouta a Občanský průkaz, které se vracejí do temných let normalizace. Ve hře ale zůstávají i divácké hity typu Žen v pokušení a Kajínka. Moderátorem večera je čtyřnásobný držitel výroční filmové ceny, herec, zpěvák a muzikant Jan Budař. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Paity 

všechny recenze uživatele

Jana Budaře dvakrát moc nemusím, ale zrovna na Českých lvech 2010 mě velmi příjemným způsobem překvapil. Jinak si nemyslím, že by tento ročník lva nějak výrazně vyčníval nad jinými. Zároveň ale mohu říci, že rozhodně nezklamal. ()

McFee 

všechny recenze uživatele

Budař byl celkem vtipný, taneční skupina se taky líbila a s cenami spokojenost hlavně za Zdeňka Svěráka. ()

venom14 

všechny recenze uživatele

Český lev byl o čem měl být,z toho tématu se víc vytáhnout nedá.Budař byl v pohodě,ale ten překlad telefonátu byla trapnost trapností.A nejvíc mi na večeru vadili ty tanečníci,dřív,než předali lva ho museli minutu nést s nějakým vystoupením,což myslím nikoho nezajímalo. ()

jeykey 

všechny recenze uživatele

Možná taneční kulisa byla zbytečná, ale jinak to bylo dobré. U některých výstupů byla moc vidět připravenost, u jiných zase pobavil svižný, nevlezlý humor. 3* jsou akorát a považuji to za slušný výsledek. ()

ChaZty 

všechny recenze uživatele

mě se to libilo hodně, hezky připravené a hlavně serioznost a důvtip. :o) Budař hodně bavil. Kam se hrabe nova. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se mi líbilo předávání Českých lvů. Sice se mi i nadále zdá, že nominační večery svým vtipem a lehkostí vedou, ale tentokrát i hlavní večer nepostrádal spád, lehkost, pár decentních vtipů a úroveň. Žádné rušivé hudební vložky, hosté (krom Ivy) a trapnosti. Jeden moderátor, jeden styl - tak to mám rád. Honzo Budaři, jestli mě slyšíš (čteš), díky. ()

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

ona se kupodivu i ta nejkomerčnější komerce dá dělat slušně... pobavil mě Liška, od kterého bych to zrovna nečekal, baví mě i místní uživatelé, kteří si myslí, že B. P. mluvil z cesty... z předpředpředposlední řady je trochu hovno vidět, sametoví kucí byli trapnost, která asi musela být, nejlepší část večera byl pak stejně ten raut. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Minulý ročník bylo mé hodnocení ** a letos s čistým svědomím dávám ***. Český lev 2011 za ****? Budař exceluje a dokazuje své kvality. Už první věta jeho věta stála za to: "Nebudeme to protahovat, českého lva za nejlepší film za uplynulý rok získává?" ... Víc takových, protože speciálně u takových příležitostí z velké části tvoří úspěch či neuspěch výkon moderátora. ... Jen tak dál ... ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Moje loňské volání po přesunutí Budaře na hlavní večer bylo vyslyšeno a výsledek byl rázem o několik tříd lepší. Budař má totiž dar bezprostřednosti, je pohotový, netlačí na pilu. Po legendárních účinkováních Duška a Zbrožka konečně moderátor na úrovni. Výsledky samotné potěšily tím, jak hodně se lišily od všeobecných předpokladů. Ne že by si Občanský průkaz a Habermannův mlýn zasloužily takový neúspěch, ale je dobře, že mediálně méně atraktivní film (v tomto případě Pouta) se proti zavedeným jistotám dokáže prosadit. ()

Balakriele 

všechny recenze uživatele

Tak konečně to mělo nějakou úroveň! Jan Budař samozřejmě nepřekvapil - stejně přirozený a vtipný jako vždy. Kluci z taneční skupiny byli fakt cool nápad. I když se po třech, čtyřech tanečcích mohla zdát choreografie trošičku podobná, rozhodně nekazili dojem. Děkovačky byly někdy trapný, no, ale s tím už nejde nic dělat. P.S. Děkuju moc akademikům za Lva pro Elišku Balzerovou, protože ta si to určitě zasloužila!!!! ()

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv vymizela v podstatě všechna negativa, která jsem předávání Českých lvů vytýkala před rokem, paradoxně hodnotím letošní ročník hůře než ten minulý. Každý z oceněných dostal dostatek prostoru (i když většina ho nevyužila), nikdo jim neskákal do řeči ani na ně netlačil, ať nezdržují. Povinná kulturní vložka se omezila na krátké vystoupení na české poměry snesitelné Ivy Frühlingové. Jenže – sice vím, že budu v menšině, ale mně tam chyběl ten pro Lvy už dlouho charakteristický "trapný a křečovitý" humor, který dělal každý z večerů tak originální a interesantní. Moderování Jana Budaře slibovalo mnohé, sám na pódiu ovšem neměl komu nahrávat, tudíž ani možnost skórovat se nenabízela často. Celý pořad se stal uhlazenějším, umírněnějším, držícím se v bezpečných vodách a neodbočujícím z tisíckrát vyjetých kolejí, po nichž se vydávají ostatní podobné ceremoniály a jimž se až doteď Lvi vyhýbali. Objektivně vlastně nemám co zkritizovat, akorát jsem se přistihla, že zívám. ()

matt85 

všechny recenze uživatele

Bylo to super. Narozdíl od Nominačního večera to nebylo trapné a vtip to nepostrádalo. Výsledky jsou docela uspokojující, jen ta kamera měla jít jasně ke Kukymu. Budař - new master of humor. Chci ho i další rok. ()

Martin79 

všechny recenze uživatele

Ze začátku bylo trochu znát, že je Jan budař lehce nervózní, ale postupem času jeho výkon takřka gradoval. Ono to asi opravdu není jednoduché být vtipný, věcný, nikoho neurazit, zábavný...Navíc velkou devízou Českých lvů je na dnešní dobu neobvyklá výhoda, a sice, že pořad jede v kuse a není přerušován reklamami. Samotné výsledky je už věc druhá, a co se mně týče já byl s nimi v podstatě spokojen. ()

peteriko 

všechny recenze uživatele

Tohtoročné udeľovanie cien sa nieslo v skutočne kvalitnom duchu. Od skvelého moderátora cez originálne nesenie levov na scénu až po zaujímavé nominácie, ktoré boli "dvojkolové". Vrcholom celého večera ale bolo zaradenie Zdenka Svěráka do siene slávy. Škoda, že tam nemohol byť aj pán Smoljak. ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

"Ňo yafsňé! Šlo to udělat líp." Na druhou stranu to nebyla trapná katastrofa, párkrát jsme se upřímně posmuál, až zasmál. Proč ne. ()

Reklama

Reklama