Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo si odnese křišťálové sošky Českých lvů za rok 2010?  Z jednadvaceti loňských filmů se aspoň jedné nominace dočkalo deset snímků. K favoritům patří se třinácti respektive jedenácti nominacemi filmy Pouta a Občanský průkaz, které se vracejí do temných let normalizace. Ve hře ale zůstávají i divácké hity typu Žen v pokušení a Kajínka. Moderátorem večera je čtyřnásobný držitel výroční filmové ceny, herec, zpěvák a muzikant Jan Budař. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Proč místo herecké ceny V.Dlouhému neudělat jemu (a třeba L.Smoljakovi) důstojnou střihovou poctu tak, jak to umí Američané i Britové? Promrhaná příležitost. Děkovací proslovy naši tvůrci nezvládají už tradičně (s čestnou výjimkou Z.Svěráka), vesměs tragické byly pak laškovné hovory mezi moderátorem a předávajícím ve stylu Já se tě zeptám na tohle a ono z tebe něco vtipného vypadne (Nevypadne.) Ale celkově to oproti několika minulým ročníkům byl kvalitativní posun. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jak mám tohle asi tak hodnotit? Nevíte? Proč se tu objevují i slavnostní předávání cen? Přestože jsem viděl jen Kukyho a Habermanna tak mě zajímalo, jaké filmy dostanou ocenění. Vše dopadlo podle očekávání, není se tedy čemu divit. K samotné show bych jen řekl, že Budař to zvládl hodně dobře, ale ti hopsalové byli trapní a vůbec se tam nehodili. Jsem rád, že cenu za mimořádný přínos si odnesl Svěrák, je to legenda a zaslouží si to. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Ještě to ani neskončilo a na slovo vzatí "odborníci" už měli ohodnoceno. To je jako byste vypisovali parte někomu, kdo ještě nezemřel. Přijde vám to normální?:) Pravdou je, že se mi z toho trochu vytratila grácie a nonšalance, ale možná je to tím, že svět prostě spěje kupředu. Jednoznačně to ale pro mě je pořád oslava filmu a ten miluji, takže i za drobné chyby, které mi vadily dávám 4. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený večer. Jestli Honza Budař bude moderovat i příští rok, tak se zase rád budu dívat, protože ten to zvládl skvěle. Decentní humor vhodný k takovéto akci a bavili mě i jeho pohybové kreace. Nakonec i samotné výsledky mi přišly napínavější než u Oscarů, kde je to dopředu celkem daný. Jediný kdo to narušil, byl umektanej Bolek, který byl rád, že vítěze vůbec nějak zamumlal. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Český lev 2009 - Polívka s Liškou - trapnost celou dobu - toporné a umělé hostesky = o stupeň lepší (takže něco jako jedenáctka od Gambrinusu, kde desítka je ekvivalentem vody od nádobí). Budař je prostě pohybově a moderátorsky lépe vybavený bez debat. Přidání taneční skupiny je klad i zápor zároveň. Ke konci už jejich show založená na imitování zasažení proudem nebaví (málo je více má kouzlo). Velkou výhodou měl tento rok oproti tomu minulému v silném seznamu nominovaných snímků. Sečteno a odečteno je to stravitelná pivní 11´, kde však místy musíte rychle polknout neboť je chuť stále stejná. ()

Reklama

Reklama