Reklama

Reklama

A Resurrection

  • USA The Sibling (neoficiální název)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Na strednej škole v meste Middeltown čelí outsider Eli (J. Michael Trautmann) neustálemu posmechu zo strany vystatovačného Brandona  (Nick Jandl) a jeho priateľov. Keď urážky už prekročia mieru, riaditeľ Addison  (Michael Clarke Duncan) im všetkým udelí trest. Ostanú po škole a absolvujú sedenie s psychologičkou Jessie (Mischa Barton), ktorá je manželkou syna miestneho kňaza, námestníka Travisa (Devon Sawa). Jessie a Addison zistia, že Eli trpí psychickou traumou a chýba mu jeho brat Devon (Patrick de Ledebur), ktorého zabili v priebehu prestrelky. Keď sa nesmelý Eli konečne pred Jessie otvorí, prezradí jej, že Devona v skutočnosti zabil Brandon. Sám objavil bratovo telo a vraj doňho čarodejnica vložila zlého ducha. Teraz potrebuje získať šesť duší, aby bol opäť slobodný, a cieľom jeho pomsty sa stanú Brandon a jeho kumpáni. Skeptická Jessie však jeho slovám neverí. (Incantator)

(více)

Recenze (23)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak konečně vím, z čeho Duncana trefil ten šlak! Tomu dvěstěkilovému medvídkovi určitě podstrčili falešnou verzi scénáře, a když následně zjistil, do jaké unylé, polodementní sračky se to upsal, bác ho, a měl hamburger v koronární tepně. Opravdu nedůstojné, definitivní ukončení kariéry. Co naplat, když se holt sejde scénárista, co dosud psal slogany na krabice k cereáliím a režisér, který umí výborně čistit židovským producentům bazény, je to prostě průser, jenž je schopen enormně vyhonit tep i nejednomu flegmatickému divákovi a rozčílit ho k nepříčetnosti, že si tu kravinu vůbec pouštěl. No nic, jednu RIPovací s cizojazyčným (Jsem prostě dobrý!) přáním "Rest in the room, Michael!" tomu vnutím, aby mě ten obří černoušek nechodil strašit, ale dělám to jen proto, že jsem od přirození altruista a filantrop. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vidět na profilu Michaela Clarke Duncana "zemřel 3.9.2012 " a v jeho filmografii v roce 2013 film s názvem "A Resurrection" je docela kvalitní černý humor :-D ... jinak film je ok, takový temný slasher, fajn žánrová jednohubka. Nenadchne ani neurazí. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa úplne priemerný pokus. Vyvražďovačka s prvkami nadprirodzena (vzkriesenie mŕtveho brata, ktorý sa chce pomstiť za svoju smrť), ale aj to nadprirodzeno tam bolo úplne nefunkčné, pretože viacmenej bolo úplne jedno, či je ten zabijak "živý" alebo nie, a celé to slúžilo len ako vata na natiahnutie stopáže v prvej polovici, kde sa aj tak dokopy nič nedialo, len kecalo a vysvetľovalo. Potom, keď už k nejakým vraždám dôjde, sú aj tak mimo záber. Síce to v mojich očiach zachraňuje občasná dobrá atmosféra a sympatické postavy (všetky to zahrali dobre a nevadil mi nikto), ale aj tak to zapadne prachom veľmi rýchlo (neviem, ako dlho si na ten horor budem ešte pamätať, ale tipujem tak 2 dni). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velice špatné ! Trailer byl super, film byl zdlouhavý, nezáživný až smutný. Potěšila mně pouze přítomná účast zesnulého M.C.Duncana, ale zbytek Průser jako Hrom! Jestli hlavní myšlenka filmu byla postavena na imaginárních myšlenkách diváka, tak jsem jim to neuvěřil, tohle na mě neplatí! Pro mě to byla pouze ztráta času. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý slasher s nadprirodzeným nádychom o problémovom chalanovi, ktorému pred časom zomrel brat. V škole začne vyhlasovať, že sa vráti z hrobu aby sa pomstil, čo vyvolá bitku a tak ostane s niekoľkými mladými po škole. Mladá poradkyňa, ktorá to s nimi má vyriešiť sa však onedlho presvedčí o tom, že zo školy všetci živý neodídu... Toto mi sadlo lepšie než som čakal; prvá polovica je síce pomalá, ale dobre buduje atmosféru, všetko je kvalitne natočené, so slušnými hercami a poslednou úlohou M.C. Duncana. V druhej polovici dianie pekne zhustne, mŕtvoly začnú pribúdať a aj keď vraždy bohužiaľ nie sú moc vidieť, mám z toho filmu celkovo viac než dobrý pocit. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To máte asi jako když si prdnete v prostředku hromadné dopravy; nejdřív doufáte, že to bude dobrý, pak děláte, že je to dobrý a když je po všem, jste zatraceně rádi. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak jediný, co sneslo nějaká přísnější měřítka, byla Mischa Barton. Jinak to byla nenapínavá, nestrašidelná a bezatmosferická nuda s trapnejma hercema. 10% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání, jelikož to mohl býti i parádní psycho horor, jen kdyby děj byl naprosto obráceně. Nejdříve postupně se rozjíždějící se psycho, kde jsou Brandon a ostatní terorizováni neznámým, a pak ve cca 2/3 by Eli konečně řekl té psycholožce, co se to vlastně děje a teprve potom se rozjela jízda ve škole, které by zbývajících 20-25 min bohatě stačilo. Bohužel, děj je úplně obráceně. Než se divák stačí rozkoukat, tak už má 15 min a vlastně ví skoro všechno podstatné. Následuje nekonečné kecání o situaci a tempem terénního šneka Matt Orlando rozjíždí něco, co termín atmosféra vidělo maximálně tak z rychlíku. Ve chvilce, kdy jedna z Brandonových kamarádech pronese "Bože můj! Co budeme dělat?" je hodina filmu pryč a divákovi je už úplně šumafuk co budou dělat. Pro následnou "pointu", nebo co, si člověk klepe na čelo a při "protikletbě" už má na čele z klepání důlek. Člověka už ani pak nepřekvapí, že si psychologička Jessie veme ze všech možných obranných zbraní tu snad nejmenší a "nebezpečně" s ní chodí po chodbách. Musí se sice uznat, že svou funkci zbraně plní, ale podle mě by o kousek vedle ležící, a o 20cm větší, šroubovák vykonal lepší službu. Posledních pár minut, velký "finiš", je k smíchu snad více než celý předchozí děj. A to jsem do toho všeho ani nemusel zahrnout maškarádu s čarodejnicí. Nejzajímavějším na celém filmu tedy zůstává poznámka kolegy J*A*S*M: "Vidět na profilu Michaela Clarke Duncana "zemřel 3.9.2012 " a v jeho filmografii v roce 2013 film s názvem "A Resurrection" je docela kvalitní černý humor." ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Pěkně se to během filmu sesulo až na jednu hvězdu.Nezajímavej děj,autoři nás strašej padající lopatou,kamera při scénách vraždění vůbec neni v místnosti,asi šel kameraman chcát.Tohle se do dějin hororu nezapíše.20%. ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byl pro mě fakt krok vedle. Nelíbilo se mi na tom vůbec nic. Herci naprosto mimo mísu, celkový příběh naprosto nudná, patetická trapárna. Měla jsem co dělat, abych to dokoukala do konce. Celé to bylo totálně bez šťávy, bez jakéhokoliv faktoru, který by to dělal zábavnější nebo dokonce sledovatelnější. Žádné napětí ani akce. Není tu nic kladného, co by vůbec stálo za zmínku. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(86/2013) / Už dlhú dobu sa mi nestalo, že by som mal chuť nakopať do gebule tvorcu filmu. V tomto prípade, by som najradšej bol keby som mal túto možnosť pri scenáristovi, ale kľudne by mohol byť aj režisér. Hneď za nimi by do tretice mohol nasledovať vedúci kastingov. Títo traja stačili na to aby totálne zrušili film, ktorý mohol byť aspoň slušný podpriemer. (1/10) ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Tak sa mi zdá, že sa Misha pustila do hororov, tento tuším aj spoluprodukovala čo som bol prekvapený. Po totálnej sračke menom Dom hrôzy, kde si zahrala hlavnú úlohe je The Sibling o niečo lepší. Lepší, ale stále som mal pocit, že takéto horory sa natáčali začiatkom 90-tich rokov. Ten príbeh o zmŕtvychvstaní Eliho brata mi pripadal trošku staromódny, neviem tento druh filmov mi tak-nejak nesedí. Veľa napätia tu niet, atmosféra poslabšia a tých vrážd mohlo byť viac, resp. nechápem prečo režisér tie vraždy ani neukázal...jednoducho sa dvere zatvoria a vy vidíte iba mŕtvoly..... ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš nudný, vizuálně nezajímavý a ukecaný film, který je okořeněný jen skutečností, na kterou upozornil J*A*S*M. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Adept na sračku roku. Proboha co to jako mělo být? Nelogické chování postav a hlavně ta nuda! Nudnější film jsem snad v životě neviděl. Musím se přiznat,že jsem se nechal hlavně zlákat zajímavým posterem. Který ovšem absolutně nemá s filmem nic společného. Divnovyvražďovačka na střední škole,kde vlastně žádnou vraždu neuvidíte. Prostě katastrofa - 0% ()

Patches1984 

všechny recenze uživatele

Solidní slátanina. Příběh sám o sobě by nemusel být tak špatnej, kdyby ho dostal do ruky někdo aspoň trochu schopnej, ale to, co se svým vlastním scénářem provedl Orlando, je katastrofa. Filmu chybí spád i atmosféra, v ději se objevují trhliny a občas je jen tak vložena zbytečná nebo naprosto nesmyslná a nevysvětlená scéna (Mexikánci se zabitým prasetem na silnici někde uprostřed lesa? WTF?), postavy vesměs nesympatický a jejich dementní zasazení do prostředí nutí herce buď jen suše deklamovat, nebo naopak přehrávat, takže si člověk často připadá jako by koukal na amatérskej film, co někde na koleně spíchla parta středoškoláků, nebo na úvod k takovýmu tomu pornu s "příběhem". Přitom ústřední myšlenka a i některé zvraty nejsou, alespoň v rámci žánru, úplně blbý a dalo by se na nich stavět. No, aspoň že ta Mischa je v pár scénách docela sexy. 1/10 ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Očekávání po přečtení obsahu bohužel předčila výsledek, protože zajímavě vypadající školní horor se proměnil v dosti nudnou podívanou. Tak nudnou, že se mi nejprve podařilo usnout a poté druhý den jsem měl problém film dokoukat. I přes pár zajímavých jmen v obsazení (např. Devon Sawa z Nezvratného osudu). Celkově se mi víc líbil odlehčenější Wrightův Tormented. Tady Matt Orlando svou roli dobře nesplnil a taky od tohoto filmu zatím nic nenatočil. I vraždy mimo záběr se totiž dají udělat lépe. Zábavnější než tento snímek bylo i čtení zdejších komentářů. ()

Reklama

Reklama