Reklama

Reklama

První život

(seriál)
  • Česko Počátky života (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden z největších dokumentaristů naší doby, Sir David Attenborough, se rozhodl, že splní veliké poslání. Nedbaje na prostorová a časová omezení se vydá na cestu, která ho zavede až k onomu okamžiku, kdy vznikl pozemský život. Odhaluje zkameněliny a s pomocí počítačových animací „oživuje" takové dávno vyhynulé představitele pravěké fauny, o kterých ještě před několika lety většina vědců vůbec neměla tušení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

ddf76 

všechny recenze uživatele

Opet skvely dokument z dilny BBC tentokrat o vyvoji zivota na Zemi, kterym provazi sir David Attenborough. Vyborne animace prastarych organimsmu a nejnovejsi techniky 3D zobrazeni zivocichu (CERN - aspon se nezasveceni dovi, ze se nejenom dela fyzika, ale i dalsi vedy napr. biologie a paleontologie :) ). Dokument je napechovan zajimavimy informacemi (napr. trilobiti oko z krystalickeho kalcitu atd.). Pastva pro oci tento dokument o vyvoji zivota na Zemi. Doporucuji vsem zajemcum, kteri se chcou neco dozvedet. Oba dily maji dohromady dve hodiny a zarucuji, ze vam velmi rychle utecou :). Smekam pred machry z BBC :). ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Nekonečné, nesmírně obdivuhodné a překrásné! Již po shlédnutí první části tohoto dvoudílného dokumentu od sira Davida Attenborougha jsem dojat k slzám. Slzám štěstí a spokojenosti. S použitím nejmodernější technologie a s pomocí nejlepších světových odborníků jdeme spolu s sirem Attenboroughem po stopách vzniku života na planetě Zemi. Dokument je svými efekty, kamerou, výpravou, hudebním doprovodem aj. roven nejúžasnějším hollywoodským spektáklům. S pomocí jednoho z nejmodernějších mikroskopů na světě, který se nachází jak jinak, než ve Švýcarsku a který je jakousi zmenšeninou hadronového urychlovače částic v CERNu můžeme takříkajíc vidět do zkamenělin starých stovky milionů let! A Modern Masterpiece. Magical and Wonderful. Spellbinding. Amazing. Simply Breathtaking. Daring and Dazzling. Remarkable. Fantastic. A Visual Treat. Stunning. Nemohu ohodnotit jinak než 5*. 100 % http://firstlifeseries.com/ ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument z dílny BBC kombinující záběry současných živočichů a rostlin s průzkumem zkamenělin. Je doplněn o rozhovory s vědci, počítačové animace, monumentální a epické záběry kamer a perfektní scénář Davida Attenborougha. Ano, První život se velmi podařil! 5* ()

pezz 

všechny recenze uživatele

Tieto dokumenty by si mali pozrieť všetci kreacionisti, ktorí veria v stvorenie Sveta za 6 dní podľa biblie (ktorú považujú za objektívny zdroj učenia) a šíria svoje učenie do škôl všetkých stupňov formou "vedeckých" prednášok, čo sa mi zdá neuveriteľné tak ako aj vývoj druhov po miliardy rokov, jednoducho fascinujúce.... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Počátky života, tak jak se učí ve školách... Co když ten úplný počátek byl jinak? Po vzniku těch vícebuněčných organismů už to asi tak nějak bylo. A asi proto mi to nepřijde zase tak zajímavé, aspoň tedy první díl, jako jiné dokumenty DA. Druhý díl je potom přehlídka nádherně zachovalých nalezených X druhů trilobitů. Já vím, že DA tím chtěl završit své celoživotní dílo, jak to popisuje v Attenborough's Journey (2010), ale....... a víte, že už Charles Darwin za svého života řekl, že jeho evoluční teorii a přirozený výběr může vyvrátit nějaký složitý a dokonalý orgán, který měli již první živočichové? Orgán jako OČI, ZUBY, KONČETINY, KRUNÝŘ a KŘÍDLA. DA tu popisuje celou řadu trilobitů a spousta z nich měla dokonce spoustu očí. A to jak to tam popisuje DA, to tehdy Darwin ještě nevěděl. Takže tomu stále věříte? První díl 60%, druhý 80%, celkem 70% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo mimo jiné v Anglii, Skotsku, Švýcarsku, Kanadě, Maroku či Austrálii a Oceánii. Filmaři se tak podívali na 5 různých kontitentů. (gogos)
  • Při natáčení filmu pracovali tvůrci i se švýcarskou skupinou vědců vlastnící jeden z nejlepších elektronových mikroskopů na světě, který funguje na principu hadronového kolizéru částic v CERNu. (Movie Gourmet)

Reklama

Reklama