Reklama

Reklama

Nevěrné hry jsou málokdy bez následků. Irena Kačírková v psychologickém dramatu podle novely Stefana Zweiga. Irena (I. Kačírková) má všechno, co by si mohla od života přát – je krásná, mladá, bohatá, její manžel (J. Adamíra), advokát, má dobré postavení, zkrátka spokojená rodina s jedním dítětem – zdálo by se – šťastný osud. Ale život se hrdince promění v peklo. Stačila k tomu jedna malá nevěra, okouzlení mladým skladatelem (V. Brabec), nebo možná obyčejná touha líbit se. Irenu začne pronásledovat žena (J. Adamová), která o sobě tvrdí, že je bývalou skladatelovou milenkou, kterou zrádně opustil, a požaduje neustále se stupňující částky. Je stále složitější utajit výdaje před manželem. Největší překvapení však na hrdinku čeká až v závěru... (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Aky 

všechny recenze uživatele

Proč se takové věci už netočí?! Když už je klasikové dokonale napsali a stačí tak málo prostředků. Chci se bránit myšlence, ale je neodbytná: ono se to už neumí. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Minimalistické a přesto velké, především Kačírková předvádí výtečný part, z cizoložnice se stává vyděšenou štvanou zvěří. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lekce pro nevěrnou paničku s výbornou Kačírkovou, jejíž  herecká kreace  byla nejpůsobivější. Ostatní velmi slušní přicmrndávači, leč ústřední postava byla jen jedna.  Bavil mne však i motiv číslo dvě, nejen strach z prozrazení, ale kořeny zrady, jež byla ve své podstatě vlastně nevyhnutelná.   - "A proč tě opravdu zajímá, jak se cítím?  --- No, protože.... ale nebudeme se přece bavit o hloupostech.    A na závěr?  "Proč jsi to všechno dělal? -- Protože jsi moje žena"   A opona padá. Výborné. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jsi vůbec schopná někoho milovat? Zneklidňující manželský thriller s výborně modelovanou atmosférou strachu. Z přiznání, ze studu, ze sebe sama. Excelující Kačírková, výborná Adamová, dokonalý Adamíra. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Velice tísnivý a nepříjemný televizní film na motivy Stefana Zweiga. Strach, lži, neustálé odkládání a další lži, paranoia a vydírání. Cítíte jako byste to prožili sami, i když máte čisté svědomí. A nejen ten obsah, ale i forma a opotřebovaná kopie působí autenticky a tím tísnivěji. A ani absurdní závěr vám moc neuleví. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Typický, těžký a ponurý Zweig, umocněný výborným herectvím zejména Ireny Kačírkové a Jiřího Adamíry. Hra kočky s myší, hra o strachu a o intenzitě jeho zvětšování, o možné úlevě - pokud vyjde najevo celá pravda. Výborná inscenace. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Co je těžší? Najít si milence, nebo se jej a svědků zbavit? Název filmu je dost výstižný. Studie jedné nevěry byla především o strachu, výčitkách, narážkách, napětí. Sice jsem si dost dlouho říkal, že na film je zde až mnoho slov, ovšem pointa mě dost překvapila a potěšila. Není prostě jen tak, podvádět advokáta. ()

sator 

všechny recenze uživatele

No dost hrůza a ten hlas co tam stále promlouvá, snad jako rozhlasová hra...Exhibice prázdna, pí. Sadková promine... ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Strach je mnohem horší než trest. Protože trest to už je něco určitého, a je lehčí, než to neurčité, nekonečné napětí." Strach a stud, se kterým je konfrontována postava Ireny Kačírkové, je extrémně zřírající. Stefan Zweig tuhle studii strachu napsal skvěle, ač ono poučení, že "na všechno se jednou přijde, dříve nebo později, ale přijde" mi přišlo trošku banální. Trošku banálně na mě působily i všechny (velmi popisné) vstupy vypravěče. Takhle už by to dnes nikdo nenatočil. Ale herecky jak Kačírková, tak ale i Jaroslava Adamová na výbornou. U té druhé by mě přitom zajímalo, zda tou zpěvačkou, která ji ve scéně na večírku propůjčila svůj hlas, byla Hana Hegerová, jak bych to tak asi tipoval. Škoda, že titulky k tomu nic neříkají.       ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Slabsi prumer, tohle mela byz asi opravdu spis rozhlasova hra... Hezka Kacirkova a slusne obsazeni ostatnich postav to trosku zachranuje...bal bych se doporucit. 3- ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Nevím, co je strach." Mám rád nečekanou i netradiční pointu a tato si mě svou formou promyšlené či zlomyslné pomsty opravdu získala, avšak panu Wagnerovi už jeho parohy stejně nikdo nesundá. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Stefan Zweig byl velmistr psychologické literatury a dokázal líp než kdo jiný proniknout do nitra člověka, což dokázal mj. i v řadě svých jedinečných portrétů význačných historických osobností. Tuto jeho předlohu jsem ale dosud neznal, o to víc mě překvapil závěr, který bych od Stefana Zweiga snad ani nečekal. I po této stránce je tak pro mě tento film zajímavým a příjemným překvapením. Samotné filmové ztvárnění mělo i své mouchy, bylo možná až příliš "televizní", nicméně výborné herecké výkony to bohatě vynahradily. Za samostatnou pochvalu stojí šansoniérská exhibice Jaroslavy Adamové, kterou se zde s až překvapivou jistotou blýskla. ()

Adah 

všechny recenze uživatele

To jsme nečekali, že je pan Wagner naprostý psychopat, viďte? :) Výborný film. Skoro jsem u něj začala chytat paranoiu, že se na mě taky co nevidět přijde... a to ani nejsem nikomu nevěrná! :D ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

Nadčasové téma, dobří herci, citlivá režie. Knihu jsem nečetl, ale odhaduji, že zážitek z tohoto převodu na obrazovku je silnější než četba. Tu atmosféru bych si ještě představil, ale do knižní postavy bych se jako muž vžíval obtížně. ()

Reklama

Reklama