Reklama

Reklama

Joseonmyeongtamjeong

  • Jižní Korea 조선명탐정 : 각시투구꽃의 비밀 (více)

Obsahy(1)

Detectiv K je vyprávěním o jednom z nejlepších detektivů v Joseonu. Zodpovídá se přímo králi a je poprosen, aby vyřešil vraždu jedné ženy. Nechtěným pomocníkem mu je odborník přes psy Han Seo Pil. Jak poodkrývá stopy ohledně vraždy, zjišťuje, že to není jen ledajaká vražda, ale incident, který po odhalení otřese celou zemí Joseonu. (balone)

(více)

Recenze (5)

balone 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipné i zajímavé, trošku ulítlé, ale pořád to má i nějakou informační hodnotu... Tak nějak bych popsal tento film 75% ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Zábavné, místy opravdu vtipné a v zásadě velmi roztomilé. Škoda, že ke konci Detective K už poněkud ztrácí dech. (A že je to křesťanská agitka, která až příliš výmluvně dokládá, jak pěkně se ten plevel nakonec v Koreji chytil...) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to skvela dobova komedialne ladena detektivka. Ustredne komicke duo detektivov tu vysetruje pripad a pri tom sa im udeje kopec zabavnych epizod. Trochu mi to pripominalo Sherlocka Holmesa na korejsky spôsob. Komedialna chemia medzi dvojicou detektivov funguje na 100%. Pripad, ktory vysetruju je zaujimavy a dokonca som sa dockal aj necakaneho rozuzlenia, ktore ma prekvapilo. Technicka stranka je bezchybna. Akcne sceny su prehladne. S vysledkom som velmi spokojny a tesim sa na dvojku. 8/10. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Korejci mají takový zlozvyk, že do některých, hlavně historických, filmů dosazují postavy, které produkují abnormální množství keců. V tomhle je to nějaký "obchodník" s vyžlaty, kterému máte chuť vytrhnout jazyk z pusy. I bez něj by se však jednalo o spíše průměrnější počin z korejské produkce. Humor je spíše jednoduššího ražení a ani herci - snad kromě Han Ji Min - nejsou nějakým výrazným kladem tohoto filmu. Samozřejmě, určitou informační hodnotu to má, na druhou stranu je to zase a opět černobílý souboj těch dobrých (křesťanů) a zlých. 60% ()

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

První díl dnes (2018) už třídílné série. A v kontrastu s hollywodskou produkcí překvapivě taky nejslabší. Ze všech třech dílů je nejvíce "asijský" - čímž mám na mysli zdlouhavý, divný, patetický a nelogický (ale jen z pohledu středoevropana). Jedná se o obdobu průměrné české pohádky z produkce čt (s přídavkem asijských šílených soubojů). ()

Reklama

Reklama