Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Poslyšte příběh: Pierre Brice nosí od poloviny osmdesátých let v kapse scénář. Jak s nezbytným úsměvem dodává, je jeho. Jako postava Vinnetoua. Ta už je jenom jeho, takže si s ní v podstatě může dělat co chce. Nechci se tady dlouho a zbytečně rozepisovat, jenom vím, že ve snímku by měly být všechny barevné postavy pojmenovány Unbekannt Indianer. Staré, a v některých případech i dobré časy jsou už definitivně pryč. Pierre Brice je herec, který by se měl naučit psát scénáře a neměl by prosazovat postavu Vinnetoua do všeho, co dělá. ()

DaViD´82 odpad!

všechny recenze uživatele

Bezmála sedmdesátiletý Pierre Brice je zpět ve své nejslavnější roli. Navíc si k tomu sám napsal scénář... A vznikla nepopsatelně špatná "věc" (film to rozhodně není), kde je naprosto vše špatně. Vše. Téměř tři hodiny stopáže sice nejsou až tak moc, ale natolik u- t - a - h -a -n -é "cosi" se jen tak nevidí, takže fyzicky budete mít pocit, že u toho trpíte ne hodiny ale celé eony. Děje je tu sotva na pět minut, režie nudná, herecké výkony žádné, o technické stránce raději ani nemluvě a navíc vám z toho bude zle; bez nadsázky, opravdu zle. Ať si Brice klidně hraje dále, klidně i toho Vinnetoua pokud to považuje za důstojné, jen ať proboha již nikdy nepíše scénář. Nebo ještě lépe, ať raději nepíše nic, od seznamu na nákup po scénáře. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Nejúděsnější, nejpodlejší, nejnechutnější, nejzvrácenější, nejnesmyslnější a nejubožejší výsměch dílům Karla Maye i filmovým mayovkám, ke kterému přispěl i Pierre Brice, jenž si to tedy mohl odpustit. Pro nás působí jako další rána do zad herecké působení Juraje Kukury, který skutečně bere každou roli, kterou vyloví v zatuchlých kalech německého televizního odpadu. Nejzajímavější je asi závěrečné Briceovo vyvolávání Kukury, kdy zplna hrdla křičí: DEBILE!, DEBILE! Možná je tu způsobeno, tím, že v originálu se hlavní záporná postava jmenovala Devil (Oh, jak působivé!) a retné souhlásky b a v velice dobře splývají, nebo naši dabéři byli natolik rozumní, že nám tím chtěli naznačit, jak si oni považují svého působení v tomto veledíle! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vysvětleme si základní fakta. Padouch v podání Juraje "Kukurukuků" Kukury se jmenuje, resp. je mu přezdíváno Devil - Ďábel. Jméno je to v angličtině. Vinnetou je z kmene Mezkalerů Apačů, jenž se vyskytuje v jižní části Nového Mexika a tam jak známo silně pronikal vliv španělské kultury, respektive španělštiny. A jak je známo, ve španělštině se písmenko v (uprostřed slova) čte jako b (např. móvil – auto se čte jako mobil atd.). Takže je dost možné, že Vinnetou uměl obstojně španělsky (a díky Old Shatterhandovi i německy, ale to není pro tento případ důležité). Zkrátka, díky tomu, že uměl španělsky si anglické slovo devil přeložil jako debil a tak po celý film mluví o svém protivníkovi jako o debilovi, i ho tak oslovuje. Pro příklad: „Ty Debile. Debile, kde jsi? Byl tu ten Debil?“ apod. Nutno ale poznamenat, že ve španělštině debil znamená jemný, slabý (např. velmi jemně sycená minérálka je zcela oficiálně - mineralizacion muy debil). V konečném důsledku to ale film tak trochu kazí. I když, podle jednání Kukurovy postavy se zdá, že jen Vinnetou nazývá věci pravými jmény (z hlediska českého významu slova debil). Dalším faktem je, že se film natáčel v Tabernas, malém španělském městečku, kde je obří studio zvané Mini Hollywood. Tam se točí většina westernů. Amerických, italských sphagetti a nyní i právě německý Vinnetou, který se „dělal“ většinou v bývalé Jugoslávii v okolí Plitvických jezer. A právě změna prostředí dělá z tohoto filmu prostě jiného Vinnetoua, než na jaký je každý fanda zvyklý. A navíc je to hrozná devilita. ()

Brouk odpad!

všechny recenze uživatele

Děs běs, zhroutil se mi dětský svět... To mi Vinnetou (P.Brice) s návratem neměl dělat. Něco tak trapného se jen tak nevidí... :-( ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dnes je krásný den. Chci zemřít! Ok já nepopírám, že je to sračka, ale určitým zvráceným způsobem jsem se u toho pobavil, takže svůj účel to splnilo. Srovnávat to z původními filmy nemá smysl. Tohle je úlet. Indiáni se chovají jako totální retardi, když jeden jeblej náčelník padne, tak si zvolí ještě většího kokota. A ten příšernej dabing je opravdu něco neskutečnýho, ale zasmál jsem se u toho a proto nemůžu dát odpad. Navíc jak tu ostatní již zmínili, tak slyšet Brice jak řve na Kukuru : hej debile!, debile!, fakt stojí za to.20% ()

cheyene odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus oživit Vinnetoua bohužel nevyšel. Možná, že kdyby k tomuto počinu nedošlo, bylo by to lepší, ale ani tento neúspěch nemůže vrhnout stín na nezapomenutelné kultovní filmy, které zahájily celou sérii (Poklad na Stříbrném jezeře, Vinnetou, Vinnetou II: Rudý gentleman...). Pokud jde o "návrat Vinnetoua", tak je nutné podotknout, že tvůrci si vymysleli dost zajímavý příběh (Vinnetou nezemřel, ale uzdravil se...atd.) a zkusili diváky zaujmout větší krutostí - skalpování s poměrně podrobným záběrem (to je také jediné, co mi utkvělo v hlavě z celého filmu). I když ocením nápad a celý tento pokus o oživení náčelníka Apačů, všech žijících Mescalerů, tak z "kategorie" ODPAD se asi nedostanem.... ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

No to je teda návrat. Šíleně dlouhá stopáž, takže se film nedá vydržet do konce, nýbrž si to divák musí rozdělit minimálně na tři části. Žádný příběh, nulové napětí. Prostě blbost. Hodnotím jen na 4% = odpad! ()

Mariin odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu hrozné. Byl jsem odhadlán tomu maximálně odpusti, protože točit po Harladu Reinlovi Vinnetou je předem prohrané, ale tady nebylo čeho dobrého se zachytit. Naprosté nepochopení "ducha" mayovek! Nedůstojné, trapné, plné zbytečných konverzací. Nevhodné jak pro děti, tak pro dospělé. Jenom ta krajina a hudba nejsou totální propadák, ale jsou pošpiněné příšerným scénářem... ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs, když v televizi běžel seriál Vinnetou z roku 1980 myslel jsem, že už o Vinnetouovi nemůže být natočeno nic horšího....bohuželo stal se pravý opak. Marijan David Vajda (proboha kdo to vůbec je) natočil asi nejděsnější počin roku 1998 (díky Bohu jen do televize). Nic trapnějšího jsem neviděl a Kukurův pan Devil se záměnou jednoho písmene ( v za b) stává tím, čím opravdu alespoň v tomhle pokusu o film je. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepochopitelné oživení mrtvého Vinnetoua, který ve Vinnetou: Poslední výstřel zcela regulérně zemřel. Zde už vidíme starého Vinnetoua, který i v 70 letech dokáže přemoci protivníky. Z nostalgie a za to, že jsem tento tříhodinový snímek zvládl dokoukat, dávám 2*, ale ve filmu je spousta scenáristických přešlapů, např. jak neustále nechávali uniknout Spencera, ten i kdyby jim povraždil celý kmen, tak oni ho nechají volně jít... Jednoznačně nejhorší film z celé vinnetouvské série. ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální výsměch a chtělo by to aby režisér dostal kopačku na prokrvení než začne přemýšlet nad filmem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jak dlouho v něm sídlí horečka?............. Mám pocit, že Vinnetou měli nechat ve věčných lovištích. Ale za pokus nic nedáte. CITÁT - Velký duch rozhodl.......... ()

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama