Reklama

Reklama

Podfukáři

  • USA Now You See Me (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Krimi / Thriller
USA / Francie, 2013, 116 min (Special Edition: 125 min)

Obsahy(1)

Skupina kouzelníků s názvem Čtyři jezdci je pronásledována FBI a Interpolem, jelikož během svého kouzelnického vystoupení vyloupila banku a peníze rozdala publiku. To však agenti netuší, že jakkoli se budou snažit, Jezdci budou vždy o krok napřed a jejich nové plány jsou ještě smělejší... Čtyři kouzelníci z různých koutů Ameriky dostanou záhadnou kartu, kde je napsáno pouze místo a čas setkání. I když si myslí, že na onom místě budou sami, jelikož jsou vyvolení, setkají se tam všichni dohromady. To však ještě netuší, že za rok budou tvořit dokonalý tým. Daniel Atlas, Merritt, Henley a Jack se sejdou ve stejném bytě, kde se jim ukážou plány na kouzelnickou show. Nikdo z nich však neví, kdo je na místo zavolal a kdo ty plány vyrobil. Už za rok se ale pouhé plány stanou skutečností. Společně tvoří kouzelnickou skupinu Čtyři jezdci a mají kouzelnickou show v Las Vegas. Jejich plánem je vyloupit banku v přímém přenosu. To se jim povede, ale následně je za to zatkne policie, kterou vede agent Dylan Rhodes a jeho společnicí je agentka Alma Dray z Interpolu. Nakonec je ale pustí. Celou jejich show ovšem natáčel Thaddeus Bradley, člověk co odkrývá cizí kouzla, a tak se s ním spojí. Společně si povídají o Lionelu Shrikovi, muži, jehož všechna kouzla Thaddeus odhalil, a když se následně pokoušel o návrat na scénu, zemřel. Thaddeus také říká, že další vystoupení kouzelníků je jen příprava na závěrečnou show, a měl pravdu. Thaddeus jim nakonec řekne, že ta banka byla pouze replika, a vysvětlil jim jejich provedení. Společně s detektivem tedy jedou do New Orleans, kde je další show. Tam jezdci okradou Arthura Tresslera, člověka, který je sponzoruje. Kvůli jeho pojištění totiž mnoho lidí ztratilo své domovy, práci nebo i blízké. Ukradnou jeho peníze a pošlou je na účet lidem, kteří tehdy měli pojištění od jeho banky a nikdy nedostali odškodnění. Ačkoliv se je Dylan snaží chytit, opět mu uniknou. Další den však zjistí, že má v mobilu štěnici, a nakonec se mu podaří zjistit, kde jsou. Všichni kromě Jacka utíkají pryč, on ještě musí spálit důkazy. Do bytu ale přijde Dylan a strhne se boj. Jackovi se však podaří uniknout do auta a najet na dálnici. Tam se ale vybourá a zemře... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 448)

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Pohodový heist movie, ale posledních 10 minut bylo na můj vkus až moc přitažených za vlasy (+nevinný člověk sedí ve vězení) a hlavně to byl spíš letdown, než vygradování. Vlastně celá poslední loupež stála až moc na štěstí (kdokoli si "toho" mohl krátkou procházkou všimnout + nevěřící svým očím by "tam" vyrazili téměř jistě). Kromě toho byly samotné koncepty akcí celkem v pohodě a většinou se dalo i předpokládat co se děje a proč se to děje. Bohužel to často bylo až moc vystavěné na náhodě - viz celý dlooooouhý útěk s papíry. Ve výsledku tedy příjemná jednohubka, ke které se ale pravděpodobně nikdy nevrátím. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

No ták, zkusme trochu přivřít oči...jen trošku přihmouřit. Představme si to takhle. Film Podfukáři se bude rovnat například kladivu. Nebo ne, dejme tomu, že Podfukáři = hovno. Díváme se tedy na 2 hodinové hovno. Ale ono to není přece hovno, je to směs žaludečních šťáv, nestrávených zbytků atd. Ale co jsou vlastně ty zbytky? Je to strava. A co je vlastně strava? To je např. maso. Co je maso? To je se zvířátek. Jak vznikla zvířátka? A tak můžeme pokračovat dál a dál, až se zeptáme: A z čeho je ten vesmír? A? Co se dozvěděl divák z filmu Podfukáři? A teď pozor na brojler...Skuteční mágové, jejichž smyslem bylo naskočit na kolotoč v parku. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Podfukáři splnili svůj účel. Pohráli si s mou myslí a předvedli úžasné představení. Líbila se mi tam ta velkolepost, která byla vykreslena během kouzel. Upřímně se divím, že se do toho těch 5 scénáristů nezamotalo, protože ještě u takového typu filmu je to hrozně jednoduché. Kupodivu to dopadlo fakt dobře. Nebylo to úplně dokonalé, jako třeba filmy s dílny Christophera Nolana, ale to je téměř nemožné. Totožnost pátého Jezdce jsem samozřejmě netušil, protože to podle mě ani nejde. Bylo to vymazlené, velkolepé a zábavné. Casting se podle mě taky povedl. Každý herec do celého týmu přinesl něco svého a byl svým způsobem unikátní. Já osobně jsem byl nejvíce spokojený s volbou Jesse Eisenberga a Davea Franca.  ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Zajímavé závěrečné zvraty jsou fajn, ukázal nám to už Shyamalan, jenže tady od začátku vidíte, že zvrat přijde. Dobrá, dobrá, zvrat je možná silné slovo, každopádně má přijít něco VELKÉHO, nějaké to fatální zajímavé zjištění, díky kterému budeme uznale pokyvovat hlavou. Tady víte, že něco takového přijít má, ale ... nesledujete cestu z drobečků, která vás dovede k cíli, na to si musíte počkat těsně před titulky. To s filmem dělá jednu zásadní věc, je strašně příběhově plochý, divák se nemá čeho chytit. Policie je o 2 kroky dozadu a kouzelníci ani neví, proč něco dělají. Je pravda, že se jedna o velmi efektní (vizuálně zajímavou, parádně obsazenou - i odehranou, režijně i kamerově povedenou) podívanou, ale nezbavil jsem se pocitu, že je mi vlastně jedno, nejenom jak to dopadne, ale i co se stane v příští scéně. Pro představu, v tomto filmu je epická hádka mezi Morganem Freemanem a Michaelem Cainem, to je něco... úžasnýho, ale v tomto filmu je vám to celé ukradené. ()

nemik22 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu bych rád zdůraznil, že kouzelníci nejsou zrovna šálek mého čaje. Proto moje nadšení z tohoto filmu je překvapením i pro mě samotného. Marně pátrám v paměti, kdy se mi naposled stalo, že jsem se nechal nalákat na dobrý trailer a nakonec onen trailer byl jen špičkou ledovce a film naprosto předčil mé očekávání. Snad až na pointu je to vcelku originální počin. Podobně překvapivý závěr jsem už viděl, ale mé nadšení se tím nijak nezmenšilo. Takže kdo má chuť na film plný nečekaných zvratů a kouzelnických triků, které hlava nebere, je tenhle kousek určen pravě jemu. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Leterrier je mistr formy, ksichtu a efektu. Celý film šlape jako švýcarské hodiny, ani vteřinu se nenudíte, herci sice samozřejmě bez vývojů postav, ale v kýžených plochých polohách lepší být nemohli (Harrelson s Ruffalem těžkotonážní klasa). Na konci ale zjistíte, kolik ten scénář vlastně děr má, kolik toho v něm bylo jen na efekt a politujete, kolik toho zůstalo nevyužito. Spousta skvělých kouzel, scén, špeků i triků jednoduše kazí klišodiní a křečovitý závěr (rozuměj i vývoj v posledních deseti minutách)). Ten na mě působil jak vynucená pěst na oko. Trailer sliboval více. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Čtyřka namistrovaných čórkařů, vymýšlí dokonalý plán, jak obrat pátého?? Proč ne? Fukaři jsou skvěle scénaristicky a příběhově vyskládaná skládanka, která do sebe minutu co minutu tak akorát vyladěné stopáže pěkně zapadá a divák dostává jednoho překvápko lepáka za druhým. Hezky dívatelné exter/interiery a šikovně vyvedený střih mě jen utvrdily v přesvědčení, že tohle je beze sporu nejpovedenější "hádanka" druhého pololetí... Abrakadabra=100 % ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Scénáristé se evidentně předháněli ve složitostech a celý příběh neskutečně zbytečně překombinovali... leč je to natočeno tak poutavě a zajímavě, že Vám bohatě vydrží až dokonce... WTF momenty jsou tam tedy mnohdy zbytečně a závěrečný dějový "twist" také působí jako kosočtverec v sešitě třídního mazánka, ale je to divácky atraktivní a občasné fylozoficko-chytré dialogy nijak zábavnost snímku neohrožují... I ta motivace ke všem trikům a podvodům i jejich provedení (hlavně ta automobilová nehoda) je mnohdy přitažená za chrouny, rozuměj vlasy... ale zase se dostáváme k tomu, že téma je dle mého velmi divácky atraktivní... Film táhnou hlavně Freeman a Caine, ostatní slušně připrcávají a nikdo mi vyloženě nevadil... ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Skvělý oddechoví film na večer. Nemusíte myslet a jen se kocháte audiovizuálem. Herecký výkony jsou skvělé a strašně mě bavilo to, že pokaždý když už jsem si myslel, že je ta policie začíná přehrávat, tak je pokaždý nějak přehráli přechytračili a dělali si z nich prdel. Joo bylo tam pár nelogickejch blbostí, ale tak to jsem i očekával. U nudnýho filmu bych to neodpustil, ale tady mi to vůbec nevadilo. K tomu mě potěšil konec, který jsem nečekal, takže mi nedělá problém dát 4*. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

S odhlédnutím od logiky (která ve filmu není) a závěrečného twistu (který je dost mimo) jsou Podfukáři parádně natočeným heist movie, který je zábavný, napínavý, akční a vůbec dostatečně wow na to, aby si ho člověk zamiloval. Má to spoustu much (ploché postavy, logika atd. atp.), ale o to tu koneckonců nejde. Jako nenáročná jízda a poctivá filmařina jsou Podfukáři ideální volbou. Letní čtyři hvězdičky jak vyšité! ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Nolan se jenom směje, protože Podfukáři nesahají Dokonalému triku ani po paty. Vizuálně překrášlená hra, kde přemýšlet nemá vůbec žádnou cenu. Protože vše, co dává smysl, je vlastně nesmysl. V jednoduchosti je krása a síla. Toho se bohužel tvůrci Podfukářů nedrželi. Uvidět a zapomenout na tento pouze průměrný film. Velké zklamání. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Dynamický film s výbornou hudbou a hercami, ale bohužiaľ so slabým scenárom, inak by to bolo dokonalé. Prvá polovica je prakticky bez chyby, až potom sa prejaví nedotiahnutý scenár. Spoiler: Pripadalo mi to celé príliš "prechytračené" a až príliš nereálne, aby som tomu uveril. Hodilo by sa k tomu presne niečo na štýl Snatch alebo Ocean's eleven, kde sa divák cííti inteligentne oblbnutý. V Now you see me, to bolo odhaľované v podstate od začiatku a požadovaný efekt sa aspoň u mňa nedostavil. 80 % ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hrozně dlouho jsem se těšil ale moc mě to nepotěšilo. Čekal jsem holt víc, to se někdy stává. Pěkný triky, zajímavý a otevřený konec, ale celkově spíš k průměru. Asi nejsem na kouzla, to se někdy stává ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený, grandiózně teatrální a magií napěchovaný majstrštyk Louise Leterriera. Kdo má zájem vidět něco nového, kde se rozhodně nebude nudit, tak tenhle snímek je na to jako stvořený. Filmy bývají různé, ale takhle nepředvídatelných a zajímavých moc není. Možná je to dobře, protože bychom si pak těch lepších tolik necenili. Film je to bezesporu výborný. Spíš mě zaráží, proč má jen něco málo přes 70%? Na mě snímek působil jako kvalitní lepidlo na dva k sobě silou přiložené předměty - prostě chytl a nepustil! Vzpomínám si, že jsem na Podfukáře chtěl jít do kina, bohužel mi to tehdy z nějakého důvodu nevyšlo. Po dnešním shlédnutí budu asi ještě dlouho litovat, že se tehdy ten čas nenašel. 85% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tak konečne film, pri ktorom som bol v napätí až do konca. Skvelé motanie, krásny vizuál, sympatickí herci a samozrejme Caine. Už po vzhliadnutí trailera som vedel, že to bude pecka. A bola. Skvelé, rýchle, svižné, s dynamickou kamerou, flashbackmi, vysvetľovačkami. V scénach rozhovoru Caine vz. Freeman to herectvo priam až sršalo. Veľmi kvalitný. Zatial tak ako dám, nechám si otvorené zadné vrátka, keby dvojka sklamala. 4 z 5 + odporúčanie ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem úplně jiné rozuzlení a musím říct, že by se mi víc líbilo něco, co půl filmu čekám, než takovéhle šarády, co postrádají místy logiku. Začátek byl ale parádní a po nastínění vývoje děje jsem žasl a těšil se na zbytek. Zde se mohlo klidně zvolnit a dojet to se setrvačností. Bohužel se to kupilo dál a dál, bylo to přeplávané a nelogické. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád svět podfukářů, bude mít rád i tento film. Je pravda, že místy je děj překombinovaný (při takovém počtu scénáristů se ani nedivím) a některé triky jsou až moc počítačové, nicméně je to snímek o podvodnících, tak to by bylo, aby tvůrci na nás taky neudělali nějaký ten menší podfuck. Ještě, že nás nepodvedl casting, takové Mélanie Laurent by byla velká škoda, kdyby nebyla reálná. Doufám, že možná přijde i kouzelník podruhé... ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Na Podfukárov sa dá pozerať dvojako. Ako samostatné pasáže sú triky (a nielen tie) originálne, premyslené a efektné, nečudo, veď na nich pracovalo až 5 scenáristov. Ako z celku však zo scenára často sála nesúlad, akoby každý z pätice jeho tvorcov občas nevedel, čo robí jeho kolega pri vedľajšom stole a výsledkom je nakoniec mätúci viac, ako to bolo pôvodne plánované. Možno to však nakoniec ani nie je vina scenáristov, ale len Leterrierova neschopnosť využiť pomerne veľký potenciál, ktorým všetky jeho doterajšie projekty (možno až na pokračovanie Kuriéra) nepochybne oplývali. Slovenský dabing je priemerný, viac, než preklad a iné neduhy typické pre niektoré staršie dabingy, kazí dojmy z neho opäť nepodarené dabingové obsadenie (aj keď oživenie spojenia Marián Slovák - Michael Caine je rozhodne plus), najmä Woody Harrelson by si už konečne zaslúžil slovenský hlas, ktorý by sa k jeho hereckému prejavu skutočne hodil. (65%) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Na to jak je film nereálný a hloupý, není bohužel ani zábavný. Ale má dobré herce a spád - další projekci mu to u mě ale nezaručuje. ()

Související novinky

Třetí Podfukáři oficiálně na cestě

Třetí Podfukáři oficiálně na cestě

30.04.2020

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že chystá třetí Podfukáře. Spolu s tím dostane série taky čerstvou krev v podobě scenáristy Erica Warrena Singera (Špinavý trik, Top Gun: Maverick). Ten prý… (více)

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Daniel Radcliffe opět mezi kouzelníky

Daniel Radcliffe opět mezi kouzelníky

02.10.2014

Jedním z nejpřekvapivějších hitů posledních let byli Podfukáři, kriminálka o čtveřici jevištních kouzelníků, kteří se dali na dráhu zločinu. Film vydělal tučných 350 milionů dolarů, což mu zaručilo… (více)

Reklama

Reklama