Reklama

Reklama

Podfukáři

  • USA Now You See Me (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Krimi / Thriller
USA / Francie, 2013, 116 min (Special Edition: 125 min)

Obsahy(1)

Skupina kouzelníků s názvem Čtyři jezdci je pronásledována FBI a Interpolem, jelikož během svého kouzelnického vystoupení vyloupila banku a peníze rozdala publiku. To však agenti netuší, že jakkoli se budou snažit, Jezdci budou vždy o krok napřed a jejich nové plány jsou ještě smělejší... Čtyři kouzelníci z různých koutů Ameriky dostanou záhadnou kartu, kde je napsáno pouze místo a čas setkání. I když si myslí, že na onom místě budou sami, jelikož jsou vyvolení, setkají se tam všichni dohromady. To však ještě netuší, že za rok budou tvořit dokonalý tým. Daniel Atlas, Merritt, Henley a Jack se sejdou ve stejném bytě, kde se jim ukážou plány na kouzelnickou show. Nikdo z nich však neví, kdo je na místo zavolal a kdo ty plány vyrobil. Už za rok se ale pouhé plány stanou skutečností. Společně tvoří kouzelnickou skupinu Čtyři jezdci a mají kouzelnickou show v Las Vegas. Jejich plánem je vyloupit banku v přímém přenosu. To se jim povede, ale následně je za to zatkne policie, kterou vede agent Dylan Rhodes a jeho společnicí je agentka Alma Dray z Interpolu. Nakonec je ale pustí. Celou jejich show ovšem natáčel Thaddeus Bradley, člověk co odkrývá cizí kouzla, a tak se s ním spojí. Společně si povídají o Lionelu Shrikovi, muži, jehož všechna kouzla Thaddeus odhalil, a když se následně pokoušel o návrat na scénu, zemřel. Thaddeus také říká, že další vystoupení kouzelníků je jen příprava na závěrečnou show, a měl pravdu. Thaddeus jim nakonec řekne, že ta banka byla pouze replika, a vysvětlil jim jejich provedení. Společně s detektivem tedy jedou do New Orleans, kde je další show. Tam jezdci okradou Arthura Tresslera, člověka, který je sponzoruje. Kvůli jeho pojištění totiž mnoho lidí ztratilo své domovy, práci nebo i blízké. Ukradnou jeho peníze a pošlou je na účet lidem, kteří tehdy měli pojištění od jeho banky a nikdy nedostali odškodnění. Ačkoliv se je Dylan snaží chytit, opět mu uniknou. Další den však zjistí, že má v mobilu štěnici, a nakonec se mu podaří zjistit, kde jsou. Všichni kromě Jacka utíkají pryč, on ještě musí spálit důkazy. Do bytu ale přijde Dylan a strhne se boj. Jackovi se však podaří uniknout do auta a najet na dálnici. Tam se ale vybourá a zemře... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 448)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Sedla jsem si k tomu a nechala se unášet klamy a magií a bavilo mě to. Fakt že jo. Mělo to spád, zajímavé postavy a já jen čekala, kdy se to potentuje. A potentovalo se to krásně a pro leckoho lehce neuspokojivě. Pěkný film, který mě na konci dokázal z poloviny překvapit. Jsem zvědavá na pokračování, doufám, že to bude alespoň stejně zábavné jako tenhle film. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ideálny materiál na upútavky. Charizmatický casting, cool vizuál a i film samotný má slušný drajv, ktorý podporuje aj dynamická hudba. To všetko s cieľom zamaskovať, že v ňom takmer nič nedáva dokonalý zmysel a to vrátane väčšiny trikov, ktoré sú buď postavené na šialených a nepravdepodobných náhodách, alebo by ich realizácia musela stáť ťažké milóny. A je ozaj škoda, že tú hravosť, ktorú cítiť z väčšiny zložiek filmu niekto nepodporil adekvatnym scenárom, v konečnom dôsledku totiž Podfukári nie sú o niekoľko krokov pred divákom ale aj sami pred sebou. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Achich jo, ach ouvej, ach. Abych použila terminologii z Dokonalého triku, tak Slib mají Podfukáři prima: skupina pohledných chytrých lidí je pohledná a chytrá, seč jim síly stačí, a je to kouzelné. Další fáze, alias Zvrat, je taky pořád docela fajn, pohlední a chytří lidé se začnou přechytračovat navzájem, a je to roztomilé. Ale ten finální akt, čili The Prestige, kdy se pohlední a chytří lidé začnou snažit ze všech sil přechytračovat diváka, tak tam Dagmar začne plakat hořké slzy. Nečekám od podobného filmu vrchol intelektuality, ale čekám od něj, že bude zábavný a že se nezamotá do svých vlastních chapadel. A Podfukáři se zamotali, až to hezké není. Ještě to, jak si Mark s Morganem povídají za mřížemi, bych snad rozdýchala, ale hned potom nějak elegantně utnout a nechat si všechny ty další vykecávací pointy hodně moc pro sebe. A speciálně, speciálně bych prosila dvě rány přes prsty rákoskou pro ty konkrétní scenáristy, kteří vymysleli, že muž a žena spolu nemůžou pracovat, aniž by se do sebe oba dva okamžitě nezamilovali, a dokonce to provedli ve dvou exemplářích a tak hloupě, krucifix! A co je ještě antitřešnička na téhle double antitřešničce, tak v druhém díle tenhle konkrétní tropus zopakovali v bledě modrém. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dokonalý trik a la MTV, navíc s nanejvýš sympatickým ansámblem. Eisenberg hraje Eisenberga, Harrelson hraje Harrelsona, Freeman Freemana... Proč ne. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nyní jsem to viděl. Přesto, že je tam napětí pomálu, člověk tak nějak tuší, že to dobře dopadne, dějových zvratů není také mnoho a k zábavě zbývá jen odhalování filmových efektů, se na to pořád dá krásně koukat. Jen škoda té hloubky. Rozuměj, klouže to po povrchu a pořád cítíte, že to může jít hlouběji, ale nejde to. Prostě takové napůl, to si to člověk může rovnou udělat rukou. Harrelson a Ruffalo jsou ale pořád strašně fajn, kvůli nim se to i vyplatí. Bohužel se nám tu sešli dva skřehotavý chlápci. Freeman, jehož hlas zní, jako by jste mu celou dobu stáli na koulích, on nejen že tak mluví, on se tam i tak tváří. A ten nešťastný Jesí Eisenberg, jehož hlas vás dřív nebo později začne brutálně srát. Ten když otevře zobák, zní jako rozklepaný ratlík, kterému hrozí vivisekce z rukou dvoumetrového negra, který má za sebou odseděných 20 let za sexuální delikty na domácích zvířatech. Neposlouchatelné. Myslel jsem, že to nikdy neřeknu, ale doporučuju dabing. Film má dva konce. To ne, že dva různé, ale pořád to tak nějak končí a pak je tam zase něco a zase něco... Už si člověk říká, že už by to mohlo skončit a ne, je tam ještě jedno vysvětlení a tak. No, to zamrzí. Kvůli tomu debilnímu druhému a předchozím výtkám srážím na čtyři, jinak jsem byl spokojen. Pozor, ten film je jen na jedno koukání, podruhé už je to tak na hvězdu maximálně tak za hudbu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

U Podfukářů jde o toho, zda je divák schopen a ochoten přijmout fakt, že za a) bude po celou dobu klamán b) nemá se tomu bránit. Odhadnout dopředu onu pointu je velmi obtížné, když člověk dostane na začátku malé, nenápadné vodítko, na které je ale chytře nucen pod tíhou silné a dynamické nálože „cool audiovizuálna“ zapomenout, a pak je konstantně klamán ohledně jedné z postav (a jak může tu „logiku“ příběhu kdokoliv zpochybňovat, když „někdo“ jedná před divákem tak, ale ve skutečnosti se chová onak, že; prostě jde o zákeřný a promyšlený podfuk na diváka). Jenže v tom je ten vtip; nechat se klamat, vědět o tom, ale přitom si to užívat. A já nemůžu jít pod slabší, avšak přece jenom ještě 4*, protože mě Podfukáři opravdu hodně bavili (konkrétně z postav se to dařilo nejvíce Harrelsonovu Merrittovi). Akorát se mi moc nelíbí ten nápad s druhým dílem… ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dannyho panáci. Shodou okolností jsem si ve stejný den už poněkolikáté užil styl, eleganci a hravé rozuzlení Oceanovy jedenáctky a ve světle tohoto srovnání vypadají Leterrierovic CGI Kožíšci dosti hanebně. Jejich caper movie sice představí prvoligovou plejádu herců (vyjma Eisenberga, jeho ksicht by měl Copperfield nechat zmizet jako Sochu Svobody), ale s tím vnucováním iluzornosti to ve své za každou cenu líbivé show zkrátka přehnali. Z kouzelníkova klobouku občas vyleze Bob, někdy Bobek. Tohle byl bobek.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Leterrier je stejnej jako jeho podfukáři. Aby přechcal publikum, odvádí pozornost od kouzelníků - zajímají ho spíš efektní serepetičky okolo, létající bankovky, nádrže s piraňama, honičky po Manhattanu, odlesky Las Vegas, vtípky, úsměvy. I když se v tom mumraji postavy náhodou na minutu zastaví, epicky kolem nich krouží kamera. První problém je, že těch postav je asi patnáct, ale ani jedné se nelze dostat pod kůži. Furt se někam chvátá, furt se něco inscenuje a furt se něco následně vysvětluje, přičemž díry v logice jsou hlubší než Mariánský příkop. Druhý problém je, že všechno poutavé už obsahuje trailer. P.S. Eisenberg hraje znovu toho nesnesitelnýho Zuckerberga. Profackovat! 65% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ed Solomon, Boaz Yakin, Edward Ricourt / Príbeh: Boaz Yakin, Edward Ricourt | Hudba: Brian Tyler | Produkcia: Bobby Cohen, Alex Kurtzman, Roberto Orci | Distribúcia: Summit Entertainment, Lionsgate | Štúdio: K/O Paper Products | Rozpočet: 75 miliónov $ | Tržby: 351,723,989 $ || Poznáte ten pocit, keď je vám trápne za vašeho inak obľúbeného herca na plátne? Tu sa mi tento pocit dostavil viackrát. Takú nafúknutú, namyslenú, vyumelkovanú bublinu som už dávno nevidel. Začiatok sľubuje omnoho viac, než potom dokáže celok utiahnuť. V momente, keď sa z filmu vyparí oná mystifikácia a ilúzia ozajstného kúzla, prepukne ozajstná tvár scenáru, ktorá sa len hrá na niečo výnimočné, no nevie si to obhájiť ani nijak vysvetliť. Zvraty v poslednej tretine sú už len klince do telenovelovej rakvy. Leterrierové doterajšie práce boli príjemnými oddychovkami, no tento kus si ho našiel za obeť, presne tak, ako aj ikony hereckej gardy, ktorí by v tomto pseudopokuse o niečo výnimočné nemali čo robiť, začínaje od Freemana, cez Ruffala až po Caina. Konečný prísľub pokračovania je snáď len nepodareným otvoreným koncom od pätice scenáristov!. 40% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Leterrier je v blockbusteroch béčkového kalibru ako doma. Raz sa mu podarí prehupnúť sa do ačkovejších vôd, inokedy je z toho pekný prúser. Takto sa to ťahá úž niekoľko rokov a týmto filmom štúdiá chvalabohu vystriehli lepšie Louisovo obdobie. Príbehové tajomno s mojou zvedavosťou celkom pohlo a keďže mám rád tieto hókus-pókus blbiny, tak mi to aj celkom svižne odsýpalo. To by sa však páni scenáristi (ktorých je tu viac ako pri väčšine seriálov) museli, akým smerom sa bude film uberať. Mal som pocit, že v priebehu filmu sa ich príspevky do scenára striedali každých 15minút a dej tak bol mierne rozpačitý. Všetko však zachraňoval skvelý timing, efektné zvraty, odľahčená atmosféra a záruku na seba zobrali sympatickí a pohodoví herci. 75%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Patrně jsem poslední, kdo to viděl prvně, ale mi to neva.  Vymyšleno to bylo fakt geniálně. Mám nutkání si posvítit baterkou skrze svůj blanket z banky v naději, že tam něco přibude! Obávám se však, že následkem hýřivosti před vánočními svátky z něj spíše značně ubylo. Ruffalovi jsem naprosto propadla. Závěr filmu mě dostal. Tajemný, pro mě velmi překvapivý a i když se verbalovi zdálo, že s ním někdo vyjebává, jelikož se mu při sledování filmu konečník očarovaností akčních scén nedovřel, mi se konec jevil jako uzavřený a jasný. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Bezbolestné, jednoduché a příjemně svižné, asi jako vyslovení mystického Abrakadabra. Škoda, že se Louis Leterrier sklonil před honičkami a rádoby efektními CGI kouzly a neukázal trochu víc z loupežnické kuchyně. Těch několik maket a flashbacků moje zmlsané oči úplně neuspokojily. Takhle z toho hlavní čtveřice vychází jen coby prchavý stín, na který se hezky kouká, ale člověk se mu nedostane pořádně pod kůži. Nad čím ale kroutím hlavou ještě teď, je fakt, že zrovna Louis Leterrier natočil jeden z nejzábavnějších filmů letošního roku! A v tom tkví to největší a nejlepší kouzlo Now You See Me. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

..., Now You Don't. Mozek neurážející zábava, která kouzelnictví dělá obrovskou reklamu. Velkou výhodou je že gradace scénáře kopíruje gradaci triků ve filmu a jede dle předem prozrazených kouzelnických pravidel. Kouzla vždy ctily trendy a protože jsme mamonářská generace, kterou zajímají jen a jen chechtáky jdou na to naši čtyři jezdci (pět) chytře a kradou a rozdávají prachy. Velice příjemné obsazení, z nějž každý má co hrát a užije si "moment", doplňují dva dědoušci Morgan Freeman a Michael Caine, kteří velice vděčně přijali role těch největších zmrdů celé té šarády. Leterrier má zmáknutou kinetiku, takže všechny kouzla jsou extrémně dynamické a přehledné (v rámci představení) + tu máme jeho oblíbené honičky. Vážně povedený popkorn s twistem, který překvapil i mě. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle flm na mě působí asi takhle "Kašleme na logiku, vždyt je to o iluzionistech, kteří pomocí triků dokáží všechno, takže nic nemusíme vysvětlovat". A těch nelogických momentů a děr v příběhů by se ale našlo.. Mně byl ale ten pocit, že se mě film snaží oblbnout neskutečně nepříjemný. Daleko nepříjemnější byli ale Čtyři jezdci, kteří jsou tu sice prezentováni jako hlavní aktéři, ale v ději měli ve skutečnosti hodně málo prostoru. Na jednu stranu plus, vzhledem k tomu, že to byli snad ti nejnesympatičtější blbci, jaké kde kdy tvůrci vyhrabali. Na druhou stranu měli působit charismaticky a inteligentně, ale přitom z nich udělali jen otravné figurky v pozadí. Při scénách s Eisenbergem jsem si málem vyškubala vlasy. Ale dobrá, třeba to byl cílený trik :) Co nepřekousnu, tak je směšný konec, při kterém jsem netušila, zda mám filmu dát odpad anebo se řehtat do bezvědomí. Musím ale přiznat, že do té doby jsem se docela slušně bavila a zábavný Freeman s kouzelnou Mélanie to zachránili - tak akorát na tři *. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podfukáři z traileru vypadali jako černý kůň letošního léta. Co se pokazilo? Osobně jsem se trošku bál, zda-li nemají dvě legendy Morgan Freeman a Michael Caine jen nějakou malinkou roličkou a ve filmu hrají především proto, aby se lépe vyjímali v trailerech a na plakátech. Díky bohu to tak není a tito dva pánové si střihli celkem zajímavou úlohu. Snažil jsem se o snímku dozvědět co nejméně a jediné, co jsem tušil bylo, že se jedná o Dokonalý trik v moderním světě a celá parta Čtyř jezdců vystupují jako ti největší Robinové Hoodové. To však není tak úplně pravda. Jedná se totiž o, podle mě, perfektně natočený heist movie s parádními efektními scénami a troškou napětí. Hlavní čtveřicí po celou dobu honí Mark Rufalllo (kterého asi nejvíc lidí bude znát jako Hulka z Avengers) a je to celkem sranda sledovat jak podfukáři školí FBI, jako malé děti ve školce...100%...[05.06.2013_Předpremiéra_Cinestar Černý most] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Oproti The Prestige to vypadá jako předskokan, kterého vytvořili studenti na koleji umělecké školy. A to Nolanův do nebe vynášený opus nevnímam jako nějakou mega hitparádu. Bohužel Now You See Me od první chvíle paběrkuje a sice je tam kupa dobrých herců, kteří mají co hrát a jsou skvěle trefení, je to od začátku do konce typická reklama na spotřební Hollywood bez špetky invence. A když v průbehu filmu zjišťujete, že tam bude nějaká ďábelská finta a kouzelnické triky nevyřeší důvtip a nápaditost, ale vizuální efekty, je něco špatně. Takže průměr za zábavný ansámbl hvězd za kamerou a svižné tempo. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Efektní, pěkné, zábavné, rychlé, prázdné a zrádné. 60% SPOILER: Ta finální pointa by samozřejmě dávala smysl, pouze v případě, kdyby Ruffalův agent celou dobu věděl, že je na něj namířená kamera, a kromě všech ostatních postav musí oblafnout i nás diváky. Fool me once, shame on you. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o takovou moderní variaci Dokonalého triku. I přes to se vážně jedná o luxusní a monstrózní představení. ()

Související novinky

Třetí Podfukáři oficiálně na cestě

Třetí Podfukáři oficiálně na cestě

30.04.2020

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že chystá třetí Podfukáře. Spolu s tím dostane série taky čerstvou krev v podobě scenáristy Erica Warrena Singera (Špinavý trik, Top Gun: Maverick). Ten prý… (více)

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Daniel Radcliffe opět mezi kouzelníky

Daniel Radcliffe opět mezi kouzelníky

02.10.2014

Jedním z nejpřekvapivějších hitů posledních let byli Podfukáři, kriminálka o čtveřici jevištních kouzelníků, kteří se dali na dráhu zločinu. Film vydělal tučných 350 milionů dolarů, což mu zaručilo… (více)

Reklama

Reklama