Reklama

Reklama

Podfukáři

  • USA Now You See Me (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Thriller
USA / Francie, 2013, 116 min (Special Edition: 125 min)

Obsahy(1)

Skupina kouzelníků s názvem Čtyři jezdci je pronásledována FBI a Interpolem, jelikož během svého kouzelnického vystoupení vyloupila banku a peníze rozdala publiku. To však agenti netuší, že jakkoli se budou snažit, Jezdci budou vždy o krok napřed a jejich nové plány jsou ještě smělejší... Čtyři kouzelníci z různých koutů Ameriky dostanou záhadnou kartu, kde je napsáno pouze místo a čas setkání. I když si myslí, že na onom místě budou sami, jelikož jsou vyvolení, setkají se tam všichni dohromady. To však ještě netuší, že za rok budou tvořit dokonalý tým. Daniel Atlas, Merritt, Henley a Jack se sejdou ve stejném bytě, kde se jim ukážou plány na kouzelnickou show. Nikdo z nich však neví, kdo je na místo zavolal a kdo ty plány vyrobil. Už za rok se ale pouhé plány stanou skutečností. Společně tvoří kouzelnickou skupinu Čtyři jezdci a mají kouzelnickou show v Las Vegas. Jejich plánem je vyloupit banku v přímém přenosu. To se jim povede, ale následně je za to zatkne policie, kterou vede agent Dylan Rhodes a jeho společnicí je agentka Alma Dray z Interpolu. Nakonec je ale pustí. Celou jejich show ovšem natáčel Thaddeus Bradley, člověk co odkrývá cizí kouzla, a tak se s ním spojí. Společně si povídají o Lionelu Shrikovi, muži, jehož všechna kouzla Thaddeus odhalil, a když se následně pokoušel o návrat na scénu, zemřel. Thaddeus také říká, že další vystoupení kouzelníků je jen příprava na závěrečnou show, a měl pravdu. Thaddeus jim nakonec řekne, že ta banka byla pouze replika, a vysvětlil jim jejich provedení. Společně s detektivem tedy jedou do New Orleans, kde je další show. Tam jezdci okradou Arthura Tresslera, člověka, který je sponzoruje. Kvůli jeho pojištění totiž mnoho lidí ztratilo své domovy, práci nebo i blízké. Ukradnou jeho peníze a pošlou je na účet lidem, kteří tehdy měli pojištění od jeho banky a nikdy nedostali odškodnění. Ačkoliv se je Dylan snaží chytit, opět mu uniknou. Další den však zjistí, že má v mobilu štěnici, a nakonec se mu podaří zjistit, kde jsou. Všichni kromě Jacka utíkají pryč, on ještě musí spálit důkazy. Do bytu ale přijde Dylan a strhne se boj. Jackovi se však podaří uniknout do auta a najet na dálnici. Tam se ale vybourá a zemře... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 448)

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Ano, ano a este raz ano! Konecne kapanek netradicny hollywoodsky film, ktory rohozdne dokaze cloveka zuajat. Vyborny napad, ktory stavia na "mentalistoch", hoci v konecnom dosledku vlastne ide len o beznu lupez. Bravoooo! Priznam sa, ze snad cely cas som drzal palca prave typkom, ktori to cele mali na svedomi a sasrani fizli boli (ako inak) minimalne 3 kroky za nimi. Pevne som veril, ze ich nechytia a ano... nechytili ich. Obcas skratka maju navrch ti, co maju IQ rozhodne vyssie, nez je bezne IQ debilneho fizla. Film ma dokazal zabavit od prveho momentu az po posledny, preto nemam dovod udelit mu mensie hodnotenie, nez je 80%. ()

Hellscuboy 

všechny recenze uživatele

Úplně perfektní bylo obsazení a za nos tahací děj...konec jsem moc nepochopil v tomhle kříženci Heryho Plotra a Denyho podvraťáků...na závěr skočili do kolotoče,moment,nebo vletěli....a co a nic!!!...jako,bylo to svižný,pěkný a až do rozuzlíčkování jsme hádali kdo že za tím vším může blít...mno že to bude Halk mě v životě ani nenapadlo a to ani jednou nezezelenal!!!...hmmm...neucvrnkávám,ale za 4 z odřenýma ušima to je :-) ... p.s. jak jsem je již zmínil,Danny a jeho parťáci byli lepší. ()

tucnakova 

všechny recenze uživatele

YES ! Relax biják jako víno. Ne vyloženě topten, ale móóóc potěšilo ! A musím říct : na mě teda níže zmiňovaný Cloonyho chlapíci naopak žádný kouzlo osobnosti nevytáhli - což zde právě hlavně superrychlospíkr plus kámoš uspávač stali se mým vrcholkem - čili charisma a herectví bych tady Já vyprsila jako téměř nejsilnější zbraň filmu. Vypointování v poho - obávala jsem se zase nějakýho závěrečnýho překombinovanýho fiaska, který se nekonalo, čili jsem mohla jít do hajan pěkně uspokojená ( za což díky ). ()

MrEdDy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem měl pocit,že koukám na něco od čeho se nemůžu odtrhnout dokud nebudu vědět jak to dopadne (věřím ,že to byl hlavní záměr tohoto filmu - hra s divákem) . Dobře,přidejme tomu trošku přehnanosti co se týče davové hysterie,ale jako nápad a konečné rozuzlení se to povedlo.. Ostatně sám Morgan Freeman jakožto nejlepší kouzelník Vám bude triky vysvětlovat,teda až na jeden .. ()

Bruce_cz 

všechny recenze uživatele

Nějak mi ten film učaroval :D Pět je možná moc, přál bych si, aby film skončil o patnáct minut dřív a všechno to zůstalo v té krásné magické rovině bez potřeby vše vysvětlit, ale co nadělám... Krásná hudba, kamera, styl, způsob jak je to poskládáno je minimálně zajímavý a herecké výkony a hlavně výběr herců je úžasný, není to samozřejmě pětkový film, ale cítil jsem z něj mnohem více, než může jiný film nabídnout... ()

yxaj 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmu mam proste rad. Nadherna, velkolepa a spektakularni podivana plna kouzelnickych triku, uzasna kamera, pastva pro oci i (dosud detskou) dusi, sypajici se bankovky, penize pribyvajici samovolne na uctu, sympaticti protagonisti v cele s nadhernou Islou Fisher a zaver, ktery vas donuti si cely film znovu promitnout v hlave nebo jeste lepe, pustit podruhe. :-) 95% ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Skvelé, originálne, jedinečné. Príde mi to ako filmové spracovanie reality show o odhaľovaní podfukov, ktoré som už videl na mnohých kanaloch. Veľmi sa mi páčilo spracovanie a to napätie v ktorom držali diváka od začiatku až po samotné prekvapujúce odhalenie. V čom ale spočívala skutočná iskra tohto filmu bola tá prirodzenosť a reálnosť. Nebol to totiž sci-fi thriller ani mystery thriller ale jednoducho nápaditá a napinava snímka s grikmi ako od toho najllepsieho iluzionistu. Dúfam že sa dočkáme pokračovania, lebo sa mi tu páčilo takmer všetko až na hudbu, väčšiu dramatickost a herecké obsadenie. No inak vysoká spokojnosť! Doporučujem. ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Sakra, ti scénáristi se v tom museli ztratit. Vizuálně super, herecky potěšující, ale postupně jsem začal nesnášet všechny ústřední postavy, ale pořád je to koukatelný. ()

Ijanek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů letošního léta.Triky mají jako naše vláda. Také nehrají fér a o toto tu šlo! Efektní a svižné představení. Film se docela povedl. ()

Egnerik 

všechny recenze uživatele

Tento film se vás snaží od první chvíle tzv. očarovat. Jedná se o partu 4 mladých kouzelníků, kteří svými čáry máry se snaží dojít k jejich vytouženému cíli, který je symbolizován okem, o kterém divák celý film neví nic konkrétního. Od začátku filmu divák čeká na zajímavý, magický a chytrý zvrat, který se bohužel až do poslední titulky filmu neobjeví. Jedná se spíše o nepovedenou snahu očarovat diváky, která se ale bohužel plně minula efektem a o čáry a kouzelné zvraty, které se dějí ve filmech jako je Iliuzionista nebo Dokonalý trik zde nemůže být řeč. ()

retrix 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, který jsem v poslední době viděl a nebylo k tomu třeba hektolitry krve, desítek mrtvých a hlavně milion vystřelených kulek. Hezká podívaná, napínavé a hlavně zábavné, 5 hvězdiček bez debat, nic jiného si ani tento film nezaslouží. ()

Tomik00 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu se VÁM naskytne otázka: Co není podvod? Když si odpovíte na tuto otázku, tak zjistíte, že podvod je všechno. Film je skvěle zrežírován a po celý čas se u něho nenudíte, protože musíte stále přemýšlet. Tohle filmové zpracování VÁS nenechá chladným a hodí vás do oběhu psychologických manipulací. Dobře to bylo předvedeno při bankovní loupeži. Kdy loupež nebyla loupež, ale předem připravená hra. ()

method1 

všechny recenze uživatele

Dávám pět. Proč? Pocit. Jen po shlédnutí některých filmů, mám takový spokojený pocit. Ano, spousta děr v charakterech postav a v podivném ději, ale asi to měla být hlavně show. A to se dle mě povedlo dokonale. Strašně mě to bavilo, svižné zábavné, skvěle udělané...Výborný film. ()

Leegy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě po dlouhé době konečně opravdu BAVIL. Ano, ostatní filmy zaujmou, zasměju se, ale tenhle mě zabavil. Musela jsem u něj přemýšlet a takové filmy mám opravdu ráda. Trošku mi to připomínalo Dannyho parťáky svou neskutečnou skutečností. Máte pocit, že se tam děje něco nevídaného, pak přijde Freeman a podá to, jako by udělali něco naprosto primitivního a běžného. Skvělé... ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Líbí se mně ten nápad a ta psychologie a takové to "tajemno". Ale něco tomu chybí. Děj je maličko nedotažený. Stále jsem hledal hlavního hrdinu, komu bych mohl fandit, ale až kr konci filmu jsem pochopil=) Ocenil bych větší reálnost, občas tam bylo až moc "náhod" a kouzel...to mně taky kazilo celkový dojem. Pokuď se ale do filmu ponoříte a na chvilku zapomenete hledat "proč a jak" tak si to můžete hezky užít ;-) ()

Související novinky

Třetí Podfukáři oficiálně na cestě

Třetí Podfukáři oficiálně na cestě

30.04.2020

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že chystá třetí Podfukáře. Spolu s tím dostane série taky čerstvou krev v podobě scenáristy Erica Warrena Singera (Špinavý trik, Top Gun: Maverick). Ten prý… (více)

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Daniel Radcliffe opět mezi kouzelníky

Daniel Radcliffe opět mezi kouzelníky

02.10.2014

Jedním z nejpřekvapivějších hitů posledních let byli Podfukáři, kriminálka o čtveřici jevištních kouzelníků, kteří se dali na dráhu zločinu. Film vydělal tučných 350 milionů dolarů, což mu zaručilo… (více)

Reklama

Reklama