Reklama

Reklama

Podfukáři

  • USA Now You See Me (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Krimi / Thriller
USA / Francie, 2013, 116 min (Special Edition: 125 min)

Obsahy(1)

Skupina kouzelníků s názvem Čtyři jezdci je pronásledována FBI a Interpolem, jelikož během svého kouzelnického vystoupení vyloupila banku a peníze rozdala publiku. To však agenti netuší, že jakkoli se budou snažit, Jezdci budou vždy o krok napřed a jejich nové plány jsou ještě smělejší... Čtyři kouzelníci z různých koutů Ameriky dostanou záhadnou kartu, kde je napsáno pouze místo a čas setkání. I když si myslí, že na onom místě budou sami, jelikož jsou vyvolení, setkají se tam všichni dohromady. To však ještě netuší, že za rok budou tvořit dokonalý tým. Daniel Atlas, Merritt, Henley a Jack se sejdou ve stejném bytě, kde se jim ukážou plány na kouzelnickou show. Nikdo z nich však neví, kdo je na místo zavolal a kdo ty plány vyrobil. Už za rok se ale pouhé plány stanou skutečností. Společně tvoří kouzelnickou skupinu Čtyři jezdci a mají kouzelnickou show v Las Vegas. Jejich plánem je vyloupit banku v přímém přenosu. To se jim povede, ale následně je za to zatkne policie, kterou vede agent Dylan Rhodes a jeho společnicí je agentka Alma Dray z Interpolu. Nakonec je ale pustí. Celou jejich show ovšem natáčel Thaddeus Bradley, člověk co odkrývá cizí kouzla, a tak se s ním spojí. Společně si povídají o Lionelu Shrikovi, muži, jehož všechna kouzla Thaddeus odhalil, a když se následně pokoušel o návrat na scénu, zemřel. Thaddeus také říká, že další vystoupení kouzelníků je jen příprava na závěrečnou show, a měl pravdu. Thaddeus jim nakonec řekne, že ta banka byla pouze replika, a vysvětlil jim jejich provedení. Společně s detektivem tedy jedou do New Orleans, kde je další show. Tam jezdci okradou Arthura Tresslera, člověka, který je sponzoruje. Kvůli jeho pojištění totiž mnoho lidí ztratilo své domovy, práci nebo i blízké. Ukradnou jeho peníze a pošlou je na účet lidem, kteří tehdy měli pojištění od jeho banky a nikdy nedostali odškodnění. Ačkoliv se je Dylan snaží chytit, opět mu uniknou. Další den však zjistí, že má v mobilu štěnici, a nakonec se mu podaří zjistit, kde jsou. Všichni kromě Jacka utíkají pryč, on ještě musí spálit důkazy. Do bytu ale přijde Dylan a strhne se boj. Jackovi se však podaří uniknout do auta a najet na dálnici. Tam se ale vybourá a zemře... (TV Prima)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 448)

tron 

všechny recenze uživatele

Keď sa nad Podfukármi zamyslíte, tak je to absolútna hovadina, ktorá je asi taká reálna, ako skríženie dinosaura s kindervajíčkom. Ale možno aj práve v tom tkvie čaro tohto komerčného hitu (rozpočet 75 miliónov, celosvetová tržba 351). Je tu možné všetko. Fakt všetko. A nie že nevadí, že sa najväčšie záhady vysvetľujú absolútne absurdnými spôsobmi, ono je to vlastne práveže plus! Takže hoci nezdieľam všeobecné nadšenie Podfukármi, musím uznať, že čím častejšie ich vídam v reprízach v TV, tým viac ma bavia. Páčil sa mi kasting, bavili ma nápadité scény, bavilo ma tipovať si, ako to dopadne (resp. to ma bavilo prvý raz, pri reprízach som si naopak užíval, že „viem“ a vnímal som jednotlivé scény z iného uhľa). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tak rychlá, dynamická a dokonale ohlušující jízda, že jsem měl co dělat, abych ze sebe vydoloval zrnka nadhledu a nevyskládal maximální hodnocení. Tahle partička napevno počítá s tím, že se divák rád nechá vodit za nos, aby posléze mohl užasle obdivovat výslednou atrakci. A protože je Louis Leterrier zatraceně šikovný mistr loutkář, nenechám svoje drobné výtky k pointě a slabšímu tempu druhé poloviny znít příliš hlasitě. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nyní jsem to viděl. Přesto, že je tam napětí pomálu, člověk tak nějak tuší, že to dobře dopadne, dějových zvratů není také mnoho a k zábavě zbývá jen odhalování filmových efektů, se na to pořád dá krásně koukat. Jen škoda té hloubky. Rozuměj, klouže to po povrchu a pořád cítíte, že to může jít hlouběji, ale nejde to. Prostě takové napůl, to si to člověk může rovnou udělat rukou. Harrelson a Ruffalo jsou ale pořád strašně fajn, kvůli nim se to i vyplatí. Bohužel se nám tu sešli dva skřehotavý chlápci. Freeman, jehož hlas zní, jako by jste mu celou dobu stáli na koulích, on nejen že tak mluví, on se tam i tak tváří. A ten nešťastný Jesí Eisenberg, jehož hlas vás dřív nebo později začne brutálně srát. Ten když otevře zobák, zní jako rozklepaný ratlík, kterému hrozí vivisekce z rukou dvoumetrového negra, který má za sebou odseděných 20 let za sexuální delikty na domácích zvířatech. Neposlouchatelné. Myslel jsem, že to nikdy neřeknu, ale doporučuju dabing. Film má dva konce. To ne, že dva různé, ale pořád to tak nějak končí a pak je tam zase něco a zase něco... Už si člověk říká, že už by to mohlo skončit a ne, je tam ještě jedno vysvětlení a tak. No, to zamrzí. Kvůli tomu debilnímu druhému a předchozím výtkám srážím na čtyři, jinak jsem byl spokojen. Pozor, ten film je jen na jedno koukání, podruhé už je to tak na hvězdu maximálně tak za hudbu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

U Podfukářů jde o toho, zda je divák schopen a ochoten přijmout fakt, že za a) bude po celou dobu klamán b) nemá se tomu bránit. Odhadnout dopředu onu pointu je velmi obtížné, když člověk dostane na začátku malé, nenápadné vodítko, na které je ale chytře nucen pod tíhou silné a dynamické nálože „cool audiovizuálna“ zapomenout, a pak je konstantně klamán ohledně jedné z postav (a jak může tu „logiku“ příběhu kdokoliv zpochybňovat, když „někdo“ jedná před divákem tak, ale ve skutečnosti se chová onak, že; prostě jde o zákeřný a promyšlený podfuk na diváka). Jenže v tom je ten vtip; nechat se klamat, vědět o tom, ale přitom si to užívat. A já nemůžu jít pod slabší, avšak přece jenom ještě 4*, protože mě Podfukáři opravdu hodně bavili (konkrétně z postav se to dařilo nejvíce Harrelsonovu Merrittovi). Akorát se mi moc nelíbí ten nápad s druhým dílem… ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Efektní sympatická proděravělá jednohubka. Moc nad tím nepřemýšlet, nejlépe úplně vypnout mozek a jen se bavit. To je recept na to, jak si člověk může tento film užít. Jak se v tom začnete pitvat, jste ztraceni. Já se bavil více než dobře. Má to solidní děj (moc nad ním nepřemýšlet!) podpořený výtečnými efektními představeními (moc nad nimi nepřemýšlet!) a nečekaným závěrem (moc nad ním nepřemýšlet!). Navíc herecké obsazení je více než sympatické. Nemůžu dát míň jak čtyři hvězdy, to prostě nejde. 80% ()

Galerie (89)

Zajímavosti (39)

  • Natáčelo se především v Las Vegas, ale také v New Orleans, Paříži a New Yorku. (ČSFD)
  • Pôvodne mala byť štvorica kúzelníkov iba mužského pohlavia. Tvorcovia ale zmenili jeden charakter na ženský. (ywo666)
  • Jesse Eisenberg (J. Daniel Atlas) řekl, že jednou z nejdůležitějších věcí na práci kouzelníka je vyrovnat se s nepříjemnými pocity, že publiku lžete. (ČSFD)

Související novinky

Třetí Podfukáři oficiálně na cestě

Třetí Podfukáři oficiálně na cestě

30.04.2020

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že chystá třetí Podfukáře. Spolu s tím dostane série taky čerstvou krev v podobě scenáristy Erica Warrena Singera (Špinavý trik, Top Gun: Maverick). Ten prý… (více)

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Daniel Radcliffe opět mezi kouzelníky

Daniel Radcliffe opět mezi kouzelníky

02.10.2014

Jedním z nejpřekvapivějších hitů posledních let byli Podfukáři, kriminálka o čtveřici jevištních kouzelníků, kteří se dali na dráhu zločinu. Film vydělal tučných 350 milionů dolarů, což mu zaručilo… (více)

Reklama

Reklama