Reklama

Reklama

Seznam nežádoucích

  • Česko Seznam smrti (více)
všechny plakáty
Trailer

Allanovi se zhroutil svět. Očekávané povýšení v zaměstnání se nekoná, protože jeho významný projekt si přivlastnil kolega, který byl místo něho povýšen. Má spoustu dluhů, a navíc doma přistihl manželku, která ho podvádí s jeho nejlepším přítelem. Smutek jde zapít do baru, kde se seznámí s Jonasem, který o sobě tvrdí, že je nájemný vrah. Allan mu v opilosti napíše seznam pěti osob, které by si přál odstranit ze světa. Když se další den probere z kocoviny, nestačí se divit. Krátce nad ránem je totiž zastřelen člověk, který byl na seznamu jako první. Podaří se Allanovi varovat ostatní osoby na seznamu? (TV Nova)

(více)

Recenze (43)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný thriller. Má dosť dobrý príbeh o obyčajnom mužovi, ktorý nemá svoj deň, v práci prišiel o očakávané povýšenie, zadĺžil sa gangsterom a dokonca ho ešte aj podviedla žena s jeho najlepším priateľom a tak skončí v bare, kde sa len chce opiť, ale sa tam zoznámi s mužom, ktorý o sebe tvrdí, že je nájomný zabijak a má mu napísať zoznam piatich mien, ktorých má odstrániť, čo opitý muž zo zábavy urobí. Ale keď na druhý deň začnú ľudia zo zoznamu umierať, uvedomí si, že urobil najväčšiu chybu života a chce zabijaka zastaviť skôr, než zabije všetkých. Spracovanie je ale iba priemerné, ešte prvá tretina pôsobí dobrým dojmom, za čo môže hlavne zaujímavo vyzerajúci dej, ale potom už film skôr upadne do priemeru, na ktorý sa stále dá pozerať, ale nič viac, no aspoň to zase čiastočne zachraňuje slušný akčný koniec. Akcie tu moc nie je, ale tá je celkom vydarená. Od filmu s touto tématikou sa ani nič výrazne akčné nedá očakávať, tu len predsa ide skôr o občasné odstránenie nejakého jednotlivca, ale aj tak poteší v rámci kategórie dobre zvládnutá automobilová naháňačka, no hlavne výborná akcia na policajnej stanici, niečo takéto vždy poteší. Herecké obsadenie je na tom dobre, ale sklamali ma ich postavy a aj výkony. Hlavné duo, Cole Hauser a Cuba Gooding Jr. si svoje úlohy mali určite prehodiť, Hauser sa na chudáka tohto typu, ktorý sa bojí aj zobrať zbraň vôbec nehodí a Cuba Gooding Jr. tu zase hrá štýlom chudáka, obaja by boli v opačných úlohách omnoho lepší. A ešte zaujme aj Jonathan LaPaglia. Réžia a technická stránka sú len priemerné, čo je škoda, od Kaufmana som po predchádzajúcom filme čakal viac, ale stále je to pozerateľná úroveň. Hit List je bez problémov pozerateľná oddychovka so zaujímavým príbehom, hereckým obsadením a jednou slušnou akčnou scénou, ale druhý krát by som to už nepozeral. 56% ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Byl by to zajímavý nápad na docela slušný popcorn. Kdyby to tak režíroval režisér, mělo to rozpočet, dramaturga, dobrý scénář, nezhulenou maskérku, hudbu, která by nebyla z porna a hlavně v tom hráli nějací herci. Dobrotivý Kubík junior nostalgicky vzpomíná na doby, kdy patrně castingovým omylem mohl na palubě letadlové lodi předstírat, že trefuje japonské Zera a dnes již pravděpodobně "hraje" spolu se Štefanem S. pouze za stravu. Kdyby "tvůrcům" nějakým nedopatřením nevypadlo v originálním názvu to počáteční "S" ve slově hit, možná bych si ušetřil těch devadesát minut čiré, ochotnické agónie a nemusel tu teď dštít síru na to, co všechno se už dneska nedostane do distribuce. Je jen smutné, že i něco takového si mezi slaboduchými dětmi najde své příznivce. Palec do prdele. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bohužel tu nesdílím nadšení kolegy mzss1. Gooding bývá zpravidla ve většině filmů otravnej a nejinak je tomu i zde. Má to sice solidní námět ze kterýho nemusel vzniknout úplně špatnej film, ale mě to prostě přišlo takový nudný tuctový a několikrát viděný jinde, ale v podstatně lepším provedení. Herci tu z toho prostě nemají radost. Až moc je tu vidět jak křečovitě je to celý poslepovaný aby to tak nějak drželo pohromadě. Zase na druhou stranu viděl jsem i mnohem větší ptákoviny a toto občas mělo svoje momenty, tak tomu plesknu 35% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda, docela mě to překvapilo. Nejslilnějším kladem filmu byl příběh. Akce tam moc nebyla, ale když jo, tak aspon slušně natočená. Cuba Gooding hrál opravdu dobře, stejně jako Cole Jauser. Film byl napínavej a přišel mi i zvlaštni. Pro mě 82% = **** ()

predators 

všechny recenze uživatele

Docela slušná břečka! Kubu po zdejším výkonu nejspíše uvidíme v nějaké bezvýznamné roličce zombíka, kterého sejmou v prvních pěti minutách. Ostatní herecké výkony by mu vlastně mohly sekundovat. Story ještě ujde, když si někdo ze srandy napíše seznam svých "oblíbených" a nemyslím tím zdejší topky. :-) A nakonec se dočkáme vykropení celé policejní stanice, slušný to závěr! 20% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem že to bude zase nějaký nudný thriller ve kterém se skoro nic dít nebude jako to býva často u Cuba Goodingovích filmech ale skutek utek! Film má skvělý děj a akci teda pořádnou. Nečekal jsem jakou vtom bude mít Cuba skvělou a šílenou roli ve které sem ho ješte neviděl. No ale jako pecka, hudba stojí za to, Cuba je hustej SPOILER: a to vystřílení tý policejní stanice no lahůdka.. KONEC SPOILERU. To jsem opravdu nečekal. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keď sa nedopatrením podarí v nedeľu večer po sto rokoch zapnúť telku, z čírej zvedavosti či neschopnosti zmieriť sa s koncom víkendu, začnem pozerať film, kde hrá Cuba Gooding Jr., ktorý sám o sebe dávno nie je žiadna výhra, s neúspešnými absolventmi castingu do Kobry 11. O moc viac detailov nenapíšem. Predstavivosť každého čitateľa môže totiž byť v pohode lepšia ako príbeh, kde týpek vraždí vlastne len preto, že bol k tomu vycvičený a cudzí chlap sa mu náhodou posťažoval, že sú naňho momentálne všetci zlí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Líbilo. Neni to sice nic extra, ale mělo to tempo, nápad, solidní dialogy a poměrně slušnej projev Colea Hausera. Pokud by v roli zabijáka nefiguroval Kuba Junior, snad bych hodnotil i výš. Ne že by to byl špatnej herec, ale každej film, ve kterym se objeví jako nájemnej vrah nebo člen speciální jednotky, sráží o hvězdičku dolu. 60% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

První třetina sice celkem nuda, ale zase máme možnost se řádně seznámit se všemi postavami. Po setkání hlavní postavy s nájemním vrahem se to slibně vyvíjí a rozjíždí a vypadalo to na solidní thriller s obstojnou akcí. V poslední třetině však sledujeme tupou střílečku, kde to vyústí v naprosto dementní vyvražďovačku na policejní stanici. Hlavně za to dost strhávám. 57% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding Jr. v roli vraha co si vyslechne seznam lidí na zabití,ale co když ten seznam není myšlen tak vážně...Za mě 45% a dvě hvězdy. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

The Hit List se tváří strašně cool, ale realita je trošku jiná. Úvodní tttulky ve stylu Jamese Bonda mě celkem navnadily a dokonce i začátek byl takový, že mě dokázal upoutat. Nápad to rozhodně nebyl špatný, napsat seznam nenáviděných lidí jen tak z hecu a druhý den zjístit, že se to skutečně děje. Ale postupem času nadšení vyprchávalo a film se vlekl. Tak, jak byl začátek opravdu cool, tak konec na mě někdy působil a televizně. Ani herci se moc nepředvedli, a to jsem byl hodně zvědavej na Cubu Goodinga Jr. Přesto jsem to dodíval bez výrazných obtíží, byly tam sem tam dobré scény a vyloženě si nemyslím, že je tento film sračka, ale bohužel není to ani bůhví jaká pecka. 55%. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Pozor na přání která můžou mít nechtěné následky a tím hůř jestli jsou vyřknutá v alkoholovém opojení.Projektant Allan má katastrofický den už od rána,nejenom že myslí na lichváře který mu vyhrožuje a chce po něm peníze,ale ještě si poleje kávou košili těsně před tím než ho mají v kanceláři povýšit.Bohužel povýší jeho kolegu a tak Allan jede domů za svou ženou kterou ale nachytá ve svém bytě ve společnosti svého nejlepšího kamaráda a tak se mylně domnívá že ho žena podvádí,zklamaně odejde uklidnit se do baru.Tam vypije několik panáků na kuráž a zapovídá se s chlápkem Jonasem který je zběhnutý agent zabiják.Jonas se během dvou hodin považuje za Allanova kamaráda a protože z jeho vyprávění pozná že po něm každý šlape tak mu navrhne aby napsal seznam pěti lidí kterých by se chtěl zbavit a že je z kamarádství za něj oddělá.Allan opojen alkoholem má hned jasno a napíše na papír pět lidí a to šéfa,spolupracovníka co mu vyfoukl povýšení,lichváře,nejlepšího kamaráda a svojí ženu.Jonas sbalí seznam a z baru se vypaří.Druhý den když se Allan v autě probudí tak jde do práce a tam zjistí že jeho šéfa tedy první osobu ze seznamu v noci někdo zastřelil.Najednou si uvědomí,že to vlastně takhle radikálně řešit nechtěl,ale Jonas už je rozjetý jako buldozer a postupuje podle seznamu.Allan začne spolupracovat s Policií,ale stejně padnou čtyři lidi ze seznamu a poslední tedy svou ženu začne Allan chránit sám a Jonase na konci osobně zastřelí.Zajímavý film. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemůžu tomuhle filmu,stejně jako někteří zdejší bambulové,dát odpad.Sice docela dobrej námět k filmu se nepovedlo dobře zrealizovat,vinou režie peněz,Kuba hraje taky děsně,ale celkově ten film má i světlý chvilky,a hlavně,já už viděl i větší srágory.Takže prostě dvě hvězdy dám.Ať nežeru.30%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, kedy agentovi prepne a vyhľadá si zábavku. Potešilo ma aj to, že neger bol záporák, ale od B-čkového režiséra nemôžete čakať briliant. 2 z 5 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Když nájemnýmu vrahovi rupne v kouli. Gooding je dobrej a ani nelže citát z obalu dvd, že se jedná o jeho nejlepší výkon za poslední roky. Hausera jsem v ničem dlouho neviděl a bylo příjemný ho vidět v roli nedrsňáka. I když popravdě mi tam moc nesed. Akce taky nebyla špatná, sice konec je jak z Terminátora,ale celkově slušně natočený. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Jednoduše kompletní fail po všech stránkách, ale tentokrát doopravdy po všech. Od papíru až po herce či střih. Celou dobu jsem bádal a čekal na něco, co by mi dalo důvod mít z toho lepší pocit, důvod dát tomu lepší hodnocení, důvod, abych nebyl smutný za těch 90 min. Ale bohužel, bylo to opravdu marné, špatné v hlavní myšlence, špatné v "detailech", ve všem. Čekal jsem od toho něco jako Collateral, a něco takového to asi i mělo být, bohužel to nevyšlo (film někde na úrovni klasické tvorby Uweho Bolla). Ačkoliv jsem byl po shlédnutí naprosto nedotčený a samozřejmě trošku i naštvaný, je faktem, že během sledování mě to zase až tak "nebolelo", a tak přišťouchnu alespoň jeden bod, víceméně za to, že to nebylo až tak ukrutné (ale je faktem, že ti co sahají po odpad!u jsou tu docela na místě). PS.: Tak už jsem si vzpoměl za co dávám ten bod: 1. Cubova hláška, 2. Střelba ze samopalu na konci ()

triberpaddy 

všechny recenze uživatele

Že já tomu pořád věnuju čas, potencionálně skvělý thriller zabitý pošahaným hollywood endem, inovace nikde a zase se odebírám do postele s frustrací. Kdy začnou režiséři točit originální náměty s originálním zakončením zůstane ještě asi dlouho řečnickou otázkou. ()

Reklama

Reklama