Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže rebel z města získat srdce krásky z ostrovního letoviska? Německý film pro mládež.  Cool rebel z města musí na pár měsíců bydlet u babičky v ostrovním letovisku, protože jeho otec voják je povolán do zahraničí. V novém prostředí zbohatlíků a plážových krasavic se hrdina ocitá v roli outsidera, ale rozhodně nehodlá v této pozici setrvat. Navíc mu učaruje dívka, která své citlivé nitro a svobodomyslnost skrývá za fazónou výstavní přítelkyně syna nejvlivnějšího místního podnikatele. Hrdinu a jeho lásku čeká nelehký boj s předsudky konzervativního městečka.
Elánem sálající německý film pro mládež přejímá schémata středoškolských snímků s typicky rozvrženým kolektivem dospívajících dětí a přesazuje je do prostředí sluncem prozářeného ostrova (natáčelo se na Maltě). Léto ale, coby film pro post-bravíčkovou generaci, zasazuje do romantického vyprávění motivy, jež cílové publikum zajímají - jako první milování, požívání alkoholu i mezigenerační problémy. Další stylový vzor lze spatřovat v kultovním rebelském snímku Chladný jako led, kde devadesátková popová star Vanilla Ice svým osobitým stylem a neodolatelnou hudbou dobývala srdce maloměstské krásky a respekt jejích rodičů. Hlavní roli v Létě totiž ztvárnil německý pop-rapový zpěvák Jimi Blue Ochsenknecht a zdejší příběh i některé dílčí motivy odpovídají staré klasice. Jimi Blue je syn populárního německého herce a zpěváka Uweho Ochsenknechta, jenž se ve filmu objeví ve vedlejší roli hrdinova otce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Nach 

všechny recenze uživatele

O tak velký průser zase nejde. Spíše jde o romantické drama, které obsahuje kvantum žánrových klišé. Nicméně se to sledovat dá. Prostě průměr všech průměrovatých průměrů. 60% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Papínek Uwe Ochsenknecht zacáloval svému synáčkovi film, který mramorizuje jeho personu správňáckého popového rebela, kterému žádná dívka neodolá. Těžko říct, jestli za křečovité pozérství a nevkus lze vinit syna nebo naopak výchovu v nevkusné rodině. Ačkoli by teenagerský snímek rád pojednával o dospívání, disfunkčních rodinách a prvním sexu, jeho postavy a peripetie se potácí mezi nadreálným stylem bravíčkových fotorománů a naivních vyprávěnek pro děti na prvním stupni. "Léto" v řadě prvků připomíná klasiku "Cool As Ice" (vedle samotného příběhu a konceptu například sekvencemi, kde městský bórec rajtuje na koni), ale zatímco flák s Vanillou Icem je opulentní camp, tohle je pouze tradicionalistický mainstream bez nadsázky a paradoxně i s absencí nabubřelé velkohubosti. Ale na druhou stranu jako filmové Bravo je to dokonale důsledné. ()

Reklama

lyzbeth 

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděla v info: teen-movie a ještě k tomu Německo chtěla sem přepnout kanál. Pak se ale objevil Tim (Jimi Blue) a už nešlo přepnout. Ten obličej mne natolik zaujal, že jsem se zadívala. A musím říct, film to nebyl špatný. Ba řekla bych, že to byl dobrý film. Nebyla to trapárna, hrála hezká hudba, prostředí taky OK. No 4* jak vyšité! ()

pajush.baraque 

všechny recenze uživatele

Právě shlédnuto na ČT1, velice příjemná oddechovka sobotního předobědového času... Jistě, předvídané schéma, ale komu to u takového filmu vadí? Nikdo od něj nic nečeká a tím víc pak může překvapit. Musím pochválit i příjemnou kameru a celkově režii, není to typický německý teen-movie. Ano, nechala jsem se strhnout a dávám 4*. Ukamenujte mě, je mi to jedno, je přece "léto" :) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama