Reklama

Reklama

Rozchod Nadera a Simin

  • Írán Jodaeiye Nader az Simin (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Strhující manželské drama ze současného Iránu ukazuje, jak fatálně mohou být lidské osudy a rodinné vztahy ovlivněny společenskými předsudky a přísným právním systémem. Manželská dvojice, Nader a Simin, čelí životnímu rozhodnutí, které ovlivní nejen jejich vztah, ale především budoucnost dcery Termeh. Jedině pokud odejdou z Iránu, zajistí jí svobodný život, ale Nader odmítá opustit vážně nemocného otce. A tak Simin nezbývá, než požádat o rozvod. Jedinou zbraní matky a manželky v iránské společnosti je vyčkávat. Jenže Nader, který se má náhle sám starat o dceru i otce, selhává a zaplétá se do problémů se zákonem. Co mělo být jen zkouškou vztahu se brzy prohloubí v opravdové drama. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Tak moji radost nad vydáním DVD poněkud zkalil pohled na ten obal. Co je to za mozkomora?

na příspěvěk reagoval Abes

Manaolana

Manaolana (hodnocení, recenze)

lidičky kdo jste byl na tom v kině prosimvás je to v angl. nebo iránském jazyce? díky

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Není to sice nejnovější, ale pro docenění významu filmu v rámci iránské kinematografie doporučuji velmi poučný článek Daniela Sedláčka v Cinepuru 27 - Ženy v íránské kinematografii (proměny zobrazení)

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Mohl by mi někdo z těch komentátorů, kdo tady píše o "odlišné kultuře", mentalitě atd. vysvětlit, kde konkrétně se ve filmu takové odlišnosti projevů? Já tedy nevidím nic exotického ani ve filmové řeči, ani v chování jednotlivých postav.

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama