Reklama

Reklama

VOD (1)

Město St. Jude je plné zločinu. Vládnou zde dva gangy, jeden mexický a jeden černošský, které terorizují místní obyvatele. Vládu nad nimi má už jen zkorumpovaná policie, jejímž šéfem je pan V. Ten za provize gangy podporuje a poskytuje jim ochranu před policejními složkami. Tyto gangy se skládají z ozbrojených drogových dealerů a vrahů. Jednoho dne do města přijede muž, který se jmenuje Hong. Hong je skvělý v bojovém umění a hned při příjezdu to jednomu z gangů dokáže. Zlikviduje sám hned několik mužů najednou a tím si získá respekt. Hong přijel do města s cílem vyhnat zločin z ulic a zaručit bezpečí místních občanů. Když byl Hong ve vězení, tak ho jeho spoluvězeň Tiano naučil bojovému umění a zocelil ho. Jeho jediným požadavkem bylo, aby Hong po propuštění jel do St. Jude a nastolil zde pořádek. Po jedné z rvaček se Hong dostane do vězení. Policejní šéf pan V. se doslechne, jak dobrý bojovník je a nabídne mu spolupráci. Jeho důvěru si může získat tím, že zabije muže, kterého mu určí. Hong si získá respekt i obou místních gangů a určí jim tři podmínky – prodávat drogy jen na periferiích za vyšší cenu, nenabízet je dětem a nenosit u sebe zbraně. Gangy spolupracují, místní lidé uklidí město a zločin začíná být pod kontrolou. Vše funguje do té doby, dokud policejní šéf pan V. nezjistí, že i jemu Hong vykradl trezor plný špinavě vydělaných peněz... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu to pripomina filmy Tonyho Jaa tym, ze o dej tu vôbec nejde, ale vsetko sa sustredi na bitky. Kedze bol rozpocet extremne nizky, tak ich tu az tak vela nie je a autori predsa len museli velku cast filmu vyplnit dialógmi. Bohuzial neuveritelne nezazivnymi pseudo cool gasterskymi kecami. Naviac sa reziser pokusil jednuduchy dej ozivit flashbackmi, ktore film skor zdrzuju a zaroven zneprehladnuju. Motivacia hlavneho hrdinu je tiez vycucana z prstu a predat ju nedokaze ani jeho predstavitel Cung Le z ktoreho nadany herec nebude. Okrem bitiek je prakticky nepouzitelny. Po hereckej stranke zaujme len Peter Weller, ktory dokonale pochopil, co sa po nom chce a celkom zabavne prehrava. Van Dammovi postava mentora tiez celkom sadne, ale film by sa bez neho kludne zaobisiel. Ostanti herci nestoja za zmienku. No dobre, mlademu Van Dammovi by uz niekto mohol vysvetlit, ze hrat nevie a kedze nevie ani nic ine, tak by sa mal na filmy konecne vykaslat. Donekonečna mu ocko kryt chrbat nebude. V skratke pribehovej stranke reziser nedokazal dodat potrebnu stavu. Nastastie po technickej stranke patri k tym par slusnym videoreziserom (ako su Isaac Florentine alebo William Kaufman), ktorych karieru stoji za to sledovat. Kamera je miestami posobiva, filter zaujimavy a hudba skvela, vdaka comu dokazal dodat otrasnym lokaciam urcity styl. V bitkach je to uz trochu horsie. Este sa len poriadne uci co funguje a co nie. V prvej polovici filmu ich striha zbytocne rychlo a v druhej polovici zase pouziva nie prilis vhodne spomalovacky, vdaka comu su sice prehladne, ale postradaju dynamiku a pôsobia divne. Verim, ze casom najde vhodny sposob ako to dat dokopy. Choreografia je priemerna, obsahuje hlavne kopy a udery a iba 2-3 zlozitejsie prvky. Ale co sa tyka americkych produkcii, tak patri k tomu lepsiemu. Takze vysledkom je nezazivny film, ktory vdaka niektorym slusnym bitkam za jedno pozretie stoji. 4/10. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Gangsterky zbožňujem od nepamäti, ale preboha tieto rádoby gangsta filmy s blbečkami s gaťami na kolenách, tak toto nie je šálka mojej kávy. Navyše trestuhodne nevyužitý potenciál jednak len vo vedľajšej úlohe hrajúceho Van Damma a jednak hlavnej postavy v podobe Cung Leho. Film, ktorého scenár napísať muselo trvať tak jedno "sranie" na hajzli. Asi tak. Nedávam nižšie hodnotenie, lebo stále tu máme snímky ako Derailed alebo Corporal vs. Napoleon a podobne, v ktorých sa Van Damme zúčastnil a ak by som tomuto dal nižšie hodnotenie, tak na spomínané nebude stačiť ani Odpad. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

C-čkovina, pri ktorej som absolútne nerozumel deju, nebavilo ma to, súboje boli otrasné. Vietnamec za zenitom, van Damme ešte vie nohu podvíhať, ale rolu učiteľa som mu neveril. Bohužiaľ, vo svojom veku sa už ani na inú rolu nehodí. Celkovo nezáživné, s dementnou hudbou, dementným záverom a dementným celým dejom. Nvm komu je tento film určený. 1 z 5 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zas dalsia patlanina s Van Dammem. Aspon, ze sa objavi len vo flashbackoch a prenechal hlavnu ulohu akemusi rakosnikovi menom Cung Lee. . Zvykol som si na to, ze Van Damme si apriori neuzna, ze asi 20 rokov presluhuje a ze patri do stareho zeleza. A tak fakt netusim, preco este toci filmy. Posledneho fandu Van Dammeho som videl asi pred 8- 9 rokmi, odvtedy ani jedneho. Mno, nic to, teraz skusim aj daco k fimu. Ale nech rozmyslam ako rozmyslam, tak zistujem pekne krasne, ze nemam co napisat. Scenar je retardovany az strach a tak rozmyslam nad hodnotenim. Aspon ze ten rakosnik parkrat kohosi zmlatil, inac by tato patlanina sla okamzite do odpadu. No takze za tych par subojov horko-tazko s prizmurenim jedneho oka, za prispenia vsetkych svatych a vzhladom na to, ze Van Damme si siahol na dno fyzickych a psychickych sil, dam 5 %. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

John Hyams už u mě začíná mít stejné kontroverzní postavení, jako jeho taťka. Příběh/nepříběh, chci vidět akci. Té jsem se dočkal, Cung Le evidentně umí. Hyams to celé režíruje, ale zvláštním způsobem. Akce je přehlednější, než u vech těch Waxmanů, Hickoxů, atd., ale do té bombastičnosti typu IsaacaFlorentina tam taky hodně. chybí. Během akce Hyams používá zpomalování a zrychlování pohybu, ale vypadá to zvláštně. Údery jsou ale celkem slušně vidět. Občas se, samozřejmě, kamera zatřese, na co už jsme u béček zvyklí. Ale pořád je výsledek slušný. Horší to je s lokacemi-děj se odehrává třeba na ulici, přijde třam 10 lidí, přijedou 2 auta a už všichni jdou do sebe a rubou se...Kde jsou sakra "normální" lidé, co se jen tak prochází po ulici?? No jo, 4 mega rozpočet, já zapomněl... JCVD má malou roli a ve formě vzpomínek je vidět v záběrech, jak našeho Cunga Le učí bojovat+mu dává do hlavy nějaký ty rozumy. Prostě mi to přišlo natočený stylem-hele, kámoši, tady se minutu rubejte, já to natočím a tím to hasne. A synek Kristopher? Proboha ať už táhne někam. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa na chvíľu objaví hviezda UFC Dan "Hendo" Henderson v roli Fizzariho, ktorý pred koncom filmu mláti hlavnú postavu Honga (taktiež MMA bojovníka Cunga Leho). (Jimmi)
  • Jean-Claude Van Damme během bojové scény omylem vykopl zuby komparsistovi. (Hal_Moore)
  • Film se natáčel v Baton Rouge v Louisianě. (rafix)

Reklama

Reklama