Reklama

Reklama

The Backwater Gospel

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Western / Horor
Dánsko, 2011, 10 min

Režie:

Bo Mathorne

Hrají:

Laura Post

Obsahy(1)

Příchod hrobníka do města vždy předpovídal blížící se úmrtí. Proto jsou obyvatelé městečka Backwater poměrně vyděšeni, když jeden z nich dorazí i k nim. Kdo zemře tentokrát? (DaUr)

Recenze (63)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, kterému vévodí skvělé grafické zpracování, jež samo o sobě z velké míry vytváří atmosféru, která je skutečně westernová a zároveň hororová. Už pěkně dlouho hledám westernový horor, který by stál za to. Ukázalo se, že "The Backwater Gospel" by mohl být jedním z takových. Ale je fakt, že mě pořád více zajímá celovečerní provedení takového spojení. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Parádna animácia, super príbeh, zakončenie ako sa patrí. Naozaj sa mi to páčilo, odzrkadlilo to momentálne postavenie cirkvi na svete. Chudák spevák, že bol v menšine. Odporúčam chlapcom pozerať v noci v spoločnosti nejakej dievčiny, dievčatám odporúčam pozerať cez deň a v spoločnosti 3-5 kamarátiek. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na studentský film až překvapivě vyspělé, s perfektním výtvarným pojetím, které dokonale vystihuje hororovou atmosféru netolerance, strachu a nenávisti. Napětí v městečku si žádá obětního beránka a věci se poněkud vymknou kontrole. Apokalyptický krvavý závěr je dokonalou pointou tohohle animovaného kraťasu z žánrové škatulky hororu. Celkový dojem: 95 %. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*AMEN* Hlavnými atribútmi tohto krátkeho filmu sú vynikajúca pochmúrna a temná atmosféra a najmä nezvyčajná animácia, ktorá je žiadaným osviežením v záplave stereotypných animácií veľkých filmových štúdií. Malé mestečko s fanatickým kňazom, hordou poslušných ľudí, jedným odpadlíkom a... smrťou, ktorá si vie trpezlivo počkať na svoj prídel. Neobsahuje práve najoriginálnejší nápad, ale kraťas body získava za svoju vizuálnu stránku a za to, že je krásne hororový, krvavý a šialený. Verdikt v 1 vete: Výborné hororové osvieženie v podobe originálnej animácie. 23.02.11 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tu žlutého písku svit, tu moc rudá, ti šílenství modř, či zkázy temno - neustále se divím, jak to, že na tak malém prostoru někdo dokázal barevně tak ozvláštnit dílo i tak výborné, atmosferické, krásně naanimované, s jimavočernodušně napsaným scénářem a náladou, ale ona barevná stylizace byla pro mne třešničkou na tomhle zábavném, funebráckém dortu. ps: díky ti, moeno ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama