Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý blázinec, který je v současnosti přestavěn na luxusní byty, je plný duchů lidí, kteří tu zemřeli. Jed Harper dokáže tyto duchy vidět a proto se snaží chránit nájemníky domu před jejich vlivem. (Jane18CZ)

Recenze (8)

juta 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jde o poměrně dobrý seriál, který ale jaksi sráží laciné záběry v důležitých momentech. Tajemství bývalého blázince nutí diváka podívat se na další díl, ve kterém se celkem hodně mluví, což je někdy na škodu, jindy zase ne. Naštěstí je tu vždy určité vyvrcholení, které se téměř vždy vyvedlo. Další plus je to, že na herce se dobře dívá. ()

honajz

všechny recenze uživatele

Divné, že to tu nejde hodnotit po dílech. Takže to sem budu přidávat postupně do komentáře. S1E01: 3* Docela slušný rozjezd, začátek fajn, v baráku se to zpomalí, protože je potřeba představit postavy, ale stejně to má jakousi podmanivou atmosféru. A taky čekám, jestli bude vysvětlena strýčkova motivace a vize Kate. S01E02: Slabé 4*. Už se to docela rozjelo a na jednu stranu v tom bývalém blázinci mohlo být x pacientů, tak se obávám, aby to někam směřovalo a nešlo jen o to, že co díl to jiný duch a jiný případ, a konec pak bude vynucený třeba kvůli klesající sledovanosti. Ale tenhle díl má vše na správném místě - samotný případ je pěkné psycho, a dále náznaky, lekačky, podivnosti (třeba ta písmena v oknech), Zoe se pořád nenašla, strýc působí podivně, Kate má pořád vize a brácha chce furt zjistit, kdo před rokem utopil jeho bráchu, takže rozjeté to je i mimo jednotlivé případy dobře. S1E03 2*: Hodně slabý díl navzdory jedné hvězdnější účasti a odhalení Jedova původu a tajemství bývalé pacientky. Navíc nechápu, proč sem narvali fakt na sílu homosexuální linku, když v prvním dílu byl ten kluk na holky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Udělat z viktoriánského blázince činžák s luxusníma apartmánama není vůbec špatný nápad, ale nesmějí vám tam bloudit duše utýraných pacientů. To se pak žádný z nájemníků, který nemá v životě úplně všechno košér, nesmí divit, že mu nějaké to strašidlo tropí neplechu. Docela zábavná duchařina se solidní atmosférou ústavu pro choromyslné a slušnými strašidly, s jejichž zjevováním se vůbec nešetří a tak to má být. V každém díle se řeší jiný případ a oběma sériemi se táhne linka, kdy protagonisté odhalují nejen tajemství stavby, ale i vlastní minulost. První série má sympatické obsazení, ta druhá je zase strašidelnější. Každopádně celkově se jedná o vyváženou záležitost, kdy se ani jeden díl nedá nazvat slabším. Další díky letí na Ostrovy. 80% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ve starém baráku byl blázinec. Pak tam udělali byty. No a začli se tam objevovat duchové. Jeden chlapík je schopen je vidět, vidí jak zemřeli. Tak ty jednotlivé zjevení vyřeší tím, že jim dá to co potřebují, aby našli klid. Seriál je na hranici sledovatelnosti.55% ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Na seriál se dívám kvůli Lily Loveless, mojí nejoblíbenější herečce - díky Skins. Mám za sebou v tuto chvíli zatím jen několik dílů, ale můžu říct že Bedlam je zajímavý - takový horor na pokračování, nebo spíš hororová detektivka. Já se sice nebojím, někdy mi scény přijdou jako velké klišé, ale docela mě zajímá co se bude dít dál, tak uvidíme. Lily byla skvělá, ačkoli já se stále nemůžu zbavit stínu Skins, což asi nikdy nepřejde :D ()

numan 

všechny recenze uživatele

V porovnání se špičkou britské produkce podobného druhu je tohle velmi slabý odvárek. Místy mi to připomínalo televizní hrůzy místní provenience, navíc všichni vypadají jako odpad z nějakého konkurzu MTV. Prostě Sky není BBC ani náhodou. ()

VanThomass 

všechny recenze uživatele

Prim toho seriálu hraje jednoznačně opravdu hutná atmosféra bývalého blázince, kde nyní vznikají moderní byty na bydlení. S čím ovšem ale nikdo nepočítal, jsou duchové mrtvých pacientů, kteří ne vždy umírali přirozenou smrtí. První série nemá chybu a člověk děj doslova hltá. Druhá řada je bohužel skoro s kompletně jiným obsazením, tudíž si člověk musí zvyknout na nové tváře, i tak si ale seriál kvalitu drží a Britové opět nezklamali. ()

Reklama

Reklama