Reklama

Reklama

The Rosenberg Trio: Live

(koncert)
  • USA Trio Rosenberg
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
USA, 2008, 59 min

Obsahy(1)

Cikánský kytarový swing světové úrovně.  Rosenbergovi jsou nejen američtí manželé, známí z tragické špionážní aféry, ale i švédská folková skupina a hlavně holandské strunné trio, pověstné dravým swingem a nadvirtuozitou. Kytarista Stochelo Rosenberg a jeho bratranci: doprovodný kytarista Nous'che a kontrabasista Nonnie, vytvořili jedinečné trio, které svým projevem přímo navazuje na umění cikánského kytarového génia Django Reinhardta. V jejich repertoáru jsou nové verze Reinhardtových skladeb, ale i nápaditě aranžované verze evergreenů a jazzových standardů: například Ellingtonova Karavana. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Akustický nářez pro dva chlápky se španělkami a jedním co drží basu... A nemusí mít nakonec ani všichni tři růžové košilky a můžou se na place zjevit i nějací přibrnkávači, že... ;o[] . . . Sakryš, mydlí to hoši skvostným tempem, i když třeba na moment zabrousí přes latino i do lehce bluesových krajin... Nechodím pravidelně na jazzové koncerty, nejezdím na jazztivaly, ale tohle můžu kdykoli, nejlépe takhle kolem půlnoci v klídku s jazzykem omočeným v něčem evokujícím zahulený noční jazzový bar... ;-} . . . Bravo!!! - - - - - (Poprvé viděno 8.3.2011 na >jazzíkovém prostoru<, hodnocení a komentář /psaný s nadšením během exhibice/ zde jako první - 8.3.2011) ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Ač nezapomenutelní, dík čt za připomenutí pražského koncertu z roku dvatisíce. Jo, kdyby tak všichni cigáni byli švédi. - - - - - (Poprvé viděno dopoledne 8.3.2011 >ze záznamu<, hodnocení a komentář /psaný v obývacím prostoru/ zde jako druhý a dost možná i poslední - 9.3.2011) ()

Reklama

Reklama