Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Norská detektivní série podle knižních předloh Gunnara Staalesena pokračuje. Bývalý dětský kurátor Varg Veum (Trond Espen Seim) nyní pracuje v Bergenu jako soukromý detektiv. Uprostřed poklidných příprav na kolaudační party nového bytu zazvoní telefon. Někdejší chráněnec Jan Egil, o jehož odebrání na tvrdých drogách závislé matce Varg před mnoha lety rozhodl, podle všeho zastřelil své pěstouny a prchl s dívkou ze sousedství jako rukojmím do lesa. Odmítá komunikovat s kýmkoliv kromě Varga. Detektivovi se podaří chlapce přesvědčit, aby se vzdal, neboť věří v jeho nevinu. Policie však alternativní verzi nepřipouští, zvláště když se Jan Egil ve vyšetřovací vazbě na radu svého obhájce k vraždám dozná. Takovému vysvětlení ale Varg odmítá uvěřit. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

verbal 

všechny recenze uživatele

Až dodnes jsem si myslel, že dopitak je gay, ale on je to jen korektní pedofil s mizerným vkusem. A vy, co si stále napětím koušete nehty i po osmdesáté řadě Midsomerských vražd, to budete milovat. Já se skvěle vyspal a zdálo se mi o fjordech. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s touto sérií. Působivé exteriéry mnohému pomáhají, a ačkoliv mladý J. E. se svou schopností být všude na místech činu ale všem vždy zdrhnout může jít divákovi na nervy, zrovna tak jako naivní product placementem vytvořená představa, že v Norsku se nejezdí v ničem jiném než v Toyotě, tahle filmová adaptace je zdařilá. Svižné tempo, nepříliš komplikovaná zápletka s překvapivým odhalením v závěru, půvabné mláďátko Dagny Backer Johnsen v roli rukojmí Silje (kolik jí jen může být?). ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že to ten Midsomer, jak píše Verbal, fakt něčím připomíná. Prostě televizní film. Ale dokážu si představit horší výsledek. ()

Reklama

Reklama