Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sovietska vesmírna stanica sa zrútila na Zem, priamo na Manhattan, do opusteného tunela newyorského metra. To by vôbec nebol problém, ak by pád stanice neprežili organizmy, nachádzajúce sa na jej palube: zmutované jedovaté pavúky. Kreatúry sa rýchlo rozlezú po okolí, požierajúc všetko, na čo natrafia. Aby toho nebolo málo, potvory rastú akosi príliš rýchlo a rovnakou rýchlosťou rastie aj ich apetít... (beso74)

(více)

Recenze (61)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

No co vám budu povídat! Spe-kta-ku-lár-ní! Obří pavouci s hlavou želvy Mindža, co dělají "Vrrrrrrr" a mají hubu plnou upířích zubů, výkvět charakterního herectva z "Tak jde čas", mnohavrstevnatý příběh, který bude mít nejeden down problém vůbec pobrat, dialogy na úrovni romské přípravky pro jaderné fyziky a celé to má pevně v rukou ostřílený, ugrofinský matador kreativní režie, jehož filmografie připomíná pohled do otevřené žumpy. Prostě čisté potěšení, po kterém má jeden už jen chuť zalehnout s miskou plesnivých psích granulí na fakírské sofa a pustit si nejnovější elpíčko Džastýna Bíbra, aby si užil i zbytek tolik příjemného a vydařeného večera. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od libovolného televizního zvířecího škváru se film liší pouze slušným technickým zpracováním a herci. Jinak je to úplně stejná bída, která nepostraší, nenapne ... a kvůli slušnému řemeslu bohužel ani nechtěně nepobaví. Snad jen v momentě, kdy se vědec setká tváří v tvář se svým přerostlým osminohým výtvorem a dojatě praví "You're so beautiful" jsem se pobaveně uchechtl. Jinak je to víc než cokoli jinýho hlavně nuda. Kdyby se to aspoň nebralo veskrze vážně! 30 % ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, nesnáším pavouky. Nezabíjím je, ale jakmile je v místnosti pavouk, tak ječím a utíkám. Co se týče filmu, nápad dobrý, herecké výkony na úrovni a také triky ušly. Já jsem se ale u filmu pobavil a verze Spiders.2013.1080p.BluRay.x264-VETO nemá chybu :-) 50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Z Pavúkov robí dobrý film už len to, že som lepší na túto tému nevidel (aspoň si momentálne na nič zaujímavé za posledné roky nespomínam), možno je to dokonca najlepší pavúčí film, aký som videl, a keď sa ešte dívam na režisérovu tvorbu v poslednej dobe... tak to jednoznačné zlepšenie musí badať aj slepý. Jednoduchý sci-fi akčák, pri ktorom je všetko jasné už z traileru. Nie je to napínavé ani desivé, nie je to samozrejme ani inteligentné, nie je to krvavé, vlastne to ani nie je horor. Je to "len" zábavné a slušne nakrútené, s peknými trikmi. A keďže som sa bavil viac než dosť, svoj účel to myslím splnilo do bodky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela Blbost.. Překvapilo mně, že Pavouci nejsou až tak Digitální, jak jsem očekával, ale celkové vyznění filmu je spíše podprůměrné, takové bez štípky Atmosféry, bez gore.. Strašně nězajímavý Film, který by měl být aspoň zábavný, bohužél nudí. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Opět studio Nu Image a zase podobná blbinka jako jejich stejnojmenný "majstrštyk" z roku 2000. Tvůrci si tu vystačí v podstatě jen s jednou podzemkou, barákem a dvěma ulicemi. V čem se ale film zřetelně liší od brášků a strejdů je to, že design a pohyb digitálních potvor jsou zvládnuty až nečekaně dobře. A když se tak zpětně zamýšlím, tahle televizní "guilty pleasure" sranda je vlastně snad i nejlepší pavoučí film za posledních deset let. Trochu smutné zjištění, co si budeme nalhávat, ale v té záplavě sraček typu Ice Spiders nebo Arachnia buďme rádi alespoň za to. Uvidíme, co na to řekne ještě kolega Big Ass Spider. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tolik pavouků a jediná vyvolaná fobie byla leda ta z Takácse, protože jestli ten pán vaří stejně jako režíruje, tak debrecínský guláš pokaždé připálí a nikdy neosolí.. Velkoryse pomíjím fakt, že zbloudilý satelit CCCP spadne zrovinka na New York, jenž zabírá 0,00024 % rozlohy planety Země, což je slovy Baldricka stejně pravděpodobné, jako najmout si v Londýně za devět pencí koně na židovský nový rok, v dešti, pouhých čtrnáct dnů po strašlivém koňském moru, v patnáctém týdnu stávky kovářů a v předvečer veletrhu dorsetských koňských fetišistů.. Dokonce i triky by se daly (s nasazenými růžovými brýlemi a očima tak přimhouřenýma, že to zavání jejich zavřením) označit za obstojné, nicméně absenci nadhledu, strašidelné herecké výkony, všemožná klišé katastrofických filmů se zvířaty, co se rozhodly vyrůst a repliky, jenž zjevně napsalo dítě zrozené z lásky vesnického idiota a nadprůměrně inteligentní ovce - to jsem už při vší snaze nerozdýchal. A až na konci bude spokojená trojice odcházet ke slunci západu a kamera zaostří na pohupující se semafor, tak na něm nebude viset ve smyčce z konopného lana nebohý Tibor, nýbrž po něm nečekaně poleze… Ale, víte co? Taky si zkazte večer.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po rozlomení meteoritu narazí niekoľko úlomkov do starej ruskej družice obiehajúcej okolo zeme. V jednej z častí, ktorá dopadne do New York-ského metra sa však nachádzajú mimozemské pavúky. Vláda a príslušné zložky ihneď miesto evakuujú, uzavrú a vyhlásia karanténu. Kroky, ktoré sú v TV prezentované ako ochrana spoločnosti však nie sú úplnou pravdou. Ako to už býva zvykom, armáda U.S. má s nálezom svoje vlastné plány. Amatérske sci fi, ktoré sa od jeho podobným líši len celkom slušnými efektami ( pokiaľ sa neobjaví "kráľovná" ). Dialógy či logické myslenie jednotlivcom sa neoplatí ani komentovať. Každopádne viac napätia prežijete v rade na čerstvé pečivo. Pokiaľ sa chcete aspoň miknúť od strachu. Použite osvedčenú metódu - pohľad do zrkadla. Mne to pomáha :) ..strata času - 30%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tibor Takács má punc béčkového televízneho režiséra, ktorý točí brakové nízkoropočtové nezmysly. Hlúpe scénare, príšerní herci, smiešne digitálne triky, prostoduchá réžia. Tento krát ma však príjemne prekvapil. V rámci filmoch o vraždiacích pavúkov sa mu podaril reparát. Čakal som, že to bude rovnaká sračka ako jeho snímok "Snežní pavúci" z roku 2007. Ale nebola. Zmutované pavúky z Manhattanu ma pobavili. Film "Spiders" sa mu napočudy celkom podaril. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pro pavouky mam slabost a tak sem byl na toto dilko velmi zvedav pocity mam smiseny Takacs nikdy nebyl moc dobrej reziser a tady to svym zpusobem potvrzuje nebot se z toho dalo vytezit o dost vic neubranim se srovnani a musim konstatovat ze Jonesovy Pavouci nebo Wynorskiho Camel spiders mne bavili vic prvni pulka je celkem nuda dost se keca a malo deje pak se to trochu rozjede ale porad zadnej zazrak pavouci jsou dobre udelany a efekty s nima pekny jenom skoda ze nejsou v akci trochu vic a vic nezabijej no ten velkej pusobi spis legracne nez ze by z nej sel strach ale to sem u podobnyho typu filmu ani necekal ale jinak jak rikam triky docela ok jenom skoda ze misty je to fakt nuda takze jak uz sem napsal pavouky mam rad a z jistou shovivavosti z moji strany muze film pocitat takze to zaokrouhluji na lehce nadprumerny 3* nicmene to ceho sem se obaval se potvrdilo a Takacs to proste zazdil navic jak tu nekteri zminuji chvilema se to bere az moc vazne a vetsi zabavnost a neserioznost by urcite neuskodila zkratka mohl to bejt vystavni pavouci beckovej hit ale je z toho spis jednohubka na jedno zkouknuti ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro pavouky a ti maj ode mě 2 hvězdy navrch. Technicky velmi dobře zpracováno, úvodní sekvence je výborná. Dobře, královna je místy hodně pixelová, ale zase to vyvažují vyvržené vnitřnosti a jiné lahůdky. Hodně blízké Vetřelcům, a to nejen kvůli W.Hopemu, - vojáci, královna, vajíčka, rozervané hrudní koše, armáda, biologická zbraň... Jen když došlo na pronásledování královny, stal se z toho hon na Godzillu a musel jsem se chtě nechtě smát. Klasická oddechovka s volnějším rozjezdem, jak bývalo u ekohororů zvykem, která se nakonec pěkně rozšoupne. Zábavné a trikově podařené. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak ďalšia konina o pavúkoch. A to som sa nádejal, že možno tento raz niečo lepšie... tak možno nabudúce. Dejovo ohlodané len na akúsi atrapu osvedčenej schémy monster filmov - nehoda, požieranie všetkých okolo, boj s príšerou, víťazstvo, v poslednej scéne ale niečo zostáva.... Snažili sa tu síce aj o vzťahovú odbočku (manželské problémy), no bolo to zúfalo nedotiahnuté a bez nápadu so scenárom škôlkára. No a pavúčkovia? Strašné na pohľad, bohužiaľ v tom zlom zmysle - digitálna umelina z toho kričala na dva kilometre. Skrátka, strata času. 30/100 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Já tedy pokud vidím v místnosti pavouka neječím ani neutíkám, přeci jenom nejsem malé holka, ale u tohoto kousku jsem měl několikrát tendence odejít (rozuměj, film vypnout)... Technicky je film zpracován více než dobře, tím jsem byl docela překvapen, ale co z toho, když je to obyčejná nuda... Kdyby se alespoň nebral tak sakra vážně, mohla vzniknout další Arachnofóbie nebo Pavoučí teror, ale ne... Prostě nejlepší pavoučí horor, Tarantula, opět nepřekonán... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Spiders jsem očekával hodně dlouho. Takácsův film Ice spiders byla sice totální kravina, ale tady měl dostatek peněz a už podle traileru to vypadalo že to bude velká sranda. A ona nakonec byla. Je to sice blbost, která má plno děr, ale hodně scén bylo zábavných a pavouci v metru neměly chybu. Efekty byly výborné, nemůžeme to brát tak že se to vyrovná Transformerům či jiným kravinám, ale na takovýhle film jsou fakt výborné. A ti co říkaj že jsou špatný jsou prostě jenom hateři. Herci včetně Muldoona byly dobří a hrály kvalitně, jenom bych vytkl toho doktora, akční sekvence jsou výborné, a když se objevý obří královna tak všechno lítá všude. Takács ukazuje že točit umí a já mám jeho filmy rád. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hororově vděčné zvířátko pavouk má téměř stálou smůlu na filmově ochablé penisy ( necenzurovaný terminus technicus případným zájemcům pošlu poštou) bez kousku talentu. Takže tu máme ultralevný ateliérový výkal ( opět auto-cenzura, v zájmu zachování smyslu komentáře již nebudu upozorňovat a shrnu na závěr) s logickými lapsy , hereckými "esy", pavouky ve smyku a obří pavoučicí Fidlou. Jedním z mých nejmilejších kiksů však není pavoučí běh do zatáčky s parádními smyky, za které by se nestyděl žádný vzrostlý neapolský mastin, běhal-li by, ale generál "zahraný" Williamem Hopem jehož manipulace se svěřenou vojenskou jednotkou šla tak daleko, že vojáci přesvědčení o zamoření oblasti smrtelným virem a v hrůze nosící plynové masky vůbec nezaznamenali generálovu zcela masky prostou tvář. Vzhledem k tomu, že jsem se ale chvílemi po "guiltypleasurovsku" bavil, jednu hvězdu přece jen vytlačím. ( v komentáři se vyskytuje několik umně zamaskovaných hrubých vulgarismů, pokud by měl někdo zájem o necenzurovanou verzi mohu v každém pádě zaslat za přiměřený poplatek poštou, samostatné vulgarismy pošlu v 5. pádě i zdarma) ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavý mix dobrého herectví a špatného všeho ostatního. Je mi úplně jasné, že Spiders vysoko převyšují tvorbu filmového studia Asylum (a to i přesto, že jsem od nich nic neviděl), ale to z Pavouků ještě nedělá dobrý film. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na televizní produkci docela slušné triky, ale jinak nuda - nic, co by člověk neviděl milionkrát jinde (děti v ohrožení, statečný dispečer) plus hromady nelogičností (lidé v údajně vyklizené zóně, nelogické chování pavouků i královny - proč lezla vlastně na povrch?, údajně neroztrhnutelné pavučiny, které otec rozerve rukou, puštěná televize v zavřeném hračkářství, na královnu nefungují tankové střely, ale vůz metra je jiné kafe...), ale docela to odsýpá. Podruhé bych to ale vidět nechtěl. :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Každý kdo zná režiséra Takácse, ví, že tenhle chlapík má na svém kontě již celou řadu filmů a většina z nich patří do odpadních vod. Není taky divu, když většinou točí pro Nu Image, takže jsem neočekával ani tentokrát žádné zázraky. Navíc filmy o pavoucích většinou balancují na hranici odpadu (až na pár výjimek). K mému překvapení to však tentokrát až taková sračka nebyla a místy jsem tu zaznamenal i zajímavou atmosféru. Především pak samotný začátek vypadal slibně a než propukla ona „invaze) naplno, měl i samotný děj slušný náboj. Bohužel pak přišli na řadu digitální pavouci a bylo po umění. Ti malí ještě ušli a přestože byli skoro nezranitelní, dočkáme se několika zajímavých soubojů. Avšak ve chvíli, kdy se z betonu doslova vynoří obří královna, jsem „rezignoval“. Naštěstí průměr zachraňuje fakt, že většina filmu je natočena zábavnou formou (teda nevím, jestli to byl záměr), takže jsem se u toho místy i docela dost nasmál...(více na mém blogu : http://solo-solosworldofhorror.blogspot.cz/2014/01/spiders-2013.html ) ()

Reklama

Reklama