Reklama

Reklama

4. revoluce

(TV film)
  • Česko Čtvrtá revoluce - energetická soběstačnost (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film 4. revoluce přináší příspěvky vědců, držitelů Nobelovy ceny, politiků, aktivistů, ekonomů a podnikatelů do diskuze o budoucnosti energetiky. Na příkladech průkopnických projektů z deseti zemí světa tvůrci dokumentu ukazují, jak můžeme energii získávat, využívat a distribuovat. Od rodin v Mali a Bangladéši, přes revoluční využití alternativních energií v automobilovém průmyslu, až po kancelářskou budovu v Německu, která vyrábí více energie než sama spotřebuje. Všichni mají jeden společný cíl: Energetická Autonomie - tedy úplný přechod výroby energie od fosilních a jaderných paliv na 100% energie z obnovitelných zdrojů. Tato změna je tak radikální, že se hovoří o vznikající revoluci: po průmyslové a zemědělské revoluci a revoluci informačních technologií přichází čtvrtá - energetická revoluce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

latent_light 

všechny recenze uživatele

Modelář Baerdeller mě celkem dost rozesmál. Šťourá svým klacíkem do dospěláků a hledá jejich mezery ve zvdělání, ale aby se trochu představil ve svém profilu, to raději nedělá. Musím nám o něm stači info, že je z Plzně (mimochodem nejhorší hokejoví fandové ČR) a krátký výstižný text v sekci "Kdo jsem:" - text. Mít 0 bodů a 1300 hodnocení znamená jediné - fake nebo shit charakter. Oboje = odpad. ()

Reklama

Baerdeller odpad!

všechny recenze uživatele

Film je natočený podle knihy Die 4. Revolution – Energy Autonomy, kterou napsal Hermann Scheer. Což byl vyhořelý německý politik, samozřejmě bez jakéhokoliv adekvátního vzdělání, stejně jako velký Al... Kdybych to věděl, tak s tím neztrácím čas. Tohle je prostě populistická kravina vycucaná z prstu. Nehodnotím teď přínos solární energie, nebo solární energii obecně, nýbrž tenhle film. Film který říká jaderná energie fuj; solární nejlepší; zlí politici = ti co nám nechtějí dát dotace; dobří politici = ti, kteří chtějí dát dotace; bohatí kapitalisti nám ničí zemi! Kdyby nám dali peníze na solární panely, tak bychom měli elektřinu zdarma. Pokud nám je hned nedají, tak do 30let Země vybouchne!!! Dobře tady přeháním - žádný výbuch nebude jenom dle filmu prý vymřeme.). Jinak pro všechny jedno doporučení – pokud vám někdo něco v 1,5h dokumentu tvrdí a není schopný doložit jediný zdroj nebo přesný název studie či analýzy, tak vesměs platí že... Obzvlášť když mezi experty patří neúspěšný politik, bankéři, manažeři, obchodníci se solárními panely (jenž náhodou zároveň film zaplatili - jmenovitě Elon Musk s napojením na Tesla Motors a SolarCity. V době vzniku filmu hrál totiž Musk all-in o víc než půl mld. $ z DoA dotací...) a bývalá manželka Micka Jaggera! ODPAD s velkým Ó, Dé, Pé, Á i Dé! EDIT: latent_light Díky za osobní invektivy, dodává to tvému komentáři sílu. CSFD pro mě slouží jako osobní deníček věcí, které jsem viděl. Sociální aspekty zde neřeším a nepovažuji je za potřebné. Avšak ok, jako distributor tohoto filmu se ho musíš snažit prodat a negativní hodnocení se ti logicky nelíbí. Nicméně, když už jsi přišel s internetovým stalkingem, rád bych se pak zeptal kolik těch zdejších 5* hodnocení jsou účty spojené s distribucí tohoto filmu? Jenom tvoje nebo...? ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama