Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na rakovinu umierajúca Susan Jordan (Tracy Teague) vlastní malý obchodík so starožitnosťami. Jeden zvláštny predmet - zamknutá drevená truhlička, v jej ponuke priláka pozornosť niekoľkých ľudí. S postupom času zistí, že truhlička ešte začiatkom minulého storočia patrila doktorovi Kaminskému, ktorý hľadal liek proti proti starnutiu. Dr. Kaminsky odhalil, že tajomstvo je v špeciálnej ingrediencii - poslednom výdychu umierajúceho. Jeho výskum bol ukončený v 30-tych rokoch, keď experimentoval s väzňami odsúdenými na smrť a liek mal nebezpečné vedľajšie účinky. Nie všetky plody jeho práce však boli zničené, o čom sa na vlastnej koži presvedčí aj Susan. (Kovlad)

(více)

Recenze (22)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ježíši, co to zase bylo? Začátek začal jako nějaká parodie na změnu časového období. Pak se vše zvrtlo v jakousi televizní inscenaci. Hrozná kamera, hrozný zvuk a amatérské herecké výkony. Vědec, nelegální pokusy, duše v ampulích. Po smrti byla jeho duše uchována do dřevěné krabice. Úplná píčovina bylo to, že se po celé roky předávala dřevěná krabice z ruky do ruky a nikoho nenapadlo ji otevřít! Prostě nebyl klíč. Blonďatá kráva trpí rakovinou, našla krabici a....... Fakt stupidní příběh, vyloženě ztráta času. Film se hodí na ranní vysílání na Nově nebo ČT1, kdy se většinou na TV koukají jen důchodci a matky s dětmi. Mimochodem, film viděla i má matka a sdělila, že to byla ubohá hovadina. 10% a ani nevím za co? :-( ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ďalší zaujímavý kúsok. Hlavnou hrdinkou je majiteľka malého obchodu, ktorá je smrteľne chorá a ostáva jej pár mesiacov života. Objaví však záhadnú skúmavku, v ktorej sa nachádza posledný dych umierajúceho. Nadýchne sa z nej a vylieči sa, ale každá akcia vyvolá reakciu a vedľajšie účinky sú fatálne. Teraz nebudem šetriť chválami, pretože tu máme neskutočne originálny snímok s veľmi podareným námetom, celkom zaujímavými zvratmi a taktiež nechýba parádne vyvrcholenie v druhej polovici filmu, v ktorej nás konečne čaká aj gore. Ten horor je jednoducho podarený, pekne sa nám v ňom všetko vyvíja, plynie, stupňuje. Prvá polovica mi pripadala skôr ako mysteriózny thriller, veľa hororových prvkov v nej nenájdeme, ale aj tak nenudí. Mám z toho dobrý pocit, amíci si začínajú vylepšovať reputáciu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Blboost! To snad Áni nebyl Horor.. přišlo mi to jako Zvláštní Pohádka, Kde se celou dobu hledá Obyčejná Ampulka.. Nekoukatelné! Trapné! Levné! Amatérské! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Áno - pud sebazáchovy doženie človeka ku krajnosti , len aby vedel , že urobil maximum preto , aby ten posledný výdych bol naozaj ten posledný a viac sa už urobiť nedalo.Skúsila to aj Susan , no pre nedovarených šarlatánov je na svete miesta dosť. Prvotný ošiaľ z úspešnej liečby rýchlo pominie , a nádej , ktorá obnáša prelínanie sa 2 duší v boji o prežitie , nie je žiadna výhra. Za mini budget / injection slušne odvedená filmárčina. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V první části spíše drama o tom, jak člověku zbývá krátký čas života. Zajímavý námět, byť jeden trochu nechápe, jakto že se tak dlouho kdesi potulují dva artefakty, které po celá léta kdosi hledá. Nebyla špatná hudba, zejména když se přehoupla do hardcoru. Halucinace, přeludy, vzpomínky - vcelku vydařené. Kamera po většinu času televizní, herci klasicky béčkoví. Druhou světovou válku představoval hezký záběr na Hradčany...se sovětskou vlajkou vpopředí. Na jedno podívání naprosto dostačující. ()

Ketri odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát aspoň jednu. Já ten odpad prostě nějak nemám ráda ... no, uznejte, že je to divné slovo. Ale ten konec mě dorazil. Jak píše Livingdead, nechápu, že nikoho nenapadlo tu skřínku otevřít/vypáčit/rozkopnout.To mě překvapilo už na začátku. Herce potulného divadla, kteří patrně dostávají kšefty jen v období pašiových her bych díky omezeným financím ještě akceptovala, ale kurnik, i paranormální jevy mají jisté "zákonitosti". Autor scénáře patrně zkoušel vdechovat z lahvičky kde co, by našel inspiraci. Fujtablik! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku rozesměje pohled na Hradčany s vlající sovětskou vlajkou a následné bombardování s mizernými efekty. Pak už se rozjede příběh o tom, že šňupat cizí duše se nevyplácí, anžto to může mít vedlejší účinky. Ten nápad zase nebyl tak špatný. Jistě, schizofrenických hororů už tu bylo habaděj, ale tenhle námět přeci jen trošku vybočoval. Jenže jak už to tak u dobrých nápadů bývá, zprasila ho béčková až céčková režie a éčkoví herci, kdy se nenašel ani jeden, který by stál za pozornost. Televizní kamera tu bídu podtrhla. Ale jedno podívání se dá vydržet. 30% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Výborná ukázka toho, jak jde sprasit výborný nápad. Po půlhodině film začne nudit, potom se zvrhne v přehlídku debilně napsaných a nesmyslných dialogů s prostřihy levných gore scén a na konci jenom kroutíte hlavou. K tomu naprosto nevýrazní herci a vůbec všechno. Škoda promrhaného nápadu, aspoň průměr se z toho vytěžit rozhodně dal. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina bola iba zlá, v druhej kvalita začala pozvoľna klesať a z tej poslednej som slzila od smiechu (záverečných asi dvadsať minút - peklo peklúce). Vizuálne je Respire podobný seriálom z našej produkcie a zvuk aj herecké performancie dosahujú úrovne stredne dobrej stužkovej. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

ta příšerná blondýnečka, ten úděsný scénář a to naprosto nepochopitelné jednání postav by člověk možná i zvládl. Když ale nakonec zjistíte, že ono to nemá ani myšlenku, tak už tomu nepomůže vůbec nic. Ta jedna je alespoň za ty flasbacky čichačů, ty mě docela bavily. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím proč tohle patří do kategorie hororu? Něco co mělo postrašit? Možná diváka z toho hrozného děje! 40% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Nestává se zase tak často, abych souhlasil s komentářem LIVINGDEADa, ale v tomto případě uhodil hřebíček na hlavičku. Tenhle film je prostě děsná hovadina. Působí strašně uměle, takřka televizně, čemuž ostatně odpovídají i mnohdy až trapné herecké výkony. Samotný scénář postrádá alespoň náznak elementární důvěry filmařů v divákovu inteligenci, a tak nám je předhozen příběh, jehož obsahová hodnota je rovna náplni těch prázdných zkumavek, ze kterých se ve filmu šňupe. Postupem času film zabředává do stále většího marasmu a když se z těch tří šašků lačných po dalších ampulích vyklubali – pozor SPOILER – nesmrtelní pohrobci dávného experimentu, přestal jsem tenhle film brát vážně. O absolutní bezradnosti tohoto díla svědčí i scéna hromadného vraždění, při které se filmaři nezmohli na nic lepšího, než na pár ušmudlaných zpomalených záběrů, nad čímž jsem kroutil hlavou. To mohla být parádní gore podívaná, kdyby za kamerou nestál úplný trotl a neposlouchal druhého trotla, který si režisérskou stolici plete... no s tou druhou. Stylově pitomá pointa jen podtrhuje tristní úroveň celého filmu. Děs, běs! ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

U mě nový adept na sračku roku. Těch dřevěných krabic začínám v nízkorozpočtových filmech vidět čím dál víc! 0% ()

LudeCZek 

všechny recenze uživatele

Ze začátku originální, byl jsme plný očekávání, po té se z toho vyvinula špatně natočená kravina plná nelogičností a trapných scén. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Více méně zajímavý nápad a pokus jak být aspoň trochu originální. Jen to provedení nebylo strhující a zajímavé a ani herci/čky se moc nepředvedli. Brutální konec je náhlý a myslím, že i zbytečný. Kdyby to zůstalo v rovině rádoby "mysteriózního thrilleru" nevadilo by mi to. ()

yerdua odpad!

všechny recenze uživatele

proboha!! nechápu jak tomuhle můžete dát i tu 1 hvězdičku :D nemá to hlavu ani patu, a upřímně v momentech kdy se člověk měl bát, jsem smíchem padala ze židle :-) ()

Fantaghiro 

všechny recenze uživatele

Námet bol skvelý.Konečne sa dookola neomiela to isté,šialení psychopati s motorovými pilami,uškriekaní stredoškoláci,ktorí sa neviem z akého dovodu,musia vždy rozdeliť...nevadilo mi televízne spracovanie,hlavnú hrdinku Tracy Teague si myslím,že čaká sľubná budúcnosť a ešte o nej počuť(hlavne vidieť) budeme.Až na pár detailov,ktoré vobec nevyzerali autenticky(keby mi niekto porezal telo tak ako Raif Collins slečne Ruby,tak sa z toho skor rozchechtám) sa mi tento film páčil. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Taká blbôstka, ale dalo sa to pozerať. Nezaradil by som to ani medzi horory, skôr také moderné rozprávky, kde sa človek, ktorý je na hranici života a smrti, snaží zachrániť za každú cenu. A každá "zmluva s diablom" má svoju odvrátenú tvár. Ešte raz, bolo to pozerateľné. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor se zajímavým nápadem. Film o touze po věčném zdraví a nesmrtelnosti, o duších v ampulích, o touze po bohatství i touze po zkáze. Jen mě překvapuje tak nízké hodnocení. 60 % ()

Reklama

Reklama