Reklama

Reklama

Okem boha Hora

(seriál)
  • Egypt El Ojo De Horus
Egypt, 2000, 10x45 min

Obsahy(1)

10-dielny dokumentárny seriál o nových revolučných predstavách vývoja starovekého Egypta v oblasti filozofie a technológie. Je predpoklad, že starovekí Egypťania boli v niektorých vedeckých poznatkoch ďalej, ako sme my dnes. (oficiální text distributora)

Recenze (17)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velký problém jsem měl všech 10 dílů se zvoleným stylem dokumentu, který nám vše prezentuje silně dogmatickým stylem. Přitom se zaobírá tématem, které je dodnes zabaleno pod pěkně tlustou rouškou tajemství. Tento fakt, zkrátka nelze nevzít v potaz při hodnocení, protože žiji v přesvědčení, že dokument by měl být vždy nejlépe nestranný, nebo svá zjištění alespoň něčím dokládat. Toho se tady opravdu nedočkáte. Předložené informace je tedy třeba brát se zvýšenou opatrností. Každý z nás má nějak nastavený myšlenkový systém a když slyšíme nějakou informaci, tak se ji snažíme do toho systému nějak zapasovat. Některé informace mi tam dokonale sedly a dávají mi dokonalý smysl, jiné považuji jako něco ze světa fantazie. Například se mi moc líbila důležitost neutrality v životě. Neutralita je pro Egypťany to samé, co je rovnováha v buddhismu. Tento pojem existuje dokonce i v moderní psychologii. Dokonalý smysl mi i dával "výcvik" kněží. Informace o průběhu a obecně i vztahu k božstvu beru ze velice přínosné. Dlouho jsem se je pokoušel někde dohledat, protože považuji tuto část dějin za velice zajímavou. Trošku více skeptický jsem vůči stavbě všech těch monumentálních staveb. Faraon měl tehdy pro běžné obyvatelstvo váhu Boha a tomu se opravdu velice těžko odporuje. Při stavbě monumentálních staveb se mi tedy jeví mnohem pravděpodobnější rozvinutý systém otrokářství, než hra s elektrickomagnetickými jevy. Toto přesvědčení mi i dokonale koreluje se zbytkem informací. Velice často je v dokumentu zmiňováno, že se egyptští kněží pokoušeli dostat na vyšší úroveň vědomí. Oprostit se od animality. Zbavit se zvířete v sobě. Tudíž je zřejmé, že drtivá většina tamějšího obyvatelstva byla považována za zvířata a bylo by překvapující, kdyby tak s nimi nebylo zacházeno. Je to záležitost, která se v historii mnohokrát zopakovala. Nevěřím, že Egypt postupoval jinak. Abych to shrnul. Dokument je rozhodně obohacující a nesmírně zajímavý. Jen je k informacím třeba postupovat opatrně. Buďte zkrátka skeptičtí, ale naslouchejte. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zdá se že hodně egyptské kosmologie se dostalo do současné Evropy. Pro mě nic nového , pořád stejné motivy dokola. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, stejně jako oni útočí na nás, zautočím já na ně. Na koho? Na lidi, kteří teorie tohoto dokumentu podrážejí. Věřím, že byla civilizace mnohem inteligentnější a na mnohem vyšší úrovni než je ta naše. Vysvětlovalo by to mnohé, od obrovských vah obelisků, které ani dnešní jeřáby neuzvednou, po perfektní postavení Imhotepova výtvoru vhledem k elektromagnetickému poli země. Proč by to nešlo? Nikola Tesla by s vámi nesouhlasil. Myslím si, ano klidně budu tak drzý a řeknu to, myslím, že jste jen ustrašené a zaostalé duše. Vynikající dokument rozvádějící mou oblíbenou teorii (či pravdu, jak kdo to vnímá), a to teorii o velice vyspělé a dávno zaniklé civilizaci přenášející své vědomosti do Egypta a širšího světa. Skvělé. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Top pro ty co si kladou otázky.... Založeno na údajných egyptských odhaleních a znalostech. Původní zdroje nejsou pojmenovány. Režie Fernando Malkún. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který Egyptské záhady vykládá zase z jiného (poněkud neobbyklého) úhlu. Opravdu, je to skoro napováženou...mě tyhle věci teda náramně zajímaj a podobné dokumenty vyhledávám, ale připouštím, že hodně tvrzení, která zde Pavel Rímský předkládá (i když dávají smysl), zní tak moc neuvěřitelně, že nad tím rozum zůstává stát a člověk si říká, že staří egypťané museli být lidé s absolutně abnormálním intelektem a nevídaných schopností..no, udělejte si obrázek sami. Stojí to za to :-) ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

"Náš příběh začíná těsně před naprostou zkázou, kterou způsobila potopa světa. V té době na Zemi ještě existovala civilizace, o níž se dnes hovoří už jen v legendách jako o ATLANTIDĚ. Její obyvatelé čerpali znalosti ze zkušeností, které lidé nashromáždili během tisíců let výzkumu fungování vesmíru a procesu, kterému říkáme život. Vše se dozvíte v 10ti dílném dokumentu Okem boha Hóra." 1. díl - Škola mystérií 2. díl - Osiris, pán reinkarnace 3. díl - Sfinga, strážkyně horizontu 4. díl - Květ života 5. díl - Sakkára, krystalový komplex 6. díl - Sakkára, kvantový stroj 7. díl - Dendera, počátky astronomie 8. díl - Edfu, cesta porozumění 9. díl - Kom Ombo, brána ke svobodě 10. díl - Philae, ženský princip http://www.okemboha.mysteria.cz/index.htm Najdete na YouTube a Uloz.to ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který ovšem neříká odkud čerpá a je si naprosto jist svými dogmaty, navrch defacto v každém díle omýlá neustále totéž. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze první díl: _____ Co se vizuální stránky týče, dokument se skládá z působivých obrázků z Egypta a hezky udělaných názorných počítačových simulací. České znění namluvil svým charizmatickým hlasem Pavel Rímský. _____ Co se obsahové stránky týče, nemohu si pomoci, ale mám dojem, že si tvůrci pletou pojmy a dojmy. S naprostou samozřejmostí se zde uváděna fakta vedle teorií i čirých spekulací a jsou bez hnutí brvou předkládány jako nejnovější vědecké objevy. Neříkám, že by člověk měl brát jako dogma vše, co se učil na ZŠ. Myslím si, že by člověk měl zůstat otevřen novým interpretacím. Nicméně mám za to, že seriózní pořad dokáže dodržet určité zásady a přinejmenším divákovi poodkrýt, odkud je čerpáno. Zde se mluví jakoby nic o tom, jak pyramidy fungovaly ve skutečnosti nikoliv jako hrobky, ale jako technologie na rozšiřování vědomí (to jen pro příklad za vše). Do toho se mluví o světlu a o lásce (moc bych si ale o starověkém Egyptě se svým otrokářstvím nedělal iluze; pozn.: to je můj dojem). Ale o tom, kde tvůrci dokumentu tyto převratné informace sebrali, se nedozvíme vůbec nic. Věřím, že stoupence ezoterismu, new age, UFO, Atlanťany, Plejáďany atd... tento duchovně ezoterický guláš nazývaný dokumentem potěší. A sám neříkám tak ani tak. Ale každopádně bych přivítal dodržení základních pravidel práce s prameny (leda že byly všechny tyto informace získány napojením se na kosmické civilizace vyššího řádu, a koho zajímají prameny, ať si to loudne z akáši, he?). _____ Ačkoliv po ostatních stránkách je dokument dobře proveden, celkově nepůsobí důvěryhodně, což snižuje mé výsledné hodnocení. - A zařazuje se po bok new-age hitů, jako komerční snímek Tajemství a dokumentární film CoMyJenVíme!?. ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Príspevok bude asi trochu neobjektívny, keďže som to zvládla len na dobu, ktorá vystačila na jeden a kus dielu. Nedá sa mu uprieť istú snahu o priblíženie tej doby divákovi, o priblíženie ich myšlienok (ktoré sú samozrejme len a len dohady, ale o tom sa nikto nikde nezmieni), ale robia to s takým fanatizmom, až mám pocit, že aj déčkový horor mi inteligenciu znižuje menej a ten sa aspoň netvári tak vážne. Hviezdičku dávam len za pekné obrázky, ale to by si skôr zaslúžili Egypťania a nie tvorcovia tohto výsmechu dokumentu. ()

Doomer odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci tady nikoho urážet ale to jsou lidi opravdu takový idioti že věří takové blbosti? hned první díl - potopa světa nikdy nebyla, atlantida je neprokázaná a nic se nedochovalo ani jméno kněze který postavil elektromagnetickou lod která potopu přežila - jinak demence - samozřejmě že umíme manipulovat s těžšími předměty než egyptani. Tento dokument je vhodný tak maximálně pro vážné příznivce Aštara Šerana. ()

Leonora odpad!

všechny recenze uživatele

Oh jéje... Já teda z mysteriózní tvorby strávím leccos, ale tohle je i na mě moc... Je to snůška hovadin Atlantidou počínaje, přes supermoderní technologie starého Egypta (magnetizování žuly) až po vyšší dimenze osvícení. Spousta z toho je nepopiratelně převzatá z nejmenovaného historicko mysteriózního románu (ano, z beletrie), zbytek odhaduji na něčí zběsilé fantazie. Celé to nemá žádný jednotný koncept, je to tématicky roztříštěné a pořád dokola se tam mele o několika málo motivech. Použití stejného dabéra jako u seriózních egyptologických dokumentů budí mylnou představu, že k nim tenhle blábol taky patří. ()

Galenius 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám rád dokumenty a nejvíc dokumenty o Egyptě, pustil jsem si tento a těšil jsem se na vědecké poznatky, které byly zmiňovany v textu distributora. Bohužel jsem postupně, jak šel děj, začal čím dál více bystřit a přemýšlet, o co tam vlastně jde. Stále jsem čekal, kdy řeknou, že nás seznamují s textem, který byl nalezen na nějakém svitku či zapsán v hrobce. Dokument však od první minuty, bez jakéhokoli úvodního slova či úvodní informace, rovnou naběhl jako agitační video, předvádějící učení nějaké sekty (jak je zde ostatně uváděn odkaz, nejspíše Školy mystérií Hórova oka či nějaké podobné). Ihned opustil většinu archeologicky doložených poznatků a začal předvádět své konstrukce, které bez jakýchkoli důkazů představuje jako fakta. Vše představované vemlouvavým, skoro až hypnotickým hlasem. Pokud bych se na tento dokument rovnou koukal jako na video, které představuje učení nějaké sekty, za své provedení by si zasloužilo 4*. Ale jako seriozní dokument to nemá nárok na více než jedinou *. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že hned od začátku do vás dokument hrne svou "pravdu" a vy dostanete pocit (díky přednesu pana Rímského), že to vlastně ani jinak nemohlo být. Musím říct, že vysvětlení, která jsou v tomto dokumentu divákovi poskytována jsou vcelku logická, ale jejich nevšednost a neuvěřitelnost na mne někdy působila dost směšně. Nevěřím všemu, co mi zde bylo předkládáno, ale mnohému ano. Je také potřeba říci, že dokument nevychází z faktů, ale ze spekulací, a to by se stávat nemělo. ()

ajaxx 

všechny recenze uživatele

Skvělý alternativní náhled na dějiny Egypta a v podstatě i lidstva. Ale i něco víc, je to pohled na spiritualitu, pohled na základy fungování světa podaný způsobem, který dodnes nemá obdoby. Vše na sebe navazuje, vše dává logiku. Pravda, že v některých fázích spekulace dost pokulhávají, ale jako celek to působí dojmem originality, nad kterou je dobré se zamyslet. A o to asi tvůrcům šlo především, o zamyšlení... Jinak ke komentáři kolegy Doomera: potopa světa je dnes již dokázaná a v podstatě odpovídá popisu v tomto dokumentu. Atlantida je sice neprokázaná, ale také není stále popřená, tudíž ano, spekulace, ale stále aktuální a toto může být jedno z vysvětlení. A co se týče té manipulace s předměty - ano, umíme, ale velmi obtížně a rozhodně by jsme je nedokázali usadit tak přesně jako oni. Jak to jen dokázali bez těžké techniky, podle vás jen s klacky a kameny? Podivné, že? 100% ()

EFKA2

všechny recenze uživatele

Všechno je to pravda... ti co tomu nevěří jsou jak už bylo v dokumentu řečeno, duše na nižší duchovní úrovni... po pár reinkarnacích uvěříte ()

Athamas 

všechny recenze uživatele

Áno ďakujem tvorcom za úsile a múdrosť vtesnanú do desiatich dielov tohoto neuveriteľného dokumentu. Nič lepšie som v živote v TV nevidel toto by som premietal žiakom základných škôl na hodinách dejepisu ako alternatívny pohľad na históriu Egyptu a civilizácie, ktorá tu kedysi žila. ()

Reklama

Reklama