Reklama

Reklama

Kde je Hitler?

(TV film)
  • Česko Kam zmizel Hitler? (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Horké stopy během Studené války. Píše se rok 1954, na místní soud v Berchtesgadenu přichází denní pošta a v ní nenápadná pohlednice zaslaná jednomu ze soudců, na níž je napsána jediná věta: "Jsem živ a brzy se vrátím. Adolf Hitler." Je skutečně pravda, že Vůdce, jenž dokázal mistrně zmanipulovat německý národ a jenž je osobně zodpovědný za smrt 60 milionů lidí, zemřel v roce 1945, anebo se mu podařilo druhou světovou válku přežít? Nemohl snad být včas zachráněn z hořících trosek Berlína a odvezen do bezpečí? Dokument přináší dříve nezveřejněné zvukové záznamy z výslechů, vzácné filmové materiály i dobové fotografie a prostřednictvím dokonalých rekonstrukcí nabízí zcela nový pohled na přísně utajovaný hon na Hitlera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Expertt 

všechny recenze uživatele

K tomu se dají říci dvě slova: příliš pozdě! I když se to určitě pokoušelo objasnit hned po tom, tak asi s malou snahou, výbuch vyšetřování měl být bezprostředně hned kdy to bylo možné. Pravda už zůstane navždy zahalena tajemstvím. Film toho vskutku nepřináší příliš mnoho. Jen příliš mnoho možností. Skutečně by se zabil? Pálení "toho" těla může být jen způsob zakrytí identity. Skutečně by někdo jako Hitler neměl vymyšlený plán? Skutečně by neměl dvojníka, když plno jiných lidí by za něj klidně taky položilo své životy. Podrobný chorobopis mohl být klidně vypracován špičkovým doktorem na dvojníka, který předtím podstoupil změny třeba právě těch zubů. Důkazy o něčem takovém samozřejmě nevratně smazány. Když zjistíte co všechno Hitler vybudoval po celé Evropě...a něco z toho navštívíte, pak si teprve bude moci udělat svůj názor. Nemyslim takový ty nejznámější turistický lákadla...ale zapomenutou historii. ()

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Další dokument od tohoto autora a opět hodinové vypravění něčeho, co každý ví. Účast ufologa jsem teda absolutně nepobral. A hlavně každý s elementarní znalostí ví, jak život Vůdce skončil. I když, kdo ví... Slabé 3*. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

=Dokumentů těsně po druhé světové válce zrovna moc není a tady je člověk hned na místě činu.Je to fajn,ale jakoby dokumentu chybí šťáva.Vlastně je to buď hrozně krátký nebo zbytečně dlouhý.Na co koukat na nějakýho dvojníka Hitlera,proč je tam nějaký ufolog z Ruska.Konspiračních teorií je mraky a vlastně i ta Antarktida je fajn,ale na druhou stranu je to víceméně jen jedna z mnoha odboček,kdy jakoby měla zaplnit to hlavní a to jsou pásky hlavních aktérů,který jsou skvěle natočeny,bohužel až na úplném konci,kdy mají objasnit vraždu.Samozřejmě ten úplný závěr je spíše fondem bulvárního plátku,kdy nám vypraveč řekne vzkaz,který byl poslán od samotného Hitlera.Na druhou stranu mě zaujalo s těch pásek a soudů,že dvě rozlišný výpovědi a vybere se ta lepší.To mě docela rozesmálo.Jakoby těch informací bylo tak málo nebo je někdo řekl,ale je lepší o nich nevědět.......každý si nakonec udělá stejně svůj vlastní závěr.70% ()

Reklama

Reklama