Reklama

Reklama

Kde je Hitler?

(TV film)
  • Česko Kam zmizel Hitler? (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Horké stopy během Studené války. Píše se rok 1954, na místní soud v Berchtesgadenu přichází denní pošta a v ní nenápadná pohlednice zaslaná jednomu ze soudců, na níž je napsána jediná věta: "Jsem živ a brzy se vrátím. Adolf Hitler." Je skutečně pravda, že Vůdce, jenž dokázal mistrně zmanipulovat německý národ a jenž je osobně zodpovědný za smrt 60 milionů lidí, zemřel v roce 1945, anebo se mu podařilo druhou světovou válku přežít? Nemohl snad být včas zachráněn z hořících trosek Berlína a odvezen do bezpečí? Dokument přináší dříve nezveřejněné zvukové záznamy z výslechů, vzácné filmové materiály i dobové fotografie a prostřednictvím dokonalých rekonstrukcí nabízí zcela nový pohled na přísně utajovaný hon na Hitlera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Název dokumentu je docela závadějící, protože dokument rozhodně nepodporuje fantasmagorie degenů co se přejedli ředvičkama a začali blábolit bajky o tom že Hitler žije tam či onde. Se divím, že nějakej zdejší pacient nepřišel z teorií, že Hitler žije a píše komentáře na csfd. V každým případě dokument si vezme ty nejčastější fantasmagorie pomatenejch sadařů a jednu po druhý rozmaže jak slepičenec. Škoda, že Hitler nedostal ten nápad s kulkou a spálením se, těsne po narození. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako komentár ku tomuto konšpiračnému pseudodokumentu použijem parafrázu textu piesne kapely Zóna A: "Kde je Adolf Hitler, kde sa zloduch skrýva? Nikto nemá tušenie, kde to zviera býva. Popíja snáď oranžádu na Floride v Miami? Iní majú presnú správu, žije v Paraguaji. Kde je Adolf Hitler? Kde je, kde je? Neviem, kde je! Možno žije v Taliansku. Videli ho v Zürichu. Možno ho Pinochet chránil, presúva sa potichu. Možno zomrel v Brazílii a možno žije vedľa nás. Odhaľte ho, prosím vás!" ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Kam zmizel Adolf Hitler? Dokument o teorii jak Hitler umřel a jestli vůbec zemřel nebo kam zmizel. Zajímavý dokument z konců jeho života, nejsem zklamán a pár důležitých informací nebylo zbytečných. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Objevného v tomto dokumentu nebylo právě mnoho, přestože nebyl zpracován špatně. Známé fabulace útěku na tajnou základnu v Antarktidě, do Argentiny či jinam. Hledání spálených těl spojenci, které však už měl dávno Stalin, který fabulace záměrně rozšiřoval. Jeden prapodivný ruský pseudověděc argumentující, že Hitler skutečně utekl (ale bylo to dost slaboučké). Co však může tento dokument ukázat, tak jen to, že i kdyby Hitler přežil, v podstatě jen jako živoucí ikona, tak by stejně už nic nedokázal. Německo bylo na mraky, zbytek Evropy na tom byl jen o chlup lépe, Berlín a Evropa rozdělená podle sfér vlivu na Východ a Západ. A náckové, kteří utekli, ti by toho stejně mnoho nezmohli. Tím nechci říci, že by v případě takové teorie Hitler nezasloužil soud a provaz, ale obnova nacistické strany by v podstatě znamenala sesbírání vyčpělých zatemněných nácků, kteří by už neměli šanci obnovit staré Německo. Protože na to bylo třeba myslících lidí jako Schacht, Kiesinger, Meinstein, Udet a jiní. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nejsem si zcela jistá, co si o tom celém myslet. Já jsem brala jako jistou věc, že se A. Hitler zastřelil a byl NALEZEN MRTEV. Tak proč tahle konspirace? Nebo co víc.. proč dokument na celou tuhle konspiraci? Jsem k tomu trochu skeptická a nenašla jsem v tom dokumentu příliš historických faktů, o které bych se mohla opřít. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Dokument byl nakonec přesně takový jaký jsem čekal. Pro ty co se o 2. sv. válku zajímají trochu blíže nebyl žádným překvapením skutečný konec vůdce, ale přesto musím říct, že různé teorie o zmizení Hitlera byly velmi zajímavé a já se dozvěděl spoustu zajímavých informací takže spokojenost- 75%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nejsem přímým milovníkem konspiračních teorií,jelikož je většina přitažena za vlasy a spíše člověka rozesmějí než donutí nad tím uvažovat.Ale co se týče toho,že by Adolf Hitler mohl přežít-to mi přijde reálné.Není žádnou novinkou,že se výpovědi svědků neshodují-k tomu chci jen dodat,že když chci oblbout celý svět šokující pravdou o smrti "vůdce" tak se alespoň s ostatními domluvím na výpovědi ne??Takže to je první takový odrazový můstek k tomu,že je na tom zaručeně něco divného.A sama za sebe si také myslím,že Hitler všechny ty hnusy neudělal sám a nebyl by tolik v popředí,kdyby za tím nestála určitá velká společnost,která v tuto chvíli opět sedí na výslunní a tahá nenápadně za nitky v kulturním světě;ne-li v politice(viz.americký prezident). ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument především z toho hlediska, že historicky jasně dokládá verzi nejvíce pravděpodobnou, tedy že Hitlerovo mrtvé tělo našli Rusové a Stalin si pak z jeho osudu udělal hříčku pro své mocenské boje. Nabízí ale také pár konspiračních teorií, které ale nepředkládá jako historický fakt, nýbrž jako všeobecnou informaci, že takové teorie jsou. Čili dokument nejde do žádných konspiračních teorií, jen je předkládá, že existují, a následně divákovi ukazuje historii tak, jak by podle odtajněných dokumentů měla být. Zajímavé, poučné, prostě takové školní. Hudba: Kolja Erdmann ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Smrt A. Hitlera a vyplývající důsledky pro tajné služby, politiky a blízké spolupracovníky - divák se dozví řadu nevšedních informací. Spekulace o přežití vůdce jsou takovou třešničkou na dortu. 70%. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: vypravěč: - "O dva dny později obdržel okresní soud v Berchtesgadenu dopis, který byl odeslán z města Hürt u Kolína nad Rýnem. 'Pořád žiji. Za 10 let bude o mně zase mluvit celý svět.' Podepsán... Adolf Hitler." ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Přežil Hitler konec druhé světové války? Podle oficiálních zpráv nepřežil. Nicméně kolem smrti Adolfa Hitlera se vytvořil mýtus, který nedá některých historikům stále spát. Byla vedena rozsáhlá pátrání po těle, po lidech, kteří mohli dokázat, že je Adolf Hitler opravdu mrtvý. Nicméně ani tyto důkazy nejsou naprosto průkazné a nedokazují, že Adolf Hitler spáchal 30. dubna ve svém bunkru sebevraždu. Adolf Hitler dokázal za svojí kariéru oklamat tolik lidí, že podle některých bylo možné, že Adolf Hitler v poklidu dožil někde v ústraní se svými věrnými. Dožil Hitler v Argentině, kde měl spoustu obdivovatelů i po válce, nebo v údajně nacisty vytvořeném bunkru na odlehlé Antarktidě? Na to se nám snaží odpovědět tento dokument, který nám popisuje, proč se po celém světě někteří lidé domnívali, že Adolf Hitler nezemřel tak, jak je to uvedeno v učebnicích dějepisu. Jedná se o velice povedený dokument, který se snaží popsat nejasnosti okolo smrti Adolfa Hitlera. Nevýhodou dokumentu je jeho příliš krátká délka a také fakt, že nepřináší žádná nová fakta. Závěrem bych chtěl konstatovat, byl by vůbec takový maniak, jako byl Hitler, žít dále po rozpadu jeho velkého snu? Moje hodnocení 60% ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Občas som pri sledovaní tohto dokumentu mal pocit, že tvorcovia varia z vody. Niektoré názory, ako napr. že Adolf zmizol na jednom z pólov sa mi zdal až šialený. Mnoho dokumentov popisuje ako spáchal samovraždu a nemyslím, že by tolké roky sa dokázal skrývať. Či už pred USA alebo Sovietmi. Neviem si predstaviť, že z okupovaného Berlína by sa mu podarilo odletieť a nik by si to nebol všimol. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Pouze staré známé záběry a k tomu fámystické řečičky. Fantasmagorické a spiklenecké teorie pro debily - to je to pravé, co opravdu "miluju"...... ()

LudeCZek 

všechny recenze uživatele

Lehce bulvární výčet známých dohadů a teorií, nic nového nebylo řečeno. Příliš prostoru dokumentu zabraly zbytečnosti typu Hitlerovi dvojníci hrající v poválečném filmu a podobně. Pěkně zpracované, ale pro ty, kteří se o 2. WW zajímají nudné. ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se od začátku do konce plácá na místě, nepřináší jedinou objevnou informaci a nic neřeší. Ztráta času. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Pro ty, ty, kteří o smrti Hitlera nic nečetli a nebo nic jiného neviděli, je to hodnotný dokument. Zajímavá je ta část, kdy Stalin hraje doma i v zahraničí divnou hru o tom, že Hitler žije (v tom Vám dojde, že Stalin je větší magor než Hitler). ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Mal som kedysi na gympli veľmi zaujímavého profesora dejepisu. Nikdy nám nedal žiadnu písomku a skúšal len raz - na poslednej hodine pred uzatváraním známok. Každému dal len jedinú otázku a podľa toho ako na ňu vedel zareagovať - také bolo jeho celkové hodnotenie ročníka. Dostal som otázku kto to bol "Xenofón".(vraj nejaký panovník neviem čoho a neviem kde) Po mojej bystrej odpovedi : "Hudobný nástroj" som ho značne neuspokojil, ale dostal som trojku.(to bola najhoršia známka, čo komu kedy dal) Pokiaľ sa niekto chcel tomuto systému vyhnúť - musel sa na predposlednej hodine prihlásiť sám a niečo zaujímavé porozprávať. Ja poučený z predchádzajúceho ročníka som sa rozhodol prihlásiť potom, čo som večer predtým videl na STV2 dokument "Fakty o Hitlerovej smrti", i keď sme práve preberali Dobu pravekú. Pánovi profesorovi som porozprával všetko do detailu, čo som videl a počul v tomto dokumente a rozprávanie zakončil tým, ako sa Hitler spoločne otrávil v bunkri s Evou B. Znovu som dostal trojku a ako dôvod svojho hodnotenia mi pán profesor prízvukoval, že o Hitlerovej smrti neexistujú žiadne fakty, ale iba dohady. Odvtedy je celá druhá svetová vojna pre mňa obrovským magnetom, o ktorom som sa chcel dozvedieť čo najviac a Hitlerova smrť ma priam fascinuje. V tomto - už novšom dokumente budete počuť všetko, čo snáď už viete, ale budete to počuť súvisle a podané s racionálnym nadhľadom. Azda keby som v ten večer videl práve tento dokument - snáď by som dostal aspoň dvojku... ()

cogi 

všechny recenze uživatele

souhlasím s enšpílem: název dokumenu je opravdu zavádějící ... každopádně zajímavých 40 minut, kde jsem se dozvěděla nové poznatky a který nebyl zaujatý jedním pohledem na věc ()

Reklama

Reklama