Reklama

Reklama

Chytrá, neuctivá a nadčasová komedie o tom, jak je nesnadné přežít střední školu, když vás spolužáci nechápou, rodiče jsou šílení a jediné, co máte, jsou vaše sny. Maturant Carson Phillips (Chris Colfer) byl předurčen k velkým věcem, které mu jeho omezené maloměsto nemůže nikdy poskytnout. Byl na cestě na vrchol, ale osud s ním měl jiné plány - náhle ho zabil blesk na školním parkovišti. Carson demonstruje, že život je to, co se děje, když jste příliš zaneprázdněni plánováním budoucnosti - vypráví poslední týdny svého života prostřednictvím vtipných a bystrých vzpomínek, včetně cíleného vydírání namířeného na populární studenty ve škole, které vymyslel se svou nejlepší kamarádkou (Rebel Wilsonová). Neopomíjí ani rodinný život, jenž zahrnuje matku (Allison Janney), kterou více zajímá hrdlo láhve, než synova budoucnost a odcizeného otce (Dermot Mulroney), jenž se zničehonic objeví s těhotnou snoubenkou v závěsu (Christina Hendricksová). (HBO Europe)

(více)

Recenze (102)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S nápadem si nejsem úplně jistej, jestli to tvůrci vychytali přesně do puntíku. Někoho by tenhle příběh a film jako takový mohl vysloveně nasrat. Když by to ale nebyl film, tak by to mohla být třeba i hlavní postava kluka, kterej si myslí, že je prostě jinej. Je chytrej jak rádio a snaží se od všech ve škole výrazně odlišit. Klid možná přichází s první scénou, kdy člověk vidí, jak do toho kluka vpálí blesk a na místě umře. Nevím, jestli je to eticky úplně v pořádku takhle načínat film, ale na druhou stranu divák alespoň ví, na čem si u filmu stojí a minimálně dokáže odtušit, jak film bude končit. S ohledem na příběh a na hlavní postavu se mi ale film moc nelíbil. Spíš nelíbil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽIVOT…. PŘIJDE RYCHLE, PŘEJDE CELÝM VAŠIM TĚLEM A SNAŽÍ SE DOSTAT VEN A BÝT VYJÁDŘEN JAKÝMKOLIV ZPŮSOBEM. VLASTNĚ JE TO DOST PODOBNÉ ... BLESKU“..... /// O životě před smrtí (hmm…). Pohodově, protože Carson je pohodář a celkem vtipně, páč Carson je celkem vtipnej. Možná trochu jinak, ale tak už to u moudrejch lidí (který vlastně tenkrát matka nechtěla) bejvá. Film plnej optimismu (i s matkou na antidepresivech), film plnej problémů, o cílech, snech a snaze bojovat za to, aby ten život za něco stál, s nešťastnou (dojemnou) tečkou. Já miluju, když můžu s kopytama nahoře čumět na většího optimistu než su já! …,,VŽDYCKY JSEM SI MYSLEL, ŽE SMRT BUDE VYPADAT JINAK…“ Bereš mi slováky z houby! (slova z úst - poznámka překladatele) Co chcete vědět? Příjemně strávenejch 80 minut! . /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že sympatickejm lidem nemusí (za každou cenu) růst na nohách listí. 2.) Hledám optimistickej film o smrti. 3.) Strašně rád bych (na škole) vydával literární časopis, ale nevím jak na to. 4.) Thx za titule ,,marosh1“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec se nedá nic dělat, ale ani posledních opravdu pěkných dvacet minut nezachránilo můj průměrný dojem z celého filmu. Nemohu přesně říct, jestli to bylo rozvleklou formou podání, nebo tím, že jsem čekala komedii, které se to ani vzdáleně nepodobalo, prostě mě to ze židle nezvedlo. Carson v podání Chrise Colfera táhnull na svých bedrech téměř celý film a nemůžu mu upřít velmi dobrý výkon. Takových Carsonů je mezi námi hodně a mnozí z nich mají také nějaké své sny, kterými jako kluci žijí. Chtějí se nějakým způsobem zviditelnit, nebo uplatnit i když tady to ne vždy Carson řešil tím nejlepším způsobem. Akce je jedna věc a reakce, ta pravděpodobnější smutnější je druhá. A když k tomu připočteme nekompletní rodinu, nebo jako tady možná ne úplně svojí vlastní vinou nefunkční mamku, tak problémy visí ve vzduchu každou chvíli. Takže díky za Carsona, ale já dnes nad trojku nejdu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Já brečím. Ne nejsem dojat, ale já brečím proto, že jsem to nepochopil. Jasně, že se mi líbil zasněný vyděrač Carson se svými hláškami a neustálým vybočováním z bečícího stáda ovcí, ale proč musel umřít? To mi chtějí tvůrci vyhrožovat tím, že když nebudu držet hubu a krok, tak si mě blesk najde? Po tom tedy netoužím, ale já se nerad mačkám a když všichni kolem mne říkají to samé, tak se instinktivně řadím k opozici. Původně jsem si tento snímek chtěl ještě jednou nechat projít hlavou, ale raději se budu tvářit, že jsem ho neviděl a budu svůj. Tak blesku pojď, čekám na tebe. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice originálně pojatý příběh o středoškolském pisálkovi a "jeho" školním plátku. Originální nejen ve způsobu draftování spolužáků do svého magazínu, nýbrž i v tom, že vypravěč je vlastně mrtvý po zasažení bleskem. Tento fakt se však jeví pro zbytek stopáže absolutně zbytečným (snad až na posledních pět minut), nikam příběh neposunuje a samotná pointa zásahu je tak laciná, že to snad ani tvůrci nemohli myslet vážně. Zbytek však funguje téměř na výbornou a já si tento netradiční příběh z americké střední školy užil. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Chris Colfer by měl dát vale GLEE a věnovat se víc svým vlastním (evidentně mnohem zajímavějším) projektům. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Narodit se a vyrůstat na maloměstě asi není žádná velká výhra. A být outsiderem na místní střední škole asi už vůbec ne. Ale hlavnímu hrdinovi to je srdečně jedno a jde si za svým snem vypadnout ze svého rodného města a stát se novinářem prestižních novin. Bohužel jak to s ním dopadne zjistí divák už v prvních vteřinách filmu, a je to opravdu zajímavý nápad, začít vyprávět životní příběh ve chvíli, kdy divák ví, jak to dopadne. Musím říci, že film jako takový mi výborně sedl a užil jsem si ho. Zde se totiž spojilo hned několik věcí, které mám na filmech rád. Je zde prostředí amerického maloměsta, většina filmu se odehrává v prostředí střední školy, a hlavní hrdina je outsider, který se nebojí jít si za svým. Tuhle kombinaci se povedlo autorovi scénáři a zároveň představiteli hlavní role namíchat opravdu dokonale, takže film mě ani na okamžik nenudil a celý příběh jsem si dokázal perfektně užít. Chris Colfer je nejen nadějným hercem, který už má na svém kontě ocenění Zlatý Glóbus, ale je i nadějným spisovatelem a budu zvědavý na jeho další scénáristické pokusy. Tenhle nezávislý film mě prostě dokázal zaujmout a po právu ode mne získává čtyři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vida, tak Kurt z Glee nám začíná vystrkovat už i scénáristické růžky. Nutno říct, že to jako scénáristický debut není zcela marné a sepsal celkem fajn středoškolskou nezávislárnu okořeněnou o zesnulého hlavního hrdinu. Ke konci už je ovšem vidět, že Colfer už si těch postav a linek nabral až moc a nestačí všechny pořádně vytěžit nebo jim dát dostatek prostoru (a že si Christina Henricks zaslouží více prostoru všude). Onen zprvu fajn nápad se zasažením blesku se také na konci nepodaří dostatečně vytěžit a režie také většinu času nevyleze z indie průměru. Na plné čáře to však zachraňují sympatičtí herci v čele s Chrise Colferem a Allison Janney. I tak se z toho dalo však vytěžit daleko víc než je jen další jednohubková sonda do krušného života středoškoláka a jeho blízkých.60% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní film, který vás na konci přiměje aspoň trochu se zamyslet o životě. Byla jsem z toho filmu nakonec celkem zklamaná a i když mě konec docela dostal, tak se mi to nelíbilo natolik, abych dala víc hvězdiček. 3* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Za ústřední myšlenku filmu dávám 3*: „Because life without meaning, without drive, without focus, without gals or dreams, isn't a life worth living.“ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pohodovka zo stredoškolského prostredia. Niekde v trištvrtine to mierne stratí dych, ale inak je príbeh šikovne rozprávaný a hlavný hrdina je dobre napísaný. Herecké výkony i "pointa" to udržali na štyroch... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

"Střední škola. Brilantní výmysl společnosti, dát všechny agresivní, povýšený, naivní puberťáky na jedno místo, kde by se mohli navzájem trápit a ubližovat si." Toť slibná slova cynikova na úvod pekelně rychlého tempa vyprávění, jehož vzruchy bude schopna pobrat především facebooková generace, otázkou je, jestli na ni cesta Carsona Phillipse za svým snem nebude působit stejně abstraktně, jako on sám na ostatní postavy příběhu, u mě tedy neuspěl a nebude to jen tím, že na mě nic nevěděl... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem byla jaksi mimo jako hlavní hrdina, jenž nebyl příliš konvenční, ale přesto jakostakos mezi své vrstevníky zapadal. Prostě jsem na něm kromě obvyklého teenagerského chytrolínství neviděla nic výjimečného. Až když film skončil a já si vybavila pár zásadních důležitých vět, došlo mi, jak velkou měl myšlenku. O to víc se cení, že scénář psal onen mladý zajac, co víc střílel slovy než je předem sesumíroval. Plně stačí věta: "Celou dobu jsem se litoval, cítil křivdy celého světa, až jsem zapomněl na své vlastní nemalé úspěchy. Jsem šťastný člověk." Jako bych prošla kolem zrcadla a ten pohled byl jak zásah bleskem - Změnit se dá vždycky. Začni u sebe. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Námět mi nepřišel zlý, ale ve výsledku je to naprosto nezajímavý film s nepropracovanými postavami. Bohužel i Chris Colfer v hlavní roli mi nepřišel nějak moc super. (Pod)průměr. ()

rreal13 

všechny recenze uživatele

Pohodička na začátek dne. Chris Colfer se po seriálu Glee dostává stále více do popředí a můžeme ho v poslední době vidět v nejrůznějších filmech. I když nehrál v tomto filmu homosexuála, tak přesto byl celkem dobrý. Dobrý zrovna není nejlepší hodnocení, ale na to, že to je jeden z prvních filmů, kde si zahrál hlavní roli, to ušlo. 3* ()

Reklama

Reklama