Reklama

Reklama

Vesnice bez žen

(festivalový název)
  • Srbsko Selo bez žena (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu
Chorvatsko / Srbsko / Bosna a Hercegovina / Francie, 2010, 83 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V srbské vesnici Zabrdje zůstalo pouze osm obyvatel - samí muži, všichni svobodní. Bratři Zoran, Rado a Dragan spolu žijí v jednom domku, jehož zdi polepili fotkami modelek z pánských časopisů. Obstarávají si domácí práce, chovají ovce a nikdy neslyšeli o internetu. Nepřítomnost žen všichni tři silně pociťují. Jediný Zoran se ale snaží najít si nevěstu, což se mu v Srbsku nedaří. V nedaleké Albánii je naopak mnoho žen a málo mužů. Zoran se proto rozjede na výlet do Albánie s jasným cílem - vybrat si tu nejhezčí z žen, jakou mu nabídnou. Dokument Srdjana Sarenace ukazuje, jak do života obyvatel zasahují kulturní a náboženské rozdíly dané příslušností k různým etnickým skupinám. Přijmout strategické rozhodnutí vybrat si partnerku z jiné země proto není jednoduché. Malá vesnice v horách, kde domy nemají koupelny a podlaha je hliněná, navíc neodpovídá životnímu stylu většiny současných žen. Čím může přilákat nevěstu vesničan, který žije mimo civilizaci a hledá především hospodyni? Jsou tyto vesnice odsouzeny k zániku? (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Idylický život, kde půl dne zabere jenom zatopit a ohřát dřevo. Asi vyrábí sýry. Tohle pro extrovertní ženy asi moc není, možná dlouhodobě ani pro introvertky či asociálky. Předloni jsem byl deset dní na táboře v Srbské vesnici Česko selo a tam kvůli zrušení školy zůstalo jen 45 starých lidí s českým původem. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od první do poslední minuty je to zábavný kousek (jako podkres je balkánská dechovka), u kterého pod povrchem mrazí a člověk si z něj hodně odnese. Což je přesně to, v co jsem doufal. POZOR, SPOILER: Režisér po projekci tvrdil, že je s bratry i nadále v kontaktu :) a žádný z bratrů si zatím ženu nenašel. :) ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama