Reklama

Reklama

Revue pre jeden a pol orchestra

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Revuálny film z prostredia bratislavskej mládeže. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, co všechno připadalo tehdejším tvůrcům vtipné a hodné natočení. 1) Pozoruhodná je imitace Jaggerových a dalších rock and rollových čísel 26letým Josefem Lauferem stejně jako 25letý Ivan Krajíček ještě s mladistvým šmrncem._____ 2) Jedna slečna vravela / že má rada Ravela / lebo Ravel kdesi vravel / že by lúbil zlatovlásky / táto slečna z opery / prijde asi o pery / keď som vravel / to čo Ravel / iba vzdychla z čistej lásky. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Revue pre jeden a pol orchestra je ponejvíce výrazem dobové obliby v kabaretní zábavě. Jorgos Skalenakis se s Československem rozloučil hudebním televizním filmem s lehce škádlivou, rozvernější náladou. Baletky zde poletují místem i časem, legenda jménem Beatles již naplno spustila celé dívčí běsnění, což svedlo filmaře k nezbedné hravosti. Nálada, duch a obrazy Stanislava Szomolányie jsou předností, vnímání potom závisí na vkusu a potřebě diváka. Zpěvem a citem pro nadnesenou zábavu potěší Ivan Krajíček, Marta Heilová a Don José Francisco Pérez Rodriguez de Montagnes de Laufer, hudbou mimo jiné Bizet nebo Verdi, a tak to má přeci být. Revue pre jeden a pol orchestra je příjemným hudebním filmem bratislavského televizního studia. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Hudobný rockový film, ale ešte nie muzikál, pretože nemá žiadny ucelený dej. Toľko ROCKu s bláznivými fanynkami ako na originálnych Beatles v spojení s Verdim a Carmen je nezvyčajná kombinácia. Ivan Krajíček bol šoumen telom aj dušou a tým potiahol celú paródiu na Beatles aj operu. –––– Keď som si druhýkrát pozrel originálnu pesničku o Ravelovi, tak musím zvýšiť na štyri hviezdy. ()

Reklama

Reklama