Reklama

Reklama

Solartaxi

  • Německo Solartaxi - Around the World with the Sun
všechny plakáty
Ukázka z filmu
Německo / Švýcarsko / USA / Indie, 2010, 68 min

Obsahy(1)

Jako malý kluk si Louis Palmer nakreslil do sešitu auto na sluneční pohon. Jeho snem bylo objet v něm celý svět. Po dvaceti letech se už jako učitel na základní škole ve švýcarském Luzernu ke svému snu vrátil a s pomocí několika nadšenců ho začal realizovat. V létě roku 2007 tak spatřil světlo světa první prototyp vozidla, které díky solárním panelům umístěným v přívěsu bylo schopno nepřetržitého provozu pouze na sluneční pohon. Cesta tedy mohla začít. K Louisovu překvapení se jeho auto ani po několika stovkách kilometrů nerozpadlo, a tak mohl za velkého zájmu lidí i médií ve své propagační cestě pokračovat a po osmnácti měsících ji úspěšně ukončit. V každé ze čtyřiceti zemí, které navštívil, uspořádal ve vybrané škole přednášku, a na konferenci Organizace spojených národů o globálním oteplování byl dokonce pověřen funkcí oficiálního taxikáře ministrů jednotlivých zemí. Svižně sestříhaná roadmovie Erika Schmitta s energickou hudbou a pozoruhodnými obrázky z netradiční cesty ukazuje splnění jednoho dětského snu, který by mohl zásadním způsobem přispět k celosvětovému snížení emisí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (7)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Ze zeměpisného hlediska dokument ušel. Ale vadily mi divné nadšenecké kecy... autíčko bylo pěkné, ale doufám, že nikoho ani nenapadne žádat drze od jakéhokoliv státu sebemenší dotaci na masovou výrobu...když "ekologicky", tak za své, vážení soudruzi... ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

než jsem dokument viděl, předpokládal jsem, že samaell přehání, bohužel má pravdu, z průpovídek pana učitele tipu "je to hrozné, v této zemi to nikoho nezajímá, víte kolik se toho objevilo včera v médiích? Nic!" mě jímá hrůza. Nechutné propagandistické záběry a snaha o ekovymívání mozku, bohužel, jinak mohl být dokument dobrý... ()

samaell 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné.. a to doslova. Příběh o Švýcarském učiteli, který neumí vůbec nic a postaví auto, které téměř bez škobrtnutí objede zeměkouli. Mohl to být zajímavý příběh, bohužel to vyznělo spíše jako marketingová akce green peace - je to super, je to nezničitelné, je to zadarmo a pokud s tím přijedete do Číny tak vás prohlásí minimálně viceprezidentem! Bezúčelně cenzurováno v americký sen :( ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně pěkný dokument o světové silniční dopravě, na druhé zoufalé promluvy hlavního hrdiny a jeho dětinské nadšení z čínských solárních panelů a stranických funkcionářů. 50%. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama