Reklama

Reklama

Sága o Biornovi

(festivalový název)
  • Dánsko The Saga of Biorn
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Dánsko, 2011, 7 min

Krátký příběh o vikingovi jménem Biorn, který hledá soupeře pro souboj, který ho jako správného vikinga pošle do Valhaly. Film vznikl jako bakalářská práce několika studentů z Dánska. (DaUr)

Recenze (132)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Biorn je udatný vikingský válečník v pokročilém věku, jehož velkým přáním je posmrtný život ve Valhalle. Jenže když už se mu podaří po mnoha sebevražedných soupeřích zemřít v boji s rovnocenným nepřítelem, tak se něco zvrtne, aneb kraťas se sympatickou a jednoduchou animací, který těží hlavně ze závěrečné pointy. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám bakalářský projekt, který má smysl :) Směju se ještě teď, jak zasloužilý viking kráčí smějíc se a obtěžkán zbrojí po mohutném schodišti k sálům Valhally za burácivého chóru, když ... na to ať si každý přijde sám. Antropologicky řečeno, šlo o zajímavou kulturní a hodnotovou komparaci. :) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* Tentokrát musím svým plným počtem hvězdiček podpořit tento malý studentský projekt. Má to nápad, slušnou animaci a božskou pointu. Nezbývá než doporučit. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Chudák válečník! Tolik se snažil a nakonec... Ne, nebudu nic prozrazovat! :-) Ale vynalézavost, s jakou mu osud bral protivníky mě dost bavila stejně jako animace - sice trochu "hranatá", ale v případě vikingů to nepovažuju za nedostatek. Navíc je vidět, že si studentíci dali záležet (pokud je tedy pravda, že tenhle filmík vznikl jako bakalářka) - třeba na hře se světlem (když se otevře brána Valhally kupříkladu) nebo na různých druzích pohledu (úplně shora, očima Biorna, zblízka, zdáli...) Jo, dobrá práce! P.S.: Konečně mi někdo přiblížil severskou mytologii srozumitelně. :-) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako 100% ateista padám z křesla,válim se smíchem a pouštim si Ságu o Biornovi několikrát po sobě.Začíná to výpravně,dělá si to prdel ze spousty amerických blockbusterů a klišoidních keců.Hrdinovo putování začne být sice bůch ví proč po chvilce odflákávané a vy jste s hodnocením hodně navážkách a nechápete proč se tak děje.....ovšem při finální pointě jdete do kolen a uznale smekáte.Věřte si čemu chcete věřící :-D já věřim že život je svině a málokdy dostaneme to,co opravdu chceme,nedej bože v nebi ježiši kriste :-DDD 90%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o bakalářský filmový projekt z "The Animation Workshop, 2011". (hippyman)
  • Biorn má na sponě u pláště severský znak Valknut, který je symbolem posmrtného života. Znak odkazuje na Biornovu snahu dostat se do Valhally. (Doomcourier)

Reklama

Reklama