Reklama

Reklama

Sága o Biornovi

(festivalový název)
  • Dánsko The Saga of Biorn
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Dánsko, 2011, 7 min

Krátký příběh o vikingovi jménem Biorn, který hledá soupeře pro souboj, který ho jako správného vikinga pošle do Valhaly. Film vznikl jako bakalářská práce několika studentů z Dánska. (DaUr)

Recenze (132)

Ywec 

všechny recenze uživatele

Vikingská tematika ve formě parodie na představy světových náboženství o posmrtném životě byla trefou do černého! Musím s respektem uznat, že je jedním z nejkvalitnějších krátkých animáků, které jsem měl možnost dosud zhlédnout. Navíc se jedná o pouhou absolventskou práci (!), kterou si bývalí studenti animátorského řemesla z Dánska nastavili laťku pro další tvorbu pekelně vysoko. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Úžasně jednoduchý a přitom účinný animáček, který je od první minuty velmi vtipný a i podesáté se u něj člověk řehtá na celé kolo. Konfrontace severské mytologie a křesťanské věrouky je v tomto filmečku podávána s nadšením a věřím, že jakmile dojde na tu výbornou pointu, i ten největší asketa vyprskne smíchy. Tohle je na plný počet. ()

Reklama

Madluska 

všechny recenze uživatele

Chudák válečník! Tolik se snažil a nakonec... Ne, nebudu nic prozrazovat! :-) Ale vynalézavost, s jakou mu osud bral protivníky mě dost bavila stejně jako animace - sice trochu "hranatá", ale v případě vikingů to nepovažuju za nedostatek. Navíc je vidět, že si studentíci dali záležet (pokud je tedy pravda, že tenhle filmík vznikl jako bakalářka) - třeba na hře se světlem (když se otevře brána Valhally kupříkladu) nebo na různých druzích pohledu (úplně shora, očima Biorna, zblízka, zdáli...) Jo, dobrá práce! P.S.: Konečně mi někdo přiblížil severskou mytologii srozumitelně. :-) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako 100% ateista padám z křesla,válim se smíchem a pouštim si Ságu o Biornovi několikrát po sobě.Začíná to výpravně,dělá si to prdel ze spousty amerických blockbusterů a klišoidních keců.Hrdinovo putování začne být sice bůch ví proč po chvilce odflákávané a vy jste s hodnocením hodně navážkách a nechápete proč se tak děje.....ovšem při finální pointě jdete do kolen a uznale smekáte.Věřte si čemu chcete věřící :-D já věřim že život je svině a málokdy dostaneme to,co opravdu chceme,nedej bože v nebi ježiši kriste :-DDD 90%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zpětně zvedám na plný počet, protože to prostě byla taková halda invence, dobrých vtipů a vlastně i historických reálií, že by byl hřích dát čtyři hvězdičky. Je úžasné, kolik se toho vešlo do osmi minut a jak moc to ve výsledku zesměšnilo náboženství. Smutný fakt je, že to je lepší než celý seriál Vikingové dohromady. 95% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o bakalářský filmový projekt z "The Animation Workshop, 2011". (hippyman)
  • Biorn má na sponě u pláště severský znak Valknut, který je symbolem posmrtného života. Znak odkazuje na Biornovu snahu dostat se do Valhally. (Doomcourier)

Reklama

Reklama