Reklama

Reklama

360

  • Rakousko 360 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Z jednoho prostého rozhodnutí muže, který chce zůstat věrný své ženě, vznikne sled intenzivních, napínavých a dojemných příběhů propojujících celý svět. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (64)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fernando Meirelles se pustil do trochu jiných vod, než jsme u něj byli zvykem. Na podobné filmy, kde figuruje spousta "hlavních" postav, a celý příběh je vlastně mnoho linií různé pospojovaných, se musí docela opatrně - aby z toho nebyl chaotický spletenec - ale když se to podaří, tak vznikají dílka jako je Láska nebeská, Magnolia nebo třeba Intermission. 360 ale zůstal někde na půl cesty - kdy některé příběhové linie jsou absolutně o ničem, nudné a zbytečné (žena ruského bodyguarda a zubař), a některé jsou naopak tak skvělé, že jim to, být pouhou linií ve filmu trochu uškodilo (propuštěný trestanec (Ben Foster) a brazilská dívka). Trochu mne i mrzí, že Meirelles nevyužil herecký potenciál jaký měl k dispozici (Anthony Hopkins jakžtakž, ale Jude Law ani Rachel Weisz nemají žádný velký prostor k realizaci). Ač se z mého komentáře může zdát že se mi film nelíbil, tak tomu není - jen si myslím, že má očekávání byla o něco větší... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽIJEME JEN JEDNOU. KOLIK ŠANCÍ MŮŽEME DOSTAT?....“ /// P O M A L U Fernando, hlavně nikam nepospíchej, všichni co se na tvý filmy koukaj, maj času dost. Bratislava, Vídeň, Paříž…..manažer, šlapka, boss….. podivný vzorky lidstva, vztahy bez budoucnosti, rozhodnutí a následky (nebo důsledky? Se z tebe Meirellesi poseru…). Problémy lidí v podivným příběhu, kterej se stane asi tak po hoďce snesitelnějším (díky novejm postavám? Nebo jsem otupěl? Nebo…), ale osoba nemorálně (neMeirellesky) zaměřená si stejně přeje, ať už se protnou (a vypadnou). Festivalovej multikulturní snímek o potřebě žít ,,TEĎ HNED“, kterej mě nepřesvědčí ani vypočítavým a spravedlivým závěrem. Nebo že by jo? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V globálním oteplováním mám konečně jasno. Teď je na řadě ,,globální“ film. 2.) Dlouho jsem se s nikým ,,neprotnul“ (…hele, je to jenom slovo, mysli si co chceš…). 3.) Thx za titule ,,maaja“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh několika lidí, jejichž příběhy se během filmu protnou, aby se pak zase rozeběhly každý po svém, a v nás zůstalo nějaké poselství. Tím by v tomhle případě mělo být asi toto- Narazíš-li na rozcestí, využij toho a vydej se do neznáma. Nikdy nevíš, jestli dostaneš další šanci. Pokud tohle ještě nevíte, možná vás to pohne k činu, pokud to už víte, tak jste už svou šanci dávno dostali a nepomůže vám vůbec nic...70% ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Snímek 360 je příklad globálního filmu, protože každý člověk (tedy herec) mluví jazykem své národnosti:o)). Jedno z hlavních zpestření jsou slovenské herečky, pěkné evropské lokace a slovenština, která má opravdu velký prostor! Dramatický slepenec několika životních příběhů naznačuje, jak je často důležité jedno těžké rozhodnutí a také jaké z toho mohou vzniknout důsledky. Jedno je ale jasné, že i cesta může být cíl...:)). Morgan a Meirelles vytvořili zajímavý film o pár lidských osudech. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brazilský tvůrce Fernando Meirelles je pro mě stále spíš neznámou. Talentovanou, záhadnou, zvláštní. Jeho filmy jsou sice seštelované na míru, ale jakoby nedýchaly, netlouklo jim srdce. Evropský výlet mezi vztahové peripetie, který láká na několik solidně rozehraných příběhů, si mě ale nakonec docela získal. Poukazuje na propojenost životů a osudů, je pesimistický, lehce odosobněný, pocitový, nabízí nejasné výpovědi. Mluví se v něm několika jazyky (máme tu Rusa, Brazilku, Angličany a Američany, Němce, Slovenky, Francouze), jeho síla opět spočívá v pomalém, vlažně plynoucím ději. Drobné, zato silné příběhy bez začátku i konce, s dobrými i výbornými herci, kteří musí ukázat kus svého umu, aby si v krátké době přitáhli diváka. Přesto všechno je to zvláštně lákavá hra, která neomrzí a dokáže umně zakrýt fakt, že jisté aspekty příběhů nejsou nijak objevné. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Film byl inspirován hrou Arthura Schnitzlera "Rej". (M.B)

Reklama

Reklama