Reklama

Reklama

John (Mark Wahlberg) byl jako malý velmi opuštěný, i proto pronesl to pošetilé přání, aby jeho plyšový vánoční dárek začal mluvit. Stal se zázrak a mluvící medvěd se stal mediální hvězdou a miláčkem davů. Jak roky ubíhaly, chlupatému Tedovi zůstal jediný fanoušek – John. Ti dva si náramně notují v pohledu na život (maximální pohoda), na holky (divošky mají přednost), na práci (jen když není zbytí) a John i díky tomu velkoryse přehlíží, že okolí se na jeho soužití s méďou dívá čím dál rozpačitěji. Sežrat mu to dává především jeho holka Lori (Mila Kunis), která je sice nadmíru tolerantní, ale i u ní platí přísloví o chození se džbánem pro vodu. Takže když se ucho utrhne, dostává John nekompromisní ultimátum. Buď Lori, nebo plyšák. A tak se John ocitá na zásadní životní křižovatce, ze které vede jen jedna cesta. Nebo to tak aspoň vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 828)

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Ted sám o sobě úžasná postava, celkem dobré vtípky a narážky, děj však bohužel zcela o ničem a nepřesvědčivý Wahlberg v hlavní roli společně s hodně špatným americkým koncem stáhl hodnocení ze 4 na 3*. I tak ale sledovatelný film a už kvůli Tedovi za to zhlédnutí stojí. ()

swe 

všechny recenze uživatele

Nad promarněným potenciálem bych tolik nelamentoval, kdo by si však pomyslel, že film o kurvícím plyšákovi bude plný klišé? ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kombinace, ale účel to splnilo. Sprostý medvídek zaujme, ale scénu se sexem a další zbytečné, mohli klidně vynechat. Nějak se do filmu nehodily. Přes to jde o správnou komedií co má grády. Pobavila. 70% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jsem velký příznivce Family Guy a myslím, že je to velká konkurence pro Simpsonovi i když ti tu byly první.Seth MacFarlane se tedy vrhl na hraný film, kde chce ukázat lidem, kteří se nesetkali s jeho humorem ve Familu Guyovi. K filmu... Ted je skvělá roztomilá scéna a už na začátku si ho oblíbíte. Jak vyroste, tak si ho oblbíte snad ještě víc. Film má naprosto jednoduchou kostru, která je o přátelství dvou kamarádů (kluk a plyšák). Kluk, ale vyroste v muže a už to kamarádství nebude ono. Jako čekal jsem víc a mohlo se na tom vymlátit víc, ale i tak je to pořádně zvrácená ulítlá suprová komedie. Zatím nejlepší komedie, která tu letos byla a myslím, že díky tomuhle filmu se určitě zvýší prodej plyšáků. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý nápad, ačkoliv jak se zbavit oživlé dětské hračky asi není důvodem krize u většiny dnešních vztahů:) Nicméně se mi nelíbila až přehnaná Tedova vulgarita a nestálé hulení trávy, které mi přijde jako známka nevalné inteligence jak Johna, tak Teda (pokud u něj vůbec o inteligenci lze mluvit.) ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu jsem neměl problém a velmi dobře jsem se bavil. Odkaz na Flashe Gordona, zábavnej medvěd, absurdní scény. Jenomže posledních 30 minut je ubíjející kýč. Hodnocením max. 70%. Hledáte-li něco podobného mohu doporučit seriál Wilfred. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Seth se snaží a celkem se mu daří. Zapřáhl Wahlberga, nadaboval medvěda a do toho všoupl Meg, ehm.. teda Milu Kunis (nevím co na ni lidi vidí). K tomu přibalil klasický MacFarlaneovský scénář a vtípky - jasné přímé vtípky smíchané s popkulturními až geekovskými narážkami, odkazy, zesměšněnými stereotypy a v případě filmu je nahozeno i pár osvěžujících cameo či malých roliček velkých malých osobností. A i když je zápletka jako taková průhledná jak prošoupané ponožky, tak je na ní nalepeno tolik gagů a vtípků, že to prostě funguje. Ted je komedie ve své hollywoodsky nejjasnější podobě, plus nějaká ta přidaná hodnota pana MacFarlana. Musím říct, že to bylo dobrý, bavil jsem se, uteklo to, pohoda. Že si Ted na nic víc nehraje, žádná obskurní snaha zaujmout jako budoucí kultovka, žádný pokus dělat z obyčejné komedie něco víc, je jen dobře. Člověka to pak neurazí svou umělostí a falešností, a tak se příjemně pobaví, vypne, relaxuje, a to je vše, co bych si od komedie do základu přál. A Ted je solidní průměr, a ode mě hvězdička navíc za úspěšnou snahu a MacFarlaneův humor. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pohodová, i když trochu nevyvážená komedie - chvílemi přehnaně vulgární a nechutná, ke konci zase nečekaně smířlivá a dojímavá. Jenže celá ta zápletka s únosem mi vůbec nesedla, přišla mi zbytečná a dost narušila tempo. Ale už jenom kvůli párty s Flashem Gordonem stojí Méďa za vidění... ()

Andreas83 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem chtěl dát tři hvězdičky ale když mě na konci napadlo že pařba s Tedem by nebyla vůbec špatná tak jsem musel přidat ještě jednu. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Konečne som to videl už aj ja! Bolo to nekorektné, drzé, ujeté a zábavné. A viac ani nemusím hovoriť. =D ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Vezměte si klasickou romantickou komedii a vložte do něj mluvicího plyšáka, který se rozhodně nechová jako správný a přítulný méďa. Ted je velice bizarní, hláškující a sprostý, a jeho kámoš John i kvůli němu nijak nedokáže dospět. Což velice emocionálně prožívá Johnova přítelkyně Lori. Nakonec všechno dopadne dobře, ale to není podstatné, protože nejzábavnější na tomhle filmu je sledování medvěda, který každou chvíli provede něco nečekaného. I hlavní lidští hrdinové nezahálejí. Navíc, pár scén je natolik totožných s humorem Family Guye, že se nad tím člověk musí pozastavit a být překvapený, jak dobře to funguje v hraném filmu. Každopádně problém vidím v jakési celkové nekonzistentnosti snímku, protože se film v jednu chvíli tváří jako pohádka, pak jako romance, pak jako hrubozrnná komedie, pak pomalu jako horor a tyhle prvky v průběhu střídá, prolíná a nesouměrně skládá až je z toho člověk zmatený. Ted by prostě mohl být jak lepší, tak i kratší a osekaný o některé vedlejší linie. ()

Angelic-77 

všechny recenze uživatele

Zajímavým námětem a několika zdařilými, vtipnými scénami film sice disponuje, ale i tak mi moc nejde na rozum jeho poměrně velký celosvětový úspěch, mě to tak úžasné rozhodně nepřipadalo. ()

harryy 

všechny recenze uživatele

Našťastie sa scenár nesnaží stále opakovať rovnakú fintu a štýl humoru,chrliť sexuálne narážky či podporovať ľudského kamoša v podobnom spôsobe života. Prekvapivo sa prehupne do hlbšej roviny, v niektorých bodoch zvážnie a prejaví nečakanú ľudskosť. Ústredný macík ako katalyzátor diania je drobný paradox, no funguje. Na jednej strane je takmer pitoreskná postavička, ale keď otvorí ústa, začne chrliť životné múdra, navážať sa do x postáv a do konca stopáže stihne prejsť do sentimentálnej roviny. To je dôkaz dobre napísaného scenára a snahy vymaniť macíka z jedinej roly – vtipného komentátora. Až sa divák zamyslí, či sú ľudské roly slabšie napísané alebo má Ted menej dôstojných spoluhráčov. 80% ()

philip.j.fry 

všechny recenze uživatele

"Ano,Štědrý večer-to je ten čas kdy se děti přestávají mlátit,semknou se a jdou mlátit židovské děti." Méďa je rozhodně neobvyklý snímek.Kde jinde najdete hlavního dospělého lidského hrdinu který se bojí bouřek a který bývá zhulený častěji než Jamajčani a plyšového medvídka který to dělá s prodavačkou ve skladu?Nikde,jen v Méďovi.Herci-Wahlberg svou roli splňuje a Mila Kunis je trochu nevýraznou přítelkyní.Asi to bude ale tím,že jsem dával hodně pozornosti méďovi Teddymu.Vtipy-některé fungují dokonale(Pracovní rozhovor,vypravěč ,Taylor Lautner),některé však už tolik nefungují(hádání jmen,hromová písnička).A druhá polovina filmu byla asi trochu klišovitá a vařila z vody...Celkově za tři hvězdy. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi tento typ humoru, je to tak primitivní a hlavně to celkové působilo hrozně oplzle a úchylně. Stačilo jednou. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Taková správně hrubostylová komedie s plyšovým sprostým medvědem..snad nejlepší scéna je, když si jde medvěd shánět práci do obchodu..."to proto, že má každej plnou hubu píči vaší ženy....jste přijat...do prdele.." tady se navíc povedl i dabing a to je taky dost znát, takže já jsem byl fakt spokojenej. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná komedie s Markem Wahlbergem a malým plyšovým médou. Pravdou je, že takového médu by si přálo mít každé malé dítě. Plyšáka, který chodí, mluví a je tvým společníkem i v těžších dětských dobách. Ale pozor, film bych dětem nedoporučoval. Protože jakmile se hlavní hrdina dostane do dospělého věku, je méda taky dospělý. A není to žádný svatoušek. Film je pak dost vulgární a obscénní. Dospělý divák se ale fakt dost pobaví. ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Překombinovaná komedie, která působí velice dobře. Start této komedie, takový pohádkový, ale to filmu vůbec neškodí. Herecké obsazení je překvapivě velice dobré, i když tak na někoho nepůsobí. Méďa hulí, fetuje a je sprostý, prostě Méďa, jak má být .) Ve snímku se objeví i narážky na nějaké celebrity, nebo jakoby propagace některých filmů, což v tomto filmu nevadilo. Hlášky jsou skvělé a čeká vás senzační, vtipná a originální podívaná. Zatím nejlepší komedie roku! 85% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

medvídek popkultúrne hláškuje (často vtipne) MacFarlane sa snaží seč mu sily stačí (na režijný debut to ujde) Mila je milá a sexy (a to vlastne stačí) a Wahlberg v poho ale ..106 minút je vražedná stopáž (!) slabých 70% ()

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

Nová česká komedie Kapitán Říp se představuje

Nová česká komedie Kapitán Říp se představuje

05.05.2020

Už tuto neděli 10. května startuje nový český projekt od tvůrců Petra Cífky, Daniela Zemana a Filipa Brouka. Seriál Kapitán Říp bude vyprávět bláznivý příběh comicsového superhrdiny, který drží… (více)

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Berg, Wahlberg a sága o drogovém králi

Berg, Wahlberg a sága o drogovém králi

02.07.2013

Mark Wahlberg a Peter Berg právě dotočili válečný thriller Lone Survivor o Talibánem obklíčené a zlikvidované jednotce amerických mariňáků, a už si brousí zuby na další skutečný příběh. American… (více)

Reklama

Reklama