Reklama

Reklama

Rande u přepážky

  • USA Flypaper (více)
Trailer 1

Dvě skupiny bankovních lupičů přepadnou ve stejnou chvíli tutéž banku. Profesionálové mají vše naplánované a neohrabaní zlodějíčci jim to jen komplikují. Postupem času ale všichni zjišťují, že zde škodí ještě někdo třetí... Přitažlivý muž jménem Tripp si jde do banky rozměnit bankovky na malé mince, prostřednictvím čehož chce navázat kontakt s krásnou pokladní Kaitlin, která se mu moc líbí. Do banky vtrhnou dvě skupiny bankovních lupičů. Přijdou v době, kdy technik Mitchel spustí aktualizaci systému, takže banka není zabezpečená.  V bance dojde k velké přestřelce, lupiči střílí kolem sebe a jeden muž zahyne. Pak ke skupinám promluví Tripp, obě skupiny uklidní a začne přepadení řešit. Přijde na to, že někdo musel informaci o přerušení zabezpečení banky lupičům prodat. Rukojmí jsou Tripp, Kaitlin, další pokladní Madge, krásná Švýcarka, IT pracovník Mitchel, hlídač, manažer banky a její ředitel. První lupiči Pomazánka a Želé chtějí vykrást bankomaty pomocí výbušnin. Druhá profesionální skupina se pokouší dostat do trezoru. Ani jedna skupina nemá štěstí, Pomazánka s Želé se při pokusu o výbuch bankomatu zraní, ale nerozbijí vnitřní dvířka. Podle zbraně zastřeleného muže zločinci poznají, že patřil k FBI. Tripp rekonstruuje průběh přestřelky a spočítá si, že muže zastřelil ještě někdo další. Později jsou nalezeni tři zastřelení v jedné místnosti a krásná Švýcarka mrtvá ve skříni. Trippovi se podaří získat fax od šéfa profesionálních lupičů, od šéfa Pomazánky a Želé a za podprsenkou má fax s pozvánkou i mrtvá Švýcarka. Tripp si dá informace dohromady, všechny lidi pozvala do banky jedna a táž osoba, protože je chtěla zneškodnit. Osoba se nachází mezi nimi a vraždí lidi. Všichni panikaří a zbrojí se... (TV Prima)

(více)

Recenze (69)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám koule na to, abych nasprintoval do banky a vykradl ji s napodobeninou antraxu v ruce. Přesto si myslím, že každá banka si vykrást zaslouží a proto již léta teoreticky zkoumám filmové způsoby přemístění financí z trezoru do soukromé kapsy. Musím smutně přiznat, že většina filmových krádeží je výrazně nad mé schopnosti. A ani tato varianta, v níž se chaos mísí s parodií, banka je vykrádaná ze tří směrů, zmatený Rain Man vychytrale kmitá mezi ozbrojenými skupinami a hlavní padouch v poklidu čeká na svou šanci, mi k bohatství nepomůže, ale já jsem si v ní našel nečekané množství zábavy. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nasmiala som sa riadne, Patricka Dempseyho v láske nemám, ale rýchlo som si zvykla - bol to bláznivý humor, absurdnosti a šialená zápletka, ktoré ma bavili predovšetkým. Potešila účasť Tima Blake Nelsona, Pruitta Vinca aj Octavie Spencer, ale i ďalších. Tento filmík mi naozaj zdvihol náladu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přepadení bank už za ta léta, co jsou vděčným tématem pro desítky filmařů, jsou natolik otřepaná, že je téměř nemožné v této oblasti vymyslet něco nového a originálního. A tady se to málem podařilo, ačkoliv je předčasné se radovat, protože motiv použitý v téhle kriminální komedii se silným hereckým obsazením, vzdáleně připomíná jeden z motivů přece jen využitých dávno předtím, než se prezentoval tady (Obvyklí podezřelí), i když pravda v důmyslněji propracované variaci. Variace v tomhle filmu však také není úplně k zahození. Začíná to všechno tak, jak obvykle filmy na podobná témata začínají. Přepadne se banka, s tím rozdílem, že jednu a tu samou banku současně a nezávisle na sobě přepadnou dvě různorodé skupinky bankovních lupičů, s rozdílným postavením v žebříčku nejhledanějších bankovních lupičů. První skupinka je vlastně dvojice zhusta improvizujících lupičů sestávající z dvou svérázných troubů, dávajících si při svých "přepadovkách" legrační přezdívky, a druhou skupinku tvoří profesionální lupiči s (téměř) dokonalým plánem přepadení. Do toho se u přepadení nachomítne sympaticky záhadný muž s nejasnou motivací a trpící obsesivní poruchou (Patrick Dempsey), kterému nesmí dojít prášky a který postupně začne odhalovat tajemné zákulisí (nejen tohoto) přepadení, v jehož pozadí stojí jakýsi tajemný muž, kterého nikdo nikdy neviděl, a jehož podivně znějící jméno Vicellous Drum rozhodně nevěstí nic dobrého. Je však jisté jedno, že když v bance začnou postupně umírat rukojmí, jejichž převážnou část tvoří zaměstnanci banky, je nejhledanější lupič na seznamu FBI někde mezi rukojmí a jeho pravou identitu nebude snadné odhalit. Hra kočky s myší nemá úplně pevný scénář, který sice nepostrádá originalitu, ale současně se shazuje, když chce, aby tohle přepadení bylo pro diváka odvázané, ale chce také, aby ho divák respektoval. Obojí najednou nelze. Ze scénáře by se musely vypustit například komické figurky dvou zlodějíčků, a scénáři by si musela dát sevřenější podoba. Netvrdím, že po dusné a hutně temné atmosféře film nejednou sáhne nebo k ní má nakročeno, ale hned přijde nějaký moment odlehčení, který film strhne nesprávným nebo nechtěným směrem. Tipování, kdo je záhadným mužem, není tady až tak dobře vystavěno, ale není zase tak snadné odhalit, kdo ho ztělesňuje. Velmi mě překvapila režie Roba Minkoffa, která zdatně vyvařuje to lepší z nevyváženého scénáře, a nabízí dobrý vizuál, solidní cit pro akčnější pasáže a originální pojetí některých obehraných situací, ke kterým při přepadení bank dochází. K dobru připočítávám opravdu velmi silné herecké obsazení počínaje spoluproducentem snímku Patrickem Dempseym, přes Tima Blake Nelsona, až po Ashley Judd. Tohle přepadení sice nijak nezamává s filmovými dějinami, ale cení se velká snaha neopakovat stokrát omleté. 80% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Příběh je až moc zamotaný a na můj vkus nedovysvětlený. Zábava není špatná - v crazy stylu. Dvě bandy zlodějů přepadnou jednu banku, jedni jsou tvrdí profíci, druzí mamlasové. Ale navíc je vše jinak. Patrick Dempsey dostal dost prostoru, nevyužil ho špatně, ale z hlediska děje jsem čekal, že jeho eskapády budou mít nějaký smysl. Vzhledem k nedovysvětlenému závěru mám pocit, že mi tam něco chybělo. # příběh 5 | hudba 6 | humor 5 | akce 5 | napětí 2 | pustil bych is znovu 6 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

WTF! Jako komedie, krimi ani parodie to opravdu nefunguje. Na Rotten Tomatoes má tahle ukřičená ptákovina bez špetky logiky aktuálně 18 %, s čímž nelze než souhlasit. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Překombinovaná kriminální komedie,která ale baví a to i přes to,že má obrovskou díru ve scénáři ( v bance,která leží v hustě obydlené části,dojde k sérii detonací C4 a stovkám výstřelů,ale nikdo nezavolá policii :DDDD ) když přejdete tuhle zhovadilost,dostanete 84minut trvající oddychovku,v čele s perfektním Patrickem Dempseym.U jeho obsesních výlevů a hysterických záchvatů mě řádně polechtávala bránice.Jeho postava je mix Hercula Poirota a Adriena Monka a Poirotovské je i vedení příběhu,akorát je obohacené o řadu dementních lupičů,šílených scén a celé to je vlastně taková groteska.Moc se u toho nezasmějete,ale zároveň vás to nijak extra nesere a neuráží.Tomuhle typu filmu já říkám nedělní jednohubka,které chybí koule na kino,ale na DVD vás zabaví.Scénáristovi se musí nechat neprokouknutelná pointa,jakkoliv je klišoidní.55%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice solidní heist komedie trochu jak ze 70. let a s paralelou k Deseti malým černouškům (pardon Afroameričanům), jen ty zvraty mohly být promyšlenější a Ashley kdyby neměla ty děsné pytle pod očima, díky nimž vypadá spíše jak babka z veřejného WC, a ne žena vamp. Ale vtípky jsou příjemné, herecké výkony také a Patrick dempsey si to vyloženě užívá. Příjemné, pohodové, a docela inteligentní. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možná to trpí přílišnou překombinovaností a při chvilce nepozornosti se divák může ztratit, ale mě se to i tak líbilo. Dvě naprosto rozdílné bandy lupičů v jedné bance mi přišly jako skvělý nápad a na jedničku vyšlo i jejich herecké obsazení. Zejména dvojka pokérovaných moulů, pohybující se v sedmé stovce na žebříčku bankovních zlodějů, byla výborná. Stejně tak zbytek aktérů v čele s přehrávajícím Patrikem Dempseym, který si svou roli užíval. Takovéhle pohodovky si nechám líbit. 80% ()

rreal13 

všechny recenze uživatele

Váhal jestli dát 4* nebo 5*. Nakonec jsem se rozhodl pro 4*, ale i tak to byl skvělý film. Na konci skvělé rozuzlení :D paráda :) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsadenie v slabučkej krimi komédii, ktorá spolieha na lacné vtípky a aj napriek krátkej stopáži v druhej polovici už dosť nudí. A celý film som si nemohol zvyknúť na Dempseyho postavu... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jasná cílovka "Direct-to-DVD". Ale nebylo to špatné, překombinované, křišťálově průhledné, máloco neočekávané, prostě jen praštěná oddychovka bez nutnosti myslet, jen konzumovat a pozorovat partu magorů během několikanásobného přepadení banky. Tedy nakonec, proč ne. Tenhle film se nebere ani trochu vážně a ví to, na rozdíl od mnoha "případů", které končí svojí hlubokomyslností a promyšleností v hlubinách opovržení. Tááák. ~ A nestrašte Marmeládu! ~~~ PS: Cítil jsem u filmu hodně velké déjà vu, jen nevím, kvůli čemu. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Znáte to, když koukáte na film, který vlastně vůbec není špatný, má svoje vtipné momenty a celkově se u něj nenudíte, ale stále ve vás hlodá neodbytný pocit, že to vzhledem k namíchaným ingrediencím mohlo být ještě tak o třídu lepší? Snad kdyby angažovali o trochu schopnějšího herce než je Patrick Dempsey, který je sice obstojný sympat'ák, ale zas takové charisma, aby utáhl celý film, nemá. Naštěstí to trochu zachraňují vedlejší postavy, takových magorů, looserů a vůbec "ksichtů", co se sešli naráz v té samé bance, aby jeden pohledal. Musím uznat, že i přes ten nedostatečně využitý potenciál mně ta směsice komedie, akčńáku a detektivky na způsob Agathy Christie příjemně zabavila, takže jako neškodnou oddechovku bych se to přes všechny mé předchozí výhrady nebála i doporučit. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá charakteristika = film pro jedno až dvě zasmání (dle náročnosti diváka). Můžeš si být jistý jedním výjimečným atributem. Má totiž tu nejbizarnější zápletku na světě. V bance jsou profi zloději, zloději blbečci, FBI, frajer - šampón 2 v 1 (Raymond Babbit křížený se Sherlockem Holmesem) a hromada mrtvol. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Patrick Dempsey trpiaci nejakou obsedantno-kompulzívnou poruchou? Nedá sa zbaviť dojmu, že celý čas prehráva, no je to názor obsedantného neurotika a to neviem, či sa počíta. Nevadí, kto si všimne? Za zmienku stoja obe lúpežné partie, u ktorých obsadenie a dialógy udržiavajú pozerateľnosť filmu na úrovni občasného vytŕženia. Bohužiaľ Hangoveristi Lucas s Moorom boli zrejme pri zliepaní scenára vo dvojici po opici a to tak statočnej, že výbornej myšlienke dopomohli k priemeru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda hodne je tu cittii vplyv Nemecka, a Nemci nemaju az taku kultovu kinematografiu, len obcas sa im podari nieco suprove ako Klepani na Nebeskou Branu. Tuna ide sice o dobry scenar, ale ten je utopeny v reziserskej rutine a nezazivnosti, + v strede vladne velka nuda. Takto najlepsimi filmami Mynkoffa ostavaju Mysak Stuart Little 1 a 2. 64 % ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Mno, párkrát jsem se sice zasmál, ale důvod, proč se přikloním k nižšímu hodnocení, je následující: tupí lupiči mě začínají vytáčet čím dál víc (sranda se dá dělat i jinak) a při psycho-Patrickovi jsem také poměrně trpěl. ... Jinak poměrně důmyslně vymyšlený scénář, i když Máš padáka jsem si užíval o dost víc! 50% ()

Reklama

Reklama