Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Recenze (400)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Magnuskovi nepochybně stoupla hořčice do nosu z toho, že jsem jeho korektnímu debutu napálil čtyři hvězdy, rozhodl se na vlně euforie, že je nejúžasnější charakterní herec na světě a fantastický scénárista a prostě musí okamžitě spáchat svůj masterpiss. A povedlo se mu to náramně! Tato poUliční Nahota na prodej, v hlavní roli s upoceným, ochrnutým prasetem, u níž si kredit za scénář a dialogy bezesporu připsal i jeden z těch milých, desetiletých římanů, urputně stále bojující ve druhé třídě zvláštní školy, je opravdu něco, kvůli čemu teď Olmer, Troška a Soukup musí někde zoufale třískat hlavou do zdi, že si tímhle nevypilovali portfólio. Něco, čemu by se měla okamžitě uříznout hlava, vrazit kůl do srdce, zakopat to enormním pupkem směrem dolů nejmíň tři metry pod zem a zalít betonem, aby se to už víckrát nemohlo vyhrabat a spatřit světlo světa! ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Pomystychtivý český podnikatel pase po řediteli školy, který zabil jeho syna. Ta věta může vypadat hůř jedině tehdy, pokud ji někdo zfilmuje. Magnuskův opus magnum, ve kterém je špatně vše, od neschopnosti vyprávět, přes technická selhání (byl vůbec k postprodukci přizván zvukař?) až ke kroucení hlavou nad tím, jak je možné sestavit do jednoho filmu takovou hereckou sestavu. Tenhle fakt pochopím u Trošky, nebo Poledňákové, kteří si za roky u filmu vybudovali určité postavení, které jim přihrává do cesty spousty kamarádů, kteří jsou ochotni jim hodit do filmu hodit nějaký ten štěk spíš pro dobrou známost, ale u mlaďocha Magnuska mi to prostě uniká. Leda, že by jeho břicho bylo plné zlaťáků. Co na tom, že kvalita výkonů odpovídá faktu, že některé z nich musí být rozhodně falešné. Fakt nevím, jestli nemít rád české filmy za to, že jsou to vesměs nudné ‚člověčinky‘, nebo spíše proto, že každý pokus o žánrovku končí strašným failem. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $280,242▐ márnosť šedivá a toto ako bolo amatérske divadielko, viac známich tvári tam už nacpať nemohli /0%/ ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Rád bych tímto komentářem slušně pokáral (vypíčoval) ambiciózního režiséra Tomáše (retardovaného vorvaně), protože si myslím (vím), že během práce na projektu (sračce) by neměl mít plnou hlavu starostí (nádoru) a neměl by se nacházet pod vlivem stresu (heroinu), neboť z toho může čirým nedopatřením (nefalšovanou neschopností) vzniknout právě tato pitoreskní podívaná (žumpa hoven). Děkuji za pozornost (do plynu s tebou) a pro příště posílám inspiraci (kulku) do mysli (čela). ()

woody 

všechny recenze uživatele

Bastardi II: Genocidium diváka. Nemůžu se na ně ani nějak hněvat, protože je to jeden z těch čím dál vzácnějších filmů, které jsou tak blbé, až jsou směšné (dnes převládá typ tak blbý, až je blbý a nudný). ... Hvězdička jen za božského Jirku Krampola s novými zuby, který upomíná na svou kultovní roli z Nahoty na prodej. Asi jsem zvrácenější než jsem si myslel, ale na trojku se i docela těším. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak z Bastardů se stalo akční céčko. Kauzalita této podivuhodné série si vynucuje zcela elementární otázku: Kdo bude hrát v dalších pokračováních, když tu Magnum-sek vyvraždí všechny postavy? A jako se nevyhnutelně v jednom filmu utkal vetřelec s predátorem, čekám zcela zásadní filmový opus - Magnusek versus Rambo! :-) Prvý má nadváhu, druhý zas požehnaný věk, takže to bude ještě jistě hodně napínavé... Ti dva se prostě MUSÍ utkat! A co na to Chuck Norris? ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Neni nad to, uhnat si kopáním do vlastních koulí morbidní obezitu. Kokosy na sněhu, ty sou aspoň na sněhu vidět, hýk hýk. (za ten all stars team se nemůže dát míň než jedna!) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,S TĚMA NAŠEMA DĚTMA TO JE TROCHU SLOŽITĚJŠÍ“..... /// ,,Obelixův“ ochránce to má za sebou a Dostál shání důkazy o smrti svýho syna. Samozřejmě nechybí ani škola, který by k lepší pověsti pomohl asi jen zájezd skinheadů. Jadrná mluva má zamaskovat, že všichni mluvěj jako čuráci (kromě ,,dětí“, ty mluví standardně přirozeně) a přehlídka hereckýho domova důchodců má bejt výpovědí o realitě dneška. Budiž. Horda bastardů soustředěná na jedno místo může působit směšně. (Do tý doby, než onu realitu poznáte na vlastní kůži.) Tady jde ovšem hlavně o mafiánskej svět ,,kmotra“ Dostála, kterej není moc uvěřitelnej a působí spíš tragikomicky. (Co tragikomicky – pičovina to je!). Bastardi svůj stín nepřekročí ani přes (asi) větší rozpočet, protože sázet na sprostýho nepřizpůsobivýho (všech barev) může zafungovat možná na kanadskýho ochránce lidských práv a ne na Čecha, rochnícího se ve Šluknovským výběžku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě jsem neviděl cigána na lyžích (ne s lyžema – na lyžích!!). 2. Chci se na vlastní oko přesvědčit, kdo z našich herců ještě neumřel a zjistit, kdo to má ,,zapár“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Vyžrané tlusté prase se po velkých zkušenostech ve filmovém průmyslu (komparz v tv filmech a jeden štěk v reklamě na spořitelnu) rozhodlo, že napíše, natočí a zahraje hlavní roli ve filmu. Díky stupidnímu Ministerstvu školství se tento film dostal do seznamu filmů, na které žáci musejí zaručeně jít za vlastní prachy. Díky násilně nahnaným studentům ze škol do sálů, tedy prase sklidilo celkem kasovní "úspěch", a tak se rozhodlo natočit rovnou trilogii. Zatímco první film udělali cikáni, permanentní posílání do prdelí a "hlášky", kterým se prostě nemohlo nezasmát jak byly trapné, druhý je už jiný šálek kávy. Cikáni zde pořádně ani nejsou, za to je tady tlusté prase v každém druhém záběru a celá zápletka se točí kolem toho, že ho chce dostat mafie. Divák tedy bude muset trpět 90 minut plných prázdných pohledů, pokusů o dialog, snah o herectví, sraček a hoven, aby v posledních dvaceti minutách viděl pokus prasete o pohyb při útěku do lesa a mohutnou honičku bílého vraku s nápisem "Vrah", který pronásleduje mafiána ve škodovce Favorit. 0% ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Bastardi jsou naprosto fascinující dramatizací fráze "nejsem rasista, ale", kdy Magnusel začal od druhého dílu kupit argumenty. Nicméně ne argumenty o nějaké složité společenské problematice, ale argumenty pro oprávněnost natočení tak nenávistného a ublíženeckého filmu, jakým byli první Bastardi. Magnusek je jeden z největších ubožáků české kulturní scény a tohle je svět, který si tvoří, aby si mohl připadat důležitě a užitečně. Chce být hrdinou a mučedníkem, ale jediný způsob, jak si to představuje, je prostřednictvím šikanování (a zabíjení?!) nevychovaných dětí. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že by T.M. měl svou prdakční firmu nebo co to je přejmenovat na "MAHNUSFILM". Marně přemýšlím, proč tyhle filmy produkuje, proč mu v tom (i jinak na své srajdy - které téhle zhůvěřilosti ovšem nesahají po pupek - zvyklá) čudlárna hraje, komu to celé slouží a kdo všechno a proč TO financuje. Nebo zase vidím trávu růst? . . . Komentář k >jedničce< ( http://www.csfd.cz/film/276210-bastardi/ ) lze beze změn přidat i k téhle matérii a víc už zase škoda slov... - - - P.S. Prý ta srajdparta chystá >trojku< , no to nás teda poser, more... %-[.. - - - - - (Poprvé a naposledy protrpěno ze studijních důvodů na den po roce od první srajdy 2.4.2012 na nemocné ponocné >kůlové pívizi< , hovnocení 961., bastardář zde jako stosedmý - 2.4.2012) ()

Dadel odpad!

všechny recenze uživatele

Odkud se vzalo tohleto Magnusek a proč ještě nemá soudní zákaz točit filmy? Kill it with fire! Magnusek je takový náš pupkatý narcistní Uwe Boll, co točí filmy pro všechny ty malé zamindrákované české rasisty, co pak píšou do diskusí na novinkách nebo idnesu, jak tento film věrně zobrazuje realitu. Na CSFD jich naštěstí moc není. Abych jen nekritizoval - jedna hláška mi přišla vtipná. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dvojka Bastardů nepochopitelně odklonila školní linku na druhou kolej a přednost dostali mafiáni. Kdo byl v někdy Náchodě, tak jistě zná ten zvláštní pocit, kdy jako běloch předstíráte, že vám vůbec není nepříjemné být v menšině. Rozhodně tam však nejezdí mafiáni v autech se staženými okýnky a nikomu nemávají s kvérem u palice. Magnusek u svého rodiště rád přehání a tady to zachránil až zběsilou honičkou ve Favoritu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vigilantská linie zmizela a školní drama i lidová komedie o drzých, hypervulgárně hláškujících cikáňatech bohužel ustoupila nudným intrikám po pomstě prahnoucích mafiánů, kteří tu narozdíl od jedničky moc strachu nenaženou. Technicky i vypravěčsky (gradování finále) se to snaží opisovat od amerických bijáků seč to jde, ale výsledkem je jen velmi nepřesvědčivá nápodoba, občas shozená příliš tmavými záběry (začátek), slabším zvukem nebo nesedícími postsynchrony. A samozřejmě nás opět čekají zástupy postav, z nichž i ta poslední hajzlbába musí být obsazena známou tváří. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Je to natočený podobně sračkovitě a rádobydrsně jako muj film Život Není Krásný, ale tohle je bohužel myšlený vážně! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí to tady vidí tak, že na natáčení trojky budou muset Magnuska dopravit na plac jeřábem, ale jeho prostorová výraznost není to, co by mi nějak vadilo. To spíš lajdácké herecké výkony našich seriálových stálic, chaboučký scénář a hlavně absolutně nezvládnutá oscilace mezi komedií a dramatem, kdy člověk opravdu nevěděl, jestli se má smát nebo brečet. Vždyť ten konec od gospelu "Aleluja" vypadal, jako by si Coppola při natáčení Godfathera cvakl motorové nafty! Nemohu taky nevzpomenout zarputilého policistu v podání Dejdara, který měl ve své nové kanceláři stále uklizený stůl(!) a na něm jen telefon. Sedět u něj na výslechu Verbal Kint, na nic by se nezmohl, mrzák jeden. Možná kdyby dostal kafe, tak by řekl, že se jeho právník jmenuje Bohemia Porcelan.. Hej, more! No More… ()

Eliott

všechny recenze uživatele

Tak to je neuvěřitelný že na tuhle blbost vznikly ještě další dva filmy. Nejradši bych to hned ohodnotil odpadem, ale na tuhle blbost mě nikdo nedonutí se podívat. Úplně mi stačila jednička a nepochybuji, že úroveň jde strmě dolů. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak jako film nic moc, kamera úplně strašná. Nějak postrádám smysl celé trilogie. Dvě hvězdičky za slušné obsazení...40% ()

Reklama

Reklama