Reklama

Reklama

Odvážní

  • USA Courageous (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtyři muži, jedno motto: "Pomáhat a chránit". Jako služebníci zákona čelí nebezpečí každý den. Jenomže poté, co se tragédie dotkne i jich samých, musí se i tito otcové vypořádat se svými nadějemi, strachem a vírou. Tento zápas jim přinese rozhodnutí, které ovlivní celý jejich dosavadní život.
Spolu s akcí, dramatem a humorem se čtvrtý film od Sherwood Pictures zaměřuje na heslo „obrátit srdce otců k jejim dětem a srdce dětí k jejim otcům.“ Duše budou pohnuty, jejich srdce podstoupí výzvu… výzvu být statečný. (Chorcheus)

(více)

Recenze (68)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $34,522,221Tržby Celosvetovo $35,185,884Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,303,894 //počet predaných kusov 78,231Tržby za predaj DVD v USA $20,014,586 //počet predaných kusov 831,240║ kresťanská agitka ako hrom ale dobre, Alex Kendrick to opäť zvládol na výbornú, dokáže sa predať a pohrať s citmi diváka, jeho réžia dokáže upútať a čo to poučné, pohodové ponúknuť, príjemný film /80%/ ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

příjemný, ničím neurážející film předvádějící v plné kráse křesťanské hodnoty a odvahu i napříč nepěkným okolnostem. Ale Soul Surfer byl mnohem lépe a univerzálněji podaný. Nicméně je tam i trochu velmi fajn akce, a u scény s bossem Snake Kings jsem se smál z plných plic. Na druhou stranu by to mohlo být méně ubrečené, no chápu režisérův záměr. A říkám si, proč ne? Kendrickovi filmy mně vždycky v záplavě těch a, akčnáků, b, psychologických dramat, c, sprostých komedií atd. uklidní a tohle je po filmařské stránce fakt dobrá práce ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tenhle film????!!! Pro mě naprosto dokonalý!!!!!! Prvních cca 15minut nuda, šeď, typický americký styl zpracování filmu, ale najednou totální obrat. Má všechno, co má správný film mít.. přestřelky, bitky, zlo vs. dobro, víra, láska a chudoba. Emoce se při sledování, například v "husině po celém těle a slz v očích" se musí projevit snad u každého člověka. Konečně snímek, který něco řiká lidem a ne jenom nějaká vymyšlená nebo ubulená nebo přeakčněná s***. Bohužel ho může obdivovat asi jen ten, kdo už něco v životě zažil a ví, co je doopravdy důležité. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Fanatický křižák Alex Kendrick, abych parafrázoval místního kolegu, natočil svůj čtvrtý a nejvyzrálejší film. Opravdu nelze než Kendricka, veskrze renesančního muže, obdivovat. Každý jeho film má v sobě zakódovaný nějaký morální problém, které musí postavy vyřešit. Tentokráte se rozhodl pro odpovědnost otců ke svým rodinám, což je téma, které již nakousl ve svém prvém díle. Žádné z témat, které zpracoval ve svých dílech není kontroverzní, naopak znějí jako dobrý námět na oskarový film. Tak proč je kolem jeho děl tolik kontroverzí? Hlavní příčinou je, že je Kendrick křesťaň a ještě k tomu pastor. A to je u nás sakra velký problém. Představte si, že je Vám sedmnáct, jste věřící a chodíte do kostela. Zkuste to říct svým vrstevníkům. Jejich reakce bude, že trpíte duševní poruchou srovnatelnou s homosexuální nekrofilií. Výše uvedený příklad je sice možná trochu nadsazený, ale celkem výstižně ilustruje, jak mohou někteří diváci přistupovat k filmu se silným křesťanským nábojem. Je to opravdu škoda, protože pokud pomineme náboženské motivy, zůstaneme nám více než dobře odvedené filmařské řemeslo. Navíc je nutné si uvědomit, že drtivá většina osob, podílejících se na výrobě jsou amatéři. Nelze než před Kendrickem smeknout klobouk, udělal od svých začátků opravdu velký pokrok. Sice film není dokonalý, je přeci jenom dílem člověka a ten má k dokonalosti sakra daleko. Přesto, akční scény jsou natočeny dobře, přehledně, jen by se ta kamera mohla klepat o trochu míň, ale na dnešní poměry je "totálně statická". Pak mi trochu vadilo, jak rychle se Mitchellova rodina vzpamatovala z tragické události, která je postihla. A nakonec ta nejsubjektivnější výtka, ačkoliv se mi film líbil, předchozí Kendrickův film V jednom ohni se mi líbil o malinkatý kousek víc. Možná je to tím, že téma manželského soužití je mi přeci jenom zatím bližší. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám rád policajné filmy. Mám rád dobré policajné filmy. A toto je dobrý film. Aj nepriek tomu, že je presiaknutý kresťanskými hodnotami a nemá priamy ťah na bránku. Finále je možno príliš kázaním, ale inak je rodinná téma funkčná a pár naháňačkových scén je slušne našliapaných. Keby to bolo hutnejšie, mohli sme mať ďalšiu PATROLU... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O strate, nádeji a poctivosti. A že tá sa vypláca. Film je kresťanský, ale zase netlačí na tú agitáciu až príliš (teda okrem záveru) a prináša aj príbeh, ktorý zaujme. Rodinný film s priemernými hercami. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Křesťanská agitka, která se začne zajídat už po půl hodině. Ježíšovo utrpení a Bůh na diváka vykouknou každých pět minut (dokonce i dětské obrázky na lednici obsahují kříž) a nevěřícímu skeptikovi to až nahání husí kůži. Pár policejních honiček a dva povedené vtipy (Snake King a I love you, boss) to bohužel nezachrání. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Čakal som solídnu drámu z policajného prostredia a začiatok sa v podstate aj niesol v tomto duchu, no Courageous už po chvíli začnú na diváka chrliť neutíchajúci prúd tupých kresťanských blábolov, kvôli ktorým je podstata príbehu zatlačená do úzadia a jeho dôležité pasáže sú bagatelizované (skĺznutie jedného člena partie "správnych chlapíkov" na šikmú plochu a pod.). Z môjho pohľadu bolo toto fanatické svätuškárenie neskutočne otravné a mimo misu a poriadne mi túto na prvý pohľad sľubnú snímku znechutilo. Takúto propagandistickú zhovadilosť si milí kresťanskí bratia a sestry mali ponechať ako interný materiál, určený pre svoju milovanú komunitu a "veľkolepé" kostolné projekcie a nedávať ho do oficiálnej distribúcie, klamlivo zaškatuľkovaný ako normálny film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo. Nejenže jsou všichni policajti chápaví a poctiví (tedy až na jednoho, ale ten toho pak strašně lituje), ale zároveň jsou to úžasní otcové a vroucně věří v Boha. No do prdele tohle je horší než všechny ty filmy sponzorovaný katolickou církví. A ten Mexikánec? To byla v pravdě hororová postava a já mam sto chutí udělat z trojice Meyers-Voorhees-Krueger kvarteto. 10% ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Muži v Sherwoodu udělali zase velký krok nejen ve filmovém zpracování, ale také v životním rozhodnutí být opravdovými otci v rodině, manžely pro své ženy, a přáteli pro své okolí...Jsem rád, že na tento problém společnosti ukázali právě bratři Kendrickovi se vší parádou (REDka jim sluší)...Dali do toho kus svého srdce...A to se mi na takových filmech moc líbí, že ukazují to správné řešení a ať je člověk křesťan nebo ne, vnímá a cítí, že přeci je to jedna z nejkrásnějších věcí být tátou nebo být s tátou, který opravdově miluje...Chápu ty, kterým se film nelíbíl, je to taková sebeobrana, že existuje i jiné řešení...Ale reálný život mi ukazuje něco jiného...Když se kouknu kolem sebe, tak vidím jenom samé zbabělce, kteří utíkají před zodpovědností...Zatím nevím, co je to být otcem, ale moji touhou je být jako oni...Odhodlán být odvážným mužem...Mužem podle Božího srdce... ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Pěkná myšlenka, ale tím to asi tak končí. Jak někdo může natočit takovou přitroublou náboženskou propagandu a nazývat to filmem, tak to asi nikdy nepochopím. Hvězdičku dávám za hadího krále. 10% Jinak, ale silně !NEDOPORUČUJI! ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy ma fascinovalo tvrdenie cirkevmých autorít, že majú ako jediní recept na správny život. Koľko Cirkví, toľko názorov. Tipu: Mať deti je správne a preto nepoužívajte antikoncepciu. Alex Kendrick nám tu podobne tvrdí, že našiel JEDINÝ návod ako byť dobrým otcom, policajtom, ba priam občanom. -JEN NESEJDI Z CESTY, ADAME! -To nikdy. A to som sa včera vytešoval, ako dlho som už nič neohodnotil ako odpad. Murphyhpo zákony stále platia, tož, šup tam s tím. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem naladu pustit si animovanou Koralinu, tak jsem zkousel stesti na Netflixu a misto toho mi to nabidlo tohle.. (ono totiz na Netflixu nikdy neni nic, na co mam zrovna naladu). Vidim nejaky policajty, tak si to pustim a zacne to takovou zajimave beckovou akcni scenou (ktera v americky produkci porad vypada lip jak cokoliv z produkce nasi) a rikam si - co je na tomhle filmu tak spatnyho, ze jsem o tom nikdy neslysel? A pak jsem na to prisel - je to Krestanskej film se vsim vsudy. Vsichni jsou hodny, Jezis vsechno vyresi a i kdyz dojde na dramatickou scenu s nekym, kdo "sesel z cesty", tak okamzite ve vezeni uz zpytuje svedomi. Nejvic me pobavila scena v mlikarne, kde hispance zkousi sef a nabidne mu povyseni, kdyz bude lhat. Jeho rodina penize nutne potrebuje a odmitnuti vedouci k jeho propusteni by pro rodinu melo existencni nasledky, ale on proste lhat nemuze - a kdyz sefovu nabidku odmitne (pricemz jsem nepochopil, proc by majitel mlikarny chtel lhat - vzdyt by okradal sam sebe), tak mu vsichni podaj ruku a je povysen, protoze to byl test. To mi pripomnelo realnou scenu ze zivota, kdyz jsem kdysi davno pracoval v TNT a sef mi tam sral na hlavu a tata mi porad dobracky rikal "jeste to tam vydrz, treba te zkousi a testujou si, co vydrzis" - tak jsem tam jeste dalsi 2 roky byl za picu, nez jsem to tam konecne zabalil. Jednim slovem NAIVNI. Ale jak jsem psal v uvodu - remeslne velmi dobre odvedeny film, celkove vytvari takovy pozitivni feeling, ale toho Jezisovani je tam predevsim v druhy puli az moc. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Prvú pol hodinku to vyzerá na celkom fajn film z policajného prostredia, ktorých tu už niekoľko je, ale budiš. Potom to však treba zobrať, zničiť a spláchnuť. 1 z 5 a nikdy viac ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase a dovolím si povedať s o niečo zrelším pohľadom som sa opäť vrátila k filmu Odvážní, ktorý som kladne hodnotila už aj predtým. No teraz mnohým veciam dokážem porozumieť oveľa viac a tiež aj precítiť. Ako kresťanke mi tento film mimoriadne sadol. Nemám veľmi v obľube filmy o rôznych zázrakoch a súkromných duchovných prežitkoch, ktorých je veľké množstvo. Odvážní je celkom iný, ponúka každodenné problémy rodín, súkromné drámy a odvahu urobiť niečo proti prúdu. Navyše ponúka atraktívne prostredie polície a akčné scény, ktoré sú dávkované v správnom čase, sú veľmi dobre natočené. Viac takých filmov. ()

amica 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem příběh, který mě osloví a hlouběji se dotkne, ale cítím spíš rozpaky. Působí na mě trochu falešně a nevěrohodně. Původně hluboké téma zde často vyznívá jako prázdné (či přehnaně patetické) fráze. I přes naléhavost poselství, které se snímek snaží vyjádřit, mu věřím asi jako nezvanému návštěvníkovi u mých dveří mávajícímu zaručeným receptem na štěstí. ()

Reklama

Reklama