Reklama

Reklama

Resident Evil: Odveta

  • Německo Resident Evil: Retribution (více)
Trailer 3

VOD (1)

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (992)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to hodne dávno, čo som bol vášnivým hráčom a celé hodiny presedel pri konzole Sony Play Station. Jednou z mojich najobľúbenejších hier bol Resident Evil. Dnes sa už ku počítačovým hrám takmer vôbec nedostanem, ale Resident Evil mám stále rád. Je to vďaka tomu, že vznikla skvelá filmová séria motivovaná touto hrou. Je to zmes divokej akcie a zombie horroru. Streľba, výbuchy, krv, T-virus, nadnárodná korporácia Umbella, dokonalé filmové triky, výborný soundtrack a stále krásna Milla Jovovichová. Presne viem, čo mám od tohoto filmu čakať, preto ma potešil i piaty diel s podtitulom "Odveta". Už sa neviem dočkať ďalšieho pokračovania. **** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápaditý námet, priemerné spracovanie a samozrejme je to opäť extrémne tupé a nechcene smiešne. Ale má to spád, nápad s virtuálnymi mestami niekde hlboko pod Kamčatkou sú rozhodne fajn. Čiže opäť ide o to, či ste na tú tupú hru už dávno pristúpili a beriete to celé ako guilty pleasure, ono to inak ani nemá zmysel pozerať. Oproti zvyšku filmu je ale komorné súbojové finále na snehu a ľade slabšie, našťastie poteší posledná scéna celej tej maškarády a je to aj fajn pozvánka na uzavretie tejto priemernej frančízy. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto vymastena nastavovana kase bez jakykoliv logiky, s ne uplne vzdy odladenejma trikama. Jenze je to castecne taky diky srani na nejakou logiku naprosto giganticka jizda od zacatku do konce, rube se to ve velkym, mrtvoly jdou do stovek, sem tam nejaka prisera, vsude litry krve a zbrani, ze by to kamion neuvez. Milla je porad pri chuti a tentokrat dostala i sexy kozenej oblecek, obcas zahraje nejaka chytlava pisnicka nebo si Anderson pohraje s nejakym vizualem, takze ja jsem naprosto spokojenej, sice stupidni, ale ultra zabavny becko. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nečekané pozdravy z Kamčatky! Anderson opět nezklamal - děj předchozího dílu smetl ze stolu během prvních zpomalených, pozpátku puštěných a zase zrychlených deseti minut a jede se dál, Alice znovu padá do komatu, znovu se probouzí a, i bez svých schopností, bojuje proti zombies a Umbrella Corp. s až nadpřirozenou silou. Anderson leveluje jedna radost, ohání se scénářem o deseti větách a hraje si s postavami jen coby s figurkami na šachovnici, které slouží pouze k efektnímu vyhlazení. Pokud vás vyloženě nehřejí peníze v peněžence, tak si snad raději počkejte na nějaký slušnější rip, protože platit za tenhle rádoby restart/remake/zbytečný díl je holý nesmysl! Tentokrát PURE SHIT a kvalitativní návrat k milovanému Resident Evil: Apokalypsa. Doufám, že to Anderson jednou dotáhne k dílu Resident Evil: Attack of the Clones. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Film je naštěstí dost krátký, takže nestačí být úmorné jeho řetězení atrakčních podnětů, jež rezignuje na tradiční příběhové rámce. A to přes to, že nelogicky uspořádaná kanonáda podnětů se projevuje například v tom, že celý film má konstantně velmi rychlou průměrnou délku záběru (2,4 vteřiny; 2144 střihů), kdy třeba závěr překvapivě není výrazně rychlejší než většina filmu (což běžně bývá). Z perspektivy filmu jako nástroje k vyprávění příběhů se pak můžeme vrátit k rétorice komentování rané kinematografie - Resident Evil: Odplata je intelektuálně i narativně primitivní kinematografie. Jenže co s tím, když je primitivní tak hrdě, poctivě a dalších dílů se budeme dočkávat přinejmenším do doby, než se Paulu W. S. Andersonovi (producent, režisér) a Mille Jovovichové (hlavní role) rozpadne manželství? Více poznámky z doby premiéry.. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (26)

  • Tvůrce speciálních maskérských efektů Paul Jones se inspiroval designem modrošedých zombiích z filmu Den mrtvých (1985). (Sykii)
  • Herečka Michelle Rodriguez (Rain) rovněž ztvárnila běžící zombie ve vystřižené scéně, která měla následovat hned poté, co nelítostná Červená královna (Megan Charpentier) řekne: „Aktivováni nemrtví Las Plagas.“ (Chipsonator)

Související novinky

Zkáza Pompejí bude sexy

Zkáza Pompejí bude sexy

27.02.2013

Ať už jste jakéhokoli pohlaví. Epos Pompeii totiž našel hlavní představitele v Kitu Haringtonovi (Jon Sníh ze Hry o trůny) a Emily Browning (kočka ze Sucker Punch). Kit si zahraje otroka bohatého… (více)

Reklama

Reklama