Reklama

Reklama

Železný Golem

(TV film)
  • Česko Železné monstrum (více)

Bratři Jake a Ethan najdou ztroskotaný vesmírný satelit. Nalezený šrot seberou a prodají ho Earlovi do místní sběrny. Earl je kutil a rád staví ze šrotu obří sochy. Nyní pracuje na železném Golemovi pro místní oslavu. Získané části vraku použije při jeho výrobě. V městečku zatím nikdo netuší, že nalezené zbytky satelitu byly pokryty bakteriemi mimozemského původu. Železný Golem ožívá a ničí vše živé kolem sebe... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Stavíte-li ze šrotu "umění", bacha na šmejd z vesmíru, který lační po železe - zvláště po tom v lidské krvi! Raději na své sochy používejte nekovové, měkké materiály - třeba plyš, molitan, polystyren a podobně. Na céčkovou produkci je tahle kanadská srajda vcelku běžný standard, kde se snoubí naprosto absurdní téma s imbecilním chováním postav a dementními dialogy, zkrátka kousek jen pro filmové gurmány, ochotné se zakousnout do hovna a ještě si ho vychutnat. "Metal Shifters" je výživná komedie zvláště ve finální fázi, kdy se výbuchem rozmetané kousíčky transformeroidního terminátora plazily po zemi a terorizovaly hrůzou ječící ženy... Málem jsem se v těch minutách udusila: nechtěla jsem totiž vzbudit mého polovičku a musela jsem si proto připlácnout polštář na hubu jako tlumič, jelikož místo obvyklého tichého chechotu ze mě vyrážely do éteru neovladatelné salvy hýkání. Finální způsob likvidace už jsem skoro nerozdýchala a napadla mě svatokrádežná myšlenka, že tvůrci tohoto "sci-fi hororu" nebyli úplní idioti a CHTĚLI natočit komedii. Jako bonus jsem celou stopáž zvažovala scénář, co by železochtivý bordel z vesmíru dělal, kdyby dopadl do Chánova nebo jiné vyloučené lokality... Hvězdička za poctivou porci smíchu (a přidala bych možná i druhou, být si jistá, že vyvolané záchvaty řehotu byly záměrem filmařů). 25% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Co říct a neurazit :-) Z nebe spadne satelit a ve šrotu je zelená sračka. Kdo se sračky dotkne, zemře. Kovové části se samy pohybují. Nakonec ze sběrny vyleze robot a zabíjí. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

"Množit se a žrát", jojo. Ještě že za to všechno zase jednou mohly "komoušský hnusný bestie"... ;o] . . . Tak tohle je třeba zapít (zabít ;-) pár zelenejma... . . . Jednu hvězdu tedy hlavně za ten nenápadný půvab staré školy animace, hotová >švankmajerovština< v can-am béčkové praxi... ;o))) - - - - - (Poprvé nahlédnuto z plezíru 17.4.2013 před odchodem na pár zrzavejch na noční >tv blabla.nd.off< , hodnocení 193., golemtář zde jako pětadvacátý - 17.4.2013) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mnohí hovoria, že najhorší režisér všetkých čias bol Ed Wood. Zrejme je to pravda. Poriadne chujoviny točia aj Uwe Boll, Tibor Takács, Fred Olen Ray, David DeCosteau, Matt Codd či Jason Bourque. V tuzemských končinách je príkladom režisérskeho primitivizmu Zdeněk Troška. No ja by som svoj hlas v kategórii najúbohejšieho režiséra dal Paulovi Zillerovi. Ten dokáže dojebať aj nákovu. Na čo siahne to totálne skurví. Videl som už šesťnásť jeho filmov a všetko sú to neuveriteľne mizerné braky. Naposledy ma pán Ziller ohúril megapičovinou "Železný Golem". * ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Něco se řítí z oblohy........... První záběry z filmu a rostříštění vesmírného satelitu je celkem povedené. Ale později vám dojde, že to asi schlamstlo většinu rozpočtu. CHYBA VE FILMU - Ethar (Colby Johannson) za sebou v 28 minutě zamkne docela důkladně vchod do baráku. Když však přijde jeho bratr Jackie (Kavan Smith), otevře si dveře úplně v pohodě a bez odemykání. Prostě jenom vezme za kliku a otevře........ Je to strašný film, nevěrohodný, bere si tu i část ze Spidermana, tu o černé tekutině, tady je akorát zelená. Nemá to napětí, děj ani to diváka nedokáže udržet u obrazovky. Tak nějak jsem to dokoukal na jedno oko. CITÁT - Roste snad pivo v lese ?........ ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po zásahu meteorem spadne na Zemi ruský satelit, a přinese s sebou mimozemskou bakterii, co zabíjí lidi a oživuje železo. Wow. Oživená reklamní socha ze šřoťáku je samozřejmě ideálním hostitelem, ale funguje to i s malými věcmi. V podstatě to vůbec nebylo zase až tak blbý, samozřejmě na poměry SyFy. V mnoha záběrech překvapivě ani nejsou digitální triky, původně jsem si dokonce myslel, že to byla stop motion animace, ale vzhledem k finále teď zastávám názor, že prostě ty kusy železa jen tahají naživo na provázku... :-) A kupodivu to je místy docela působivé, třeba scény se sekerou, a ponechám-li stranou potřebu vypnout během filmu mozek, což se u SyFy rozumí samo sebou, tak jsem se i dost bavil. S víc penězma by to mohl být mainstream trhák, neříkám zrovna Transformers, ale... ()

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Stupidita na entou. SyFy produkuje zajímavé seriály, ale filmy z jejich produkce je odpad nejhoršího zrna. Jako koukat na filmy od Asylum. Jenže ti se aspoň neberou vážně a jejich odpady jsou k smíchu. Zde teda spadne meteor a vyteče z něho zelený sajrat. Rozhodně to není zelená, jakou si dáte v každé hospodě. Tohle si samo leze a najde si to jedinou věc v městečku. Ocelovou sochu, kterou si zrovna děda staví (!!!). Tento oživlý kus kovu, pak zabíjí dotykem (!!!). Jakmile ožila i sekyra, tak jsem začal u sebe nahmatávat puls, zda se mi to nezdá a nemám snad stav bezvědomí. Co tu zaujme je akorát pár herců z Eureky (majitel Café Diem a ten co hraje šerifa). Každopádně triky hnus, děj hnus a výsledkem je hnus. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z těch úplně nejhloupějších filmů, jaké jsem viděl (i v rámci Syfy, Asylum). Scénář, dialogy, chování postav - vše na úrovni mateřské školky. Průser je však jinde. Mohli to udělat jako zábavnou prču, ale pojali to smrtelně vážně, což v kontextu všudypřítomné infantility vyráží dech. Scéna, kdy hlavní hrdina nahání zbylý kousek kutálejícího se (čti utíkajícího) kovu a se smrtelně vážným výrazem ve tváři se ho snaží trefit postřikem - to se prostě musí vidět a je to na odpad, nebo 5 hvězd. Nic mezí tím. Proč se za takové filmy nezavírá do vězení a jak je možné, že dotyční režiséři si vesele točí dál? ()

fefee 

všechny recenze uživatele

1* hviezdu za celkom slušnú plechárčinu, inak zaujímavé asi ako tá zelená sr*čka vo filme...amatérizmus každým coulem. ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Paul Ziller je mistr zkratky. Film Železný Golem je sociální drama, které cílí na průměrného obyvatele amerického maloměsta. Na poměrně malé ploše svého sci-fi Ziller mistrně nastavuje zrcadlo dnešní americké společnosti. A výsledný obraz není lichotivý. Vidíme, kterak hospodářská krize dopadá na bedra obyčejných lidí, kteří jsou nuceni obracet každý dolar. S chudobou je divák konfrontován na každém kroku. Vidíme zchudlého farmáře nebo dva bratry, kteří nemají peníze na rekonstrukci domu. Obrovské parkoviště nákupního centra takřka zeje prázdnotou. V nočním baru je pouze jeden zákazník. Dále Ziller tepe i hlavní důvod chudoby - nevzdělanost. Diváka tak udiví, že většina obyvatel maloměsta netuší, co je to Golem. Neuvěřitelné je, že majitel vrakoviště zřejmě nic netuší o změně režimu v Rusku před dvaceti lety, a tak proklíná ruské komunistické svině za to, že jim na hlavu házejí ten zelený hnus. Ve světle předestřených skutečností je řádění železné obludy pouze epizodkou, kterou lze řešit pomocí chudokrevnosti nebo výborného tuzemáku z likérky Drak. - Paul Ziller jako první v dějinách filmu spojil žánry sociálního dramatu se sci-fi a zapsal se tak do dějin. - 100 %. ()

Krasus odpad!

všechny recenze uživatele

Jedovatý maglajs alias obživlé kovové robertky vyvražďují Americký vidlákov o deseti lidech a v mezidobí nám kvete láska, verbálně se popravují komouši a umírají velcí hrdinové. Vrcholná scéna se ve filmu opakuje dokonce čtyřikrát, abychom si zřejmě každý našli kus něčeho hlubšího. Nevídaná lahůdka, která si zaslouží dlouhatánský výsměch a zařazení do Top strop shitu. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Už první minutka (rozmetání satelitu ve vesmíru) věštila -nejen- grafickou tragédii, leč s tím se počítalo. Postavy tak debilní (včetně jejich neskutečně tupého jednání a neustálého mletí sraček), že by si nezasloužili přežít ani deset minut filmu... prostě děs. Jenže takhle originální námět se jen tak nevidí.. a to řešení! V jiném případě by to byl obyčejný odpad, ale tohle si zaslouží alespoň tu jednu.. 1,25/10 ()

iXtr3m3 odpad!

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno v čase, kedy to vyšlo, som si to s nadšením chcel pozrieť kvôli účasti pár hercov z vedľajších úloh z mojej obľúbenej Eureky. Aký to len bol omyl. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ja sa asi toho plech žerúceho Golema tak trochu zastanem, predsa len je oproti obdobným televíznym hovnoscifákom dosť zábavný. Na dvor nejakého farmára dopadne ruský satelit a z neho vytečie mimozemský sopel živiaci sa železom. Ten sa pricucne na isté umelecké dielo, sochu Golema z kovového šrotu, ktorý tým pádom ožije a začne zabíjať ľudí. S rozumom je to samozrejme na dinosaura, rozmýšľať o logike jednotlivých súvislostí a vôbec čomkoľvek sa neodporúča, to si rovno môžete začať pražiť vlastný mozog spolu s kukuricou na rastlinnom oleji. Dobre to ilustruje odpoveď matky na otázku dcéry že prečo ju mimozemské baktérie nezabili ako ostatných keď s nimi prišla do kontaktu. "Vieš, živia sa železom v krvi a ty máš šťastie že si chudokrvná". Boha jeho, fikané bacile! Srandu zaisťujú scény ako súboj s oživlou sekerou pomocou antibakteriálneho mydla, kovové rárohy z vybuchnutého Golema kotúľajúce sa ulicou, alebo naháňanie malého, divoko unikajúceho kúska železného črepu, po ktorom hrdina zbesilo strieka whisky. Jediné čo dokáže emzácky hnus zastaviť je totiž pozemský chľast. Čo sa týka hlavnej hviezdy, teda Golema, ten je animačne taktiež celkom slušný, videl som už haldu škaredších raplov čo sa vydávali za hrôzostrašné príšery. Ale tak ma napadá, že tento film nie je napriek svojej absurdnosti vlastne tak ďaleko od skutočnosti, u nás je predsa už dávno udomácnený druh tvora, niektorými zvaný aj "kofolníci", čo dokáže bleskovo dezintegrovať akýkoľvek kovový materiál a taktiež nám gadžom poriadne pije krv. He-He-He... Ale pssst, európska únia nás má beztak za rasistov. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je síla :-) kokotina jako mraky... kdyby v nadpisu bylo napsano,že se jedná o amatéřinu,tak to pochopím,ale jinak... ten golem nebo co to je vypadá tak legračně,že to bylo až nekoukatelné. O hercích se raději nebudu ani bavit - katastrofa za 0% ()

kumite odpad!

všechny recenze uživatele

Tak TV Barandov nám to naservírovalo pod názvem "Železné monstrum" a byla to chvílemi fakt prča. Matka a dcera spíše jako dvě sestry, dceru tipuji tak na 18, které matka ordinuje večerku, jako by ji bylo 6 let. Únavně obehraná pointa (zřícený satelit s nějakou bleptaninou, která touží vraždit lidi), hloupý děj, stupidní chování postav, kvalita efektů dle očekávání. Prostě volovina na zoufalé zaplácnutí jednoho večera. ()

Reklama

Reklama