Reklama

Reklama

Poslední americký voják

(neoficiální název)
  • Itálie Commander

Obsahy(1)

Roger Craig, známý jako Commander, zůstává i po ukončení války v džungli, kde se trvale usadí. Teď má krásnou ženu a dítě na cestě. Když americká vláda žádá Craiga, aby v tajné misi získal z ruské lodi důležitý náklad, tak souhlasí jen pod podmínkou, že zpět do států bude moci vzít i svoji rodinu. Dohoda platí, mise je úspěšně splněna. Potíže ale nastanou, když velitel ruského komanda nechá vyvraždit a srovnat se zemí celou vesnici, kde Craig žije, a navíc mu unese manželku. Za každou cenu chce dostat zpět to, o co na lodi přišel. Nic ale nebude stát Craigovi v cestě a jako Commander nyní bojuje z důvodů více osobních než kdykoliv předtím! (Rakosnicek77)

(více)

Recenze (5)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

„Velitel“ a nebo také „Poslední americký voják“. Béčkový akční video film, který, i když používá motivy z druhého Ramba a nijak se tím netají, patří k těm lepším, co na konci osmdesátých let vznikly. Tentokrát natáčeli italští tvůrci, jako mnoho jiných na Filipínách, což znamená, že Vietcong tradičně ztvárnili Filipínci. V hlavní roli David Light, který se tady se Sylvestrem Stallonem skutečně může měřit. K tomu pevný děj, byť není ničím výjimečný, a bez servítků úžasné výbušné scény. Neb, jak se říká: Stará dobrá akční práce. Ve scéně napadení vesnice ruskou jednotkou, se jedná o masakr, kde nezůstane nic suchá. Tvůrci se nebáli mezi oběťmi ukázat dítě. A finálová scéna s helikoptéry? Jasně, kýč jak bič, ale po akční stránce hodně napínavá akční zábava. U Davida Lighta se hodně kritizuje jeho nevýrazná tvář, ale co si budeme povídat, tu měl Sylvester Stallone v Rambovi také. U italských tvůrců této doby je známé, že takovéto filmy natáčeli, jak na běžícím páse a mnohé náměty přebírali z různých amerických počinů, ale komu by to vadilo, že? Regály s VHS tak byly ve videopůjčovnách plné a my jsme měli z čeho vybírat. I když se tedy jedná o zcela jiné filmové vody, které jsou dnes už dávno zapomenuté, se vedle zmíněného snímku „Rambo II“ (1985) nemusí stydět ani vedle „Nezvěstní v boji“ (1984). Který další film to takhle má. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jedno z nejlepších akčních béček, jaké jsem měl možnost vidět. Jejich velké mínus vždy bude jejich naivní kýčovitost s pramalou kvalitou triků a akce. Tady se Italové fakt vytáhli a natočili klasiku po vzoru Ramba 2-3. Žádné tisíce mrtvol, nesmyslné souboje atd. Vše dobře zmáklé a velmi dobře koukatelné. Na rok vzniku to strčí do kapsy i dnešní akčňáky a to běžné moc není! ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Italsko americka beckova variace na Rambo filmy, ktera ja ale mnohem rambovejsi, akcnejsi a kycovitejsi a klisovitejsi nez sam Rambo. :) Beckove produkce si tohle muzou proste dovolit, a jako oddychovka pro pobaveni jsou potom zkratka idelani. :) Cili priznivcum zanru lze v klidu doporucit. 4- ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama